Tribuna
Amenajarea malurilor Cibinului cu piste de biciclete și zone de belvedere începe la primăvară
Sorana MAIER
2441 vizualizari
Amenajarea malurilor Cibinului cu piste de biciclete și zone de belvedere începe la primăvară
© Primăria Sibiu

Lucrările pentru amenajarea malurilor Cibinului și crearea unor noi piste de biciclete încep în această primăvară.

“Începem amenajarea a încă 3,6 km de piste pentru biciclete, în dublu sens. Culoarul este important prin legăturile pe care le creează: va traversa orașul din cartierul Ștrand până în Gușterița și se va lega de pistele deja amenajate între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini, precum și de cele care vor fi create în zona podului peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. În egală măsură, culoarul este deosebit prin cadrul în care va fi creat. Proiectul este conceput să fie minim invaziv pentru zona verde de pe maluri pe care o vom și îmbunătăți. Aceasta este doar prima etapă de punere în valoare a malurilor Cibinului. Anul acesta vom demara proiectarea pentru tronsonul din amonte și cel din aval, asigurând astfel amenajarea malurilor întregului curs de apă de pe teritoriul municipiului”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primarul Astrid Fodor și reprezentantul asocierii S.C. CON-A Operations S.R.L (Sibiu) &  S.C. CON-A S.R.L.(Sibiu)  &  S.C. DIMEX 2000 Company S.R.L (Bistrița-Năsăud), domnul  Sorin Cristea – director general al firmei CON-A, au semnat zilele trecute contractul pentru execuția lucrărilor în valoare de 34,73 de milioane lei, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 11 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

 

© Primăria Sibiu

Puncte de belvedere și rampe autorulante

 

Culoarul se va întinde de la intersecția cu str. Maramureșului până în zona podului centurii ocolitoare din Gușterița. Pe tronsonul dintre strada Maramureșului/șoseaua Alba Iulia și podul de pe strada Rusciorului, pista este amplasată pe malul drept al râului. De la podul de pe strada Rusciorului până în zona podului Autostrăzii A1, pista va fi situată pe celălalt mal. Pentru amenajarea pistei vor fi necesare și lucrări de consolidare a malurilor prin taluzuri sau ziduri de sprijin care vor stabiliza terenul.

Pentru traversarea râului, la intersecția cu pârâul Rossbach va fi amenajată o pasarelă ciclo-pietonală cu deschiderea de peste 30 de metri, în formă circulară, o a doua urmând să fie creată în dreptul străzilor Viitorului și Mureșului.

Pe lângă amenajările pentru bicicliști, proiectul include și o serie de amenajări pentru pietoni, precum și elemente smart: opt puncte de belvedere și zone de relaxare ,rampe autorulante pentru urcarea/coborârea bicicletelor în zona piațetei care se va amenaja lângă podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. Vor fi amenajate și 65 de bănci, câteva urmând să fie dotate cu elemente smart (alimentare cu panouri solare pentru încărcarea dispozitivelor mobile prin USB sau wireless).

Aproape 170 de stâlpi de iluminat vor asigura iluminarea ecoeficientă a acestui traseu verde. Corpurile de iluminat vor fi administrate prin telegestiune, vor fi dotate cu senzor de prezență, iar o parte din aceștia vor avea echipamente WiFi pentru acces gratuit la internet.

Cadrul natural va fi îmbunătățit prin însămânțarea cu iarbă a peste 7.000 de metri pătrați și plantarea a încă 300 de arbori pe întreg traseul.

În 2021 au fost dați în folosință 5,6 km de pistă pentru biciclete pe strada Podului și respectiv pe culoarul dintre cartierul Ștrand și parcul Sub Arini. De asemenea, în lucru în acest moment sunt alți 3,4 km pe Calea Dumbrăvii și pe drumul peste Câmpșor. Toate aceste piste sunt separate de traficul auto și cel pietonal, fiind astfel mai sigure în utilizare.

© Primăria Sibiu


comentarii
5 comentarii

inca un proiect facut la comanda si la smen, la interesul anumitor entitati cu parghii in administratia sibiana!
Proiecte facute la comanda, cu interes STRICT IMOBILIAR !

Inca o zona care va fi distrusa prin incompetenta, coruptia primariei sb!
18.01.2022 12:31
Sa vezi distractia dracului pt ca pistele vor fi inguste si proaste, in clasicul stil al primariei Sibiu si cu siguranta lumea o sa vrea si promenada nu doar bicicleta.
Sa vezi atunci ciomageala pe piste la fel ca in parcul Sub Arini unde pista de bicicleta se suprapune cu zona de plimbare :))))))))))))))
o parere
18.01.2022 12:45
Sunteti atat de mici si neînsemnati ca nu va mai crede nimeni!Faceti lucrări extrem de scumpe si de proasta calitate si doar cu dedicatie sau adresa.Cred ca ati remarcat ca de cand v-ati ascuns,ne-ati luat si singura posibilitate de a va întreba de soarta promisiunilor pe care ni le-ati facut si NICIODATA îndeplinit!Se aude doamna viceprimar,domnilor directori?Avem semnăturile voastre, se fac 10 ani de mințit,cât ne mai amăgiti?
Siretului16 18 20
18.01.2022 14:02
Piste si poduri, subtraversari, stalpi de iluminat, amenajari de maluri sau de "lacul lui Binder" daca nu "dealul Gusteritei". Si mai punem un pomisor, mai insamantam o iarba care nu se poate cuantifica exact dar, na, firma supravietuieste inca un an. Sau firmele. Cu parandarat cu tot
Frumos, tare. Sa vada tot turistul ce fain e in Sibiu si cat wi-fi gratuit da primaria la norod din taxe si impozite
Doar ca o caciula de bani fix din taxele si impozitele astea vine direct din ce impozitati (si impozitati, nu va jucati) pe autoturisme. Alea, din ce in ce mai multe in oras. Corect?
Pe cand MACAR un anunt pe Facebook ca v-ati "inteles" pentru niste parcari??!
La gara, la Piata Cibin, in zona centrala de unde tot izgoniti masinile alea generatoare de impozite ca sa extindeti pietonalele? Oriunde. Fie chiar si aiurea. Dar macar sa apucam si noi, astia de le tot asteptam de 30 de ani, UNA: inca in viata fiind

p.s.; "parcare" insemnand orice altceva decat niste linii spoite cu vopsea pe asfalt de unde sa mai incasati cate 2 lei pe ora
Claudiuinder"
18.01.2022 17:23
Ideea e de apreciat, cu conditia sa se achizitioneze si niste hidrobiciclete, pentru a circula pe aceleasi piste din poza, in perioada cand se umfla Cibinul. :-))
dacu
19.01.2022 07:01
Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA