Tribuna
Apa Canal
Alin Barabancea a dus balotina de oaie, inspirată din Mărginimea Sibiului, în Spania
Andra MARINESCU
5564 vizualizari
Alin Barabancea a dus balotina de oaie, inspirată din Mărginimea Sibiului, în Spania
Alin Barabancea este tânărul bucătar sibian care a reprezentat Regiunea Sibiu la concursul desfășurat în 5 și 6 noiembrie în Spania, la Sant Pol del Mar, la Înalta Școală pentru Ospitalitate și Turism (EUHTStPOL). Alături de Sibiu, au participat Regiunea Minho - Portugalia, Catalonia - Spania, Arhus – Danemarca, Riga - Letonia, Lombardia de Est – Italia, Eggea de Sud – Grecia și Kuopio – Finlanda.

În cadrul programului "Regiune Gastronomică Europeană", Institutul Internațional al Gastronomiei, Culturii și Artelor (IGCAT) a organizat concursul pentru atribuirea titlului de "Tânăr Bucătar European" (European Young Chef Award), la care au participat tineri bucătari ai Regiunilor Gastronomice Europene cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani.

Câștigătorii concursurilor regionale s-au întrecut la această competiție europeană, al cărei scop este de a proteja tradiția și diversitatea culturală și culinară și de promova inovarea gastronomică.

Fiind originar din Mărginimea Sibiului, Alin Barabancea a preluat elemente ale bucătăriei tradiționale integrându-le într-un preparat nou, reinterpretat. Astfel, pentru concurs, Alin a pregătit balotină de oaie cu flan de legume și sos de ceapă acidulată, povestind juriului despre transhumanță, tocana de oaie și ciobanii din Mărginimea Sibiului.

Gradul mare de dificultate al preparării rețetei alese de Alin, a fost o mare provocare, pe care el dus-o la bun sfârșit aplicând tehnici complexe, fiind și lăudat de către bucătarul șef al Înaltei Școli pentru Ospitalitate și Turism, după cum se arată într-un comunicat de presă.

În 2016, Regiunea Sibiu a fost reprezentată de Daniel Joarză. Prin participarea la concurs, cei doi au devenit ambasadori ai programului "Sibiu-Regiune Gastronomică Europeană 2019".

Titlul "Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019" a fost atribuit Consorțiului format din Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu.

Filmul de prezentare a tânărului bucătar sibian a fost și el apreciat.

 


comentarii
1 comentarii

Cate nuante lipsite de profunzime. Ajungem curand intr-un rai reinterpretat si potcovit cu stelute sclipitoare, plin cu ambasadori. Ati uitat de gradina neplivita in care grohaiti? Pupati moastele! Halal!
Miron
11.11.2017 09:17
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA