Continental
Tribuna
Alexandru Dumbravă, șeful IȘJ Sibiu, mesaj către profesori: "Să nu îi ținem pe elevi și părinți doar conectați la calculatoare și telefoane! Mai important cred că este să folosim perioada aceasta și pentru a comunica mai mult în familii"
126618 vizualizari
Alexandru Dumbravă, șeful IȘJ Sibiu, mesaj către profesori:
Alexandru Dumbravă, șeful Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, le transmite profesorilor să nu exagereze cu temele pentru elevi.


Pe pagina sa de Facebook, inspectorul școlar general al IȘJ Sibiu a scris un mesaj adresat cadrelor didactice, atrăgând, totodată, atenția că nu toți elevii au calculatoare ori imprimante.
"Dragi colegi profesori, vă rog să nu exagerați. Trebuie ținut cont că nu există în fiecare casă câte un computer pentru fiecare elev, o imprimantă cu toner nesfârșit si hârtie cât cuprinde. Iar acum, nici nu se vor mai putea procura. Personal, vă spun că la noi în casă ne apropiem de 1.000 de pagini listate... Nu este normal. Vă rog să vă asigurați că perioada "Școala Altfel" programată rămâne "Școala Altfel", nu se trimit lecții sau teme. Și să nu îi ținem pe elevi și părinți doar conectați la calculatoare și telefoane. Mai important cred că este să folosim perioada aceasta și pentru a comunica mai mult în familii, pentru joacă, atât cât se poate, pentru o resetare a felului în care trăim și simțim. Poate că acum este mult mai mult timpul lecțiilor despre omenie, descoperire de sine, automodelare și mai puțin despre istorie, chimie etc... Despre cum să învățăm și despre ce, și nu despre cât de mult. Nu toceală la greu, ci mai degrabă clădire de caractere. Părerea mea. Vă rog, nu îi omorâți ca să poată toată lumea să bifeze că a lucrat online....est modus in rebus", este mesajul șefului IȘJ Sibiu.
Conform unei statistici a IȘJ Sibiu, peste 4.300 de elevi din județ nu pot desfășura cursuri online, pe platforme digitale sau în grupuri live. Motivele sunt diverse: fie nu au acasă conectare la Internet, fie nu au tabletă, calculator sau telefon mobil. (A. M.)

comentarii
11 comentarii

Bine zis, dle inspector! Am vazut 2 profesoare care trimiteau fise non-stop. Sa arate ca muncesc. Cred ca le-au murit laudatorii!
25.03.2020 15:11
Bunaziua!
Împărtășesc aceleași puncte de vedere cu ale
D.lui Inspector! Una e sa recapitulezi ceea ce ți s a predat și sa rezolvi niște "spete” alta e sa insisti ca profesor pe nenumărate teme! E cazul multor învățătoare și profesori cate insista frate sa demonstreze ca se poate lucra online de parca le e teama ca n-a predat nimica in 5-6 luni la clasa... lăsați copiii sa citească și sa rămână sănătoși... sunt șefi DSP s. Cărora li se îngăduie sa reia un discurs cu putina atenție! Așadar, d.lor colegi, Va rog cu putina apa înainte dacă se poate și sfințită! Dacă nu doar plata! Ca veți avea nevoie de glas pe parcurs și sa demonstrați "pas cu pas” doar ce e esențial și de folos tinerilor in viața.
Cu bine,
Remus Rasvan
25.03.2020 16:12
Unii directori oportuniști îngroziți ca pierd fotoliul de șef au speriat profesorii. Voiau să rupă hamu si sa spargă norma online.
25.03.2020 17:04
Dumnezeul lor de idioti!
corect
25.03.2020 18:04
Domnilor, dubla măsură se pare că funcționează !
În timp ce profesorilor și învățătorilor li se cere să lucreze cât mai mult on-line cu elevii, domnul inspector le cere acestora să nu îi exaspereze pe elevi cu temele. Ce să înțeleg prin asta, dacă nu ca un îndemn de a ignora temele date on-line.
Fiul meu, care este la liceu, nu a primit în 2 săptămâni decât o lecție și o temă de la profesorii de liceu ! De unde atâtea teme cât se pretinde că se dau elevilor ? Aiurea. Foarte puțini profesori lucrează on-line și dau teme. Ați auzit de profesori de tehnologie, muzică, civică sau sport să dea teme ?
De de altă parte, există lucrul electronic. De ce trebuie să tiparești temele ? Există soluția salvării documentelor pe calculator, a redactării temelor electronic.
Poate d-l inspector a listat 1000 de pagini la serviciu, nu acasă !
Vasile
25.03.2020 20:48
eu tot stau cu gandul la faptul ca acum se agraveaza distanta intre cei cu posibilitati si cei fara, cum vom raspunde principiului egalitatii de sanse
mihai
25.03.2020 20:54
De ce nu a publicat acest lucru pe site-ul ISJ?
PS. E retorică oare?
Un prof
25.03.2020 22:15
Si copilul meu care este clasa a IIIa face lectii online, insa diferenta fata de ce citeam in alte comentarii este ca nu sunt obligati sa faca zeci de exercitii ca teme suplimentare. Fac repetii intr-un mod placut de copii si fara exercitii suplimentare. Sa dea D-zeu sa fim sanatosi cu toti!
Alina
26.03.2020 08:27
Așa cum spunea și un al comentariu, unii directori, in exces de zel, au dat "norme", specificând clar câte fișe să fie trimise pe săptămână. Că părinte va spun, este îngrozitoare situația, numai pe laptop și telefon suntem.
Cred că ar trebui stabilit la nivel de inspectorat anumite limite, iar directorii să se conformeze.
Multă sănătate!
P?rinte
26.03.2020 09:55
Cea mai inteligenta postare din ultimele luni!
Eu am 3 copii si este o adevarata nebunie cu aceste teme,ptr ca cel mic dintre copii trebuie ajutat in permanenta si mai greu sa-i explicam la nivelul lui,dat fiind faptul ca acum sunt alte metode de predare ce ne depasesc pe noi parintii!
Felicitari,domnule profesor,RESPECT ptr cei ca d-voastra!
Carmen
29.03.2020 14:41
Adica timp de 2-3 saptamani profesorii sunt indemnati la "normalitate"?! Penibil! O picatura in ocean. Doar timp de 2-3 saptamani sa fie copiii indemnati la citit?! Asta inseamna ca dupa ce se vor relua cursurile, iar intram in rutina anormala ce a devenit sistemul scolar romanesc?!

Io zic sa renuntam la functiile de conducere pe criterii politice (inspectori, directori), sa avem oameni care vor sa faca si stiu ce si cum sa faca, si sa vedeti ce frumos se va reveni la scoala romaneasca de calitate! Pana atunci: fise, fise, fise, nimic predat in clasa si compensat prin teme, parinti care isi baga nasul unde nu le fierbe oala si elevi doar cu drepturi dar fara obligatii.
Om
30.03.2020 09:05
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia