Continental
Tribuna
Alina Hoară, prima învățătoare din Sibiu premiată la Gala "Merito" de președintele Klaus Iohannis
Alina Hoară, prima învățătoare din Sibiu premiată la Gala
Gala "Merito" 2019 s-a desfășurat, joi, pentru al doilea an consecutiv, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și s-a aflat la cea de-a patra ediție. Alina Hoară este prima învățătoare din Sibiu distinsă la acest eveniment, fiind angajată la Liceul de Artă.


Procesul de selecţie a durat aproape un an, selecţia finală fiind realizată de către un juriu compus din membri ai comunităţii Romanian Business Leaders (RBL). „Toţi aceşti profesori au fost documentaţi online, validaţi în comunitatea locală, iar cei selectaţi au fost ulterior intervievaţi de jurnalişti colaboratori, care scriu povestea lor, chiar în această perioadă”, arată organizatorii Galei "Merito". Procesul de selecţie, care a fost unul îndelungat, s-a realizat după cele peste 400 de recomandări primite din partea elevilor, părinţilor, absolvenţilor şi a comunităţilor locale, din toată ţara.
Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit înaintea Galei "Merito" cu cele 12 cadre didactice și au discutat despre situația sistemului de învățământ românesc. Gala "Merito" a debutat cu discursul președintelui.

  • "Mă bucur să fiu prezent la un eveniment dedicat celor care se implică să schimbe în bine România în cel mai eficient mod posibil: prin educarea, cu dedicație și perseverență, a copiilor săi, a copiilor României. Gala arată că societatea oferă recunoaștere profesorilor cu merite deosebite, chiar dacă, din păcate, de prea multe ori, statul nu este capabil să o facă. Sectorul privat, atât de defăimat mai nou de unii politicieni tributari reflexelor comuniste, autoritariste, merită apreciat pentru angajamentul de a fi tot mai prezent în viața comunității și de a suplini nevoi pe care actuala guvernare pur și simplu le ignoră. Din experiența mea de dascăl, știu că hotărâtoare pentru succesul adultului de mâine este interacțiunea dintre elev și profesor. Capacitatea de a inspira, de a încuraja un tânăr să-și dezvolte abilitățile și să devină performant reprezintă esența acestei profesii de care, recunosc, sunt încă puternic atașat și care este foarte importantă pentru viitorul societății noastre. (...) Câteva cuvinte despre ce am făcut noi înainte să venim în această sală. Am avut o întâlnire cu profesorii «Merito», o întâlnire foarte bună, din punctul meu de vedere. Cum au perceput-o colegii dumneavoastră probabil o să vă spună după ce plec eu. A fost o întâlnire foarte bună și m-am bucurat că, într-o discuție informală, care nu a durat foarte mult, dar a fost foarte intensă, ați reușit să îmi transmiteți preocupări, gânduri, soluții, idei. Cred că cel mai important lucru cu care am rămas din această întâlnire este că se poate. Deci, haideți să o facem!", a spus președintele României. 

 


11 profesori și un director premiați "Merito"


În cadrul Galei au fost premiaţi 11 profesori din învăţământul preunivesitar și un director din țară. Proiectul "Merito" a luat naștere în cadrul Summit-ului Romanian Business Leaders, în februarie 2015.
Paula Ciucur, profesor de psihologie la Colegiul Național "Octavian Goga" din Sibiu  a fost și ea laureată "Merito", în 2016. În cei patru ani de când există Gala "Merito", au fost premiate 43 de cadre didactice. (A. M.)


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia