Continental
Tribuna
Avrig
Alimente pentru persoanele cele mai defavorizate
Dan FRÂNCU
1627 vizualizari
Alimente pentru persoanele cele mai defavorizate

Recent, la Avrig au sosit alimentele din prima tranşă a Planului anual European de furnizare Ajutoare ali­mentare în beneficiul persoa­nelor celor mai Defavorizate pentru anul 2011 (PEAD 2011).
Astfel, au intrat în posesia Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) din cadrul Primăriei oraşului Avrig, 15.233 tone de făină albă, 2.238 kg (5.595 pachete a câte 400 grame) de paste făi­noase, 1.190 kilograme (11.900 pachete a câte 100 grame) de biscuiţi, alimente care, începând cu data de 1 septembrie, sunt distribuite populaţiei beneficiare.
Ajutoarele alimentare europene distribuite în acest an prin programul PEAD sunt: făină albă (16 kg/beneficiar), mălai (11 kg/beneficiar), paste făinoase (2 kg/bene­ficiar- 5 pachete), biscuiţi (1,2 kg/beneficiar- 12 pachete), orez (9 kg/beneficiar) şi lapte praf (2 kg/beneficiar).
Vor primi aceste ajutoare alimentare pensionarii ce au o pensie lunară mai mică de 400 lei, beneficiarii de ajutor social acordat în conformitate cu Legea 416/2000, persoanele cu handicap grav sau accentuat şi şomerii.
Cantitatea de alimente ce va rămâne după campania de distribuire va fi constituită rezervă la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoria­le şi va fi repartizată per­soanelor îndreptăţite, dar care au fost omise ori nu au fost cuprinse în lista iniţială.
Surse din cadrul SPAS Avrig ne-au informat că per­soanele cu domiciliul stabil pe raza teritorială a oraşului, ce intră în categoriile de bene­ficiari ai ajutoarelor alimentare euro­pene, care nu au fost prinse în listele iniţiale, se pot adresa servi­ciului cu actele dovedi­toare şi buletinul de identitate, pentru a fi înscrise pe listele suplimentare.
În funcţie de programarea făcut[ la nivelul conducerii Consiliului Judeţean Sibiu, în perioada următoare la Avrig vor ajunge şi celelalte alimente incluse în programul din acest an.
În acest moment, la nivelul oraşului Avrig vor beneficia de aceste ajutoare alimentare 898 de persoane.
comentarii
2 comentarii

sa vezi acum ingheuiala la Primarie!
nelutu
01.09.2011 21:10
cu aceste alimente ne hranim "foarte sanatos" nu? mai ales cu lapte praf!!!!!!!!!!!oare la ce ne trebuie lapte praf cand suntem handicapati cu grad accentuat? avem oare nevoie de chimicale sa ne " curatam " mai repede?posibil
pufy
01.09.2011 22:13
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia