Continental
Tribuna
Alexandru Tomaşevschi, directorul Registrului Comerţului, s-a înscris în Pro România
Alexandru Tomaşevschi, directorul Registrului Comerţului, s-a înscris în Pro România
Directorul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Alexandru Tomaşevschi, s-a alăturat partidului Pro România şi este coordonator (preşedinte) al organizaţiei municipale Sibiu. El a avut prima sa apariţie publică, în calitate de membru al echipei de conducere-coordonare a partidului, joi, la întâlnirea organizată de Pro România cu membrii şi simpatizanţii în ambianţa Sălii Atlass din incinta Hotelului Ramada din Sibiu.

Alexandru Tomaşevschi s-a prezentat ca fiind "un om care nu prea a avut tangenţe cu politica", şi a definit faptul că poţi fi şi un bun politician şi, în acelaşi timp, un bun profesionist la locul de muncă: "Politicienii români, partidele, politica, nu-s prea bine văzute şi sigur că în aceste condiţii nu se va schimba nimic, niciodată, dacă nu vin oameni noi şi nu sunt oameni dispuşi să-şi sacrifice timpul liber, pentru că noi rămânem în continuare profesionişti şi lucrăm, muncim, dar în timpul nostru liber putem să ne implicăm şi în politică şi să încercăm să schimbăm ceva".
El a motivat prezenţa sa în partid ca fiind un rezultat al solicitării conducerii judeţene a Pro România şi nu ca o dorinţă de a promova personal prin politică: "M-am alăturat acestei echipe dinamice din Sibiu pentru că domnul Feţeanu (coordonatorul Filialei Judeţene Sibiu a Pro România, n.n.) a venit spre mine, mi-a propus acest lucru. Ca profesionist, niciodată n-am fost dispus să dau din coate, să intru în politică sau să obţin ceva politic, niciodată n-am datorat sau n-am obţinut ceva prin politic şi nu-s dator nimănui din punct de vedere politic". Alte motive, spune Tomaşevschi, sunt maturizarea electoratului, care "a dobândit deprinderi democratice", fiind atent la oameni, nu la partide, optică schimbată mai ales după ultimele alegeri europarlamentare. El a mai declarat că va contribui ca Pro România să se organizeze pentru a avea structuri în toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ şi că Pro România este deschis oricui, dorind să atragă profesionişti, oameni de valoare care, unde activează, sunt şi lideri de opinie şi, în acest fel, să fie îmbunătăţită calitatea politică.      

Adrian Ţuţuianu: Mircea Diaconu - în turul doi la Prezidenţiale

În cadrul conferinţei de presă ce a avut loc la Hotelul Ramada, senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Pro România, a anunţat că în scurt timp (patru-cinci luni) Pro România va avea structuri politice în toate localităţile din judeţul Sibiu şi că, la viitoarele alegeri locale, vor avea propriii candidaţi.
Referitor la susţinerea lui Mircea Diaconu la prezidenţiale, Ţuţuianu a declarat că Pro România susţine atât candidatura lui Mircea Diaconu, cât şi independenţa politică a acestuia: "Mircea Diaconu este un independent şi ne dorim să rămână un independent. Noi considerăm că un independent va putea să-şi îndeplinească mai bine rolul de mediator între puterile statului şi între stat şi societate", mai ales în contextul în care ultimii preşedinţi s-au poziţionat mai mult de partea partidelor care i-au susţinut, ei pierzându-şi, astfel, atribuţiunile constituţionale de mediatori. Tot despre Diaconu, Ţuţuianu a spus că el "cunoaşte bucătăria politicii şi înţelege foarte bine la ce s-a angajat" şi că sprijinul oferit de Pro România este unul tehnic, organizatoric şi logistic. Campania lui Diaconu pentru prezidenţiale va fi făcută "în maniera clasică a unui partid politic".
Mircea Diaconu va fi prezent, luna următoare, la Sibiu şi la Mediaş. "Se va întâlni cu cetăţenii în stradă. Nu-l veţi vedea pe Mircea Diaconu nici în bannere mari, nici pe mesh-uri mari, nici pe panouri publicitare". Pro România, spune Adrian Ţuţuianu, şi-a propus să îl ducă pe Mircea Diaconu în turul 2 al prezidenţialelor.
Ţuţuianu a mai declarat că Pro România va susţine Moţiunea de cenzură, pentru că "avem nevoie de o guvernare mai bună şi credem că acest Guvern nu poate asigura o guvernare bună până în 2020". La fel, Pro România nu consideră pensiile militarilor ca fiind "speciale", ci "de serviciu", şi că este de acord cu implementarea unui impozit progresiv pe venituri.
La conferinţa de presă de joi seara de la Hotelul Ramada, au mai fost prezenţi, printre alţii, Gigi Feţeanu, preşedintele Organizaţiei Judeţene Pro România, senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Pro România, deputatul Ion Mocioalcă, secretar general, Bogdan Ivan, coordonator naţional al Departamentului de Turism şi coordonator al filialei Argeş, şi coordonatorul Departamentului de Comunicare, Tiberiu Şerbăneci.


comentarii
5 comentarii

Multi romani vor sa faca ceva pentru tara asta. Doar privind de pe margine la scena politica nu iti poti aduce contributia proprie. Cred ca este un om care va atrage de partea sa, a partidului PRO Romania Sibiu, alti oameni valorosi.
Foarte bine, este un profesionist, care a acumulat multa experienta
20.09.2019 06:42
Mosule Nu mai e nimic de ciugulit la Registru!Td bagi cu gandul la ciolan!!!!!
20.09.2019 08:05
Ce vrajeala ieftina...apolitic . Cine te-a tinut atatia ani intr-o functie publica? Cred ca pana acum ai "simpatizat" cu toate partidele si acum, oficial, vrei si tu la ciolan. Esti uns cu toate alifiile mai omule. Noi stim!
20.09.2019 09:26
Irelevanta stirea!...
Vox
20.09.2019 22:54
Pt. prostii cu comentariile anterioare, e doxa de carte, nu mai sunt 3 profesionisti ca el in tara asta, s au schimbat partidele de 10 ori la guvernare..deci l-a tinut...profesionalismul, pregatirea si integralitatea...altfel zbura demult(dna ul nu a facut nmk 15 ani?), ce ciolan acum? idiotilor...il cunoasteti? acum cand sa iasa la pensie ,ciolan? cand o facut detoate(ca sa fie si aici ca n UE..daca tot....)si a vazut detoate in viata asta?incepand cu revolutia! si fara nici un avantaj..ar fii si cazul sa aiba un avantaj,..in sfarsit...dar iar nmk, doar punand umarul pentru altii....
Dan
21.10.2019 18:41
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia