Tribuna
PNL
Alo, ce s-a întâmplat pe Plugarilor?
Alo, ce s-a întâmplat pe Plugarilor?

Strada Plugarilor din Hipodrom. Pe vremuri, o straduţă liniştită, din pământ, mai degrabă o uliţă a Sibiului mărginaş. De ceva ani, a devenit ditamai artera vitală a zonei, la concurenţă cu mult mai spaţioasa stradă Rahova, cu un trafic uluitor de intens, mai ales pentru că (şi) pe aici se poate ajunge, cumva, în Arhitecţilor, iar în Arhitecţilor nu poţi ajunge decât cu maşina, chiar dacă poţi parcurge pe jos întregul cartier, în 15 minute, de la Cireşică încolo.
Dar asta-i abia introducerea.
Cuprinsul este că, dacă mergi pe jos pe unicul trotuar al străzii, şi acela destul de îngust, e bine să ai grijă pe unde calci. Pentru că, prin nu ştiu ce fenomen paranormal sau doar normal la oraş, capacele din metal a unori guri de vizitare efectiv au dispărut pe o porţiune a străzii. Două, trei, nu mai ştiu exact. Şi am observat că un capac nu se simte nici el bine, fiind crăpat la modul „nu mai e bun de nimic”. Acum, oamenii de acolo au încercat să remedieze şi ei cum au putut treaba (sau aflarea în treabă) de pe strada lor, prin mijloacele avute la îndemână, că nu cred că au un atelier de turnătorie în grădină, să refacă ce a dispărut. Mai un „capac” din scânduri, mai o „punte” tot din scânduri, numai să nu calce omul în găurile alea rămase libere şi să-şi nenorocească minimum un picior pe domeniul public. Capacul metalic crăpat are urme clare de lovitură, că nu cred că dacă treci cu roata peste el se fisurează aşa...
Dar aici e margine de oraş, strada nu prea e cu faţa la public, turiştii nu trec prea mulţi, din maşină nu se vede iar dacă se vede nu îţi pasă, aşa că ce să mai spui?
Mai spui că cineva a rămas cu paguba. Şi cu riscul de a te accidenta de nevinovat pe acolo.  Poate ţtie cineva ce s-a întâmplat pe Plugarilor? Şi cât mai durează?


comentarii
4 comentarii

Nu sânt obstacole serioase . Bear Gryll s-ar descurca destul de bine.
Arroyo Gloria Macapagal
10.09.2020 14:57
tre să ai picioare tari / când mergi noaptea pe plugari
Ciripoi Publik
10.09.2020 15:25
Lărgirea și ulterior asfaltarea Căii Cisnădiei sunt 2 lucruri făcute de mântuială doar ca să astupe gura plătitorilor de taxe și impozite din Hipodrom IV !
De exemplu, la intersecția în formă de T dintre Calea Cisnădiei și str. Siretului stratul de uzură a fost așternut doar parțial, acesta lipsind pe partea cuprinsă între intrarea în municipiul Sibiu și intersecția cu strada Siretului.
De asemenea, trotuarul de acces spre Cartierul Arhitecților este în continuare distrus pe o lungime de 50 de m.
Nu în ultimul rând, la trecerea de pietoni din capătul străzii Arieșului stratul de uzură de asfalt nu a fost așternut pe trotuarul situat pe partea cu strada Gheorghe Dima.
Când vor circula autobuzele Tursib pe porțiunea lărgită a Căii Cisnădiei?
Locuitor din Cartierul Arhitec?ilor
13.09.2020 20:10
Strada Plugarilor ? sună ca un ciolan pe un acoperiș de tablă !
Săi spună PLUGUȘORULUI !!
Zambata Rora
19.09.2020 12:29
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia