Tribuna
Demis în guvernarea PSD, promovat de Guvernul Orban. Alexandru Dumbravă, noul șef al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu: "O să încerc să mă achit cu brio de șansa primită!"
Andra MARINESCU
7953 vizualizari
Demis în guvernarea PSD, promovat de Guvernul Orban. Alexandru Dumbravă, noul șef al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu:
© Arhiva TRIBUNA
Alexandru Dumbravă, cel care a ocupat funcția de director al Casei Corpului Didactic Sibiu până la sfârșitul lunii august 2019, a fost numit șef al Inspectoratului Școlar Județean.


Potrivit lui Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu, Marius Emilian Novac, fostul șef al Inspectoratului, vineri, s-a întors pe funcția de director al Liceului Teoretic "Gheorghe Lazăr" din Avrig, funcție obținută prin concurs.


"Începând cu data de 14.11.2019, prin OMEC nr. 5262, domnului profesor Novac Marius Emilian i-a încetat numirea, prin detașare în interesul învățământului, în funcția de Inspector Școlar General. Începând cu această dată, domnul profesor Novac Marius Emilian s-a reîntors pe funcția de director al Liceului Teoretic ”Gheorghe Lazăr” Avrig, funcție obținută prin concurs. În conformitate cu OMEC nr. 5263 din 14.11.2019, pe funcția de Inspector Școlar General al I.S.J. Sibiu a fost numit domnul profesor doctor Dumbravă Alexandru Petru prin detașare în interesul învățământului. Reamintim faptul că domnul profesor Alexandru Petru Dumbravă a ocupat funcția de director al Casei Corpului Didactic Sibiu până la sfârșitul lunii august a acestui an", arată Dincă.


 


"Eu o provocare pe care am acceptat-o și o să încerc să mă achit cu brio de șansa primită. Sper să păstrăm o linie de normalitate, decență și bun simț care exista în învățământul sibian în mare măsură și pe care să o dezvoltăm", a declarat, pentru TRIBUNA, Alexandru Dumbravă.


Alexandru Dumbravă a acuzat Ministerul Educației din guvernarea PSD  că l-ar fi demis din funcția pe care o avea la conducerea CCD Sibiu, fără a ține cont de performanțele sale din fruntea instituției.
Cazul lui Alexandru Dumbravă a făcut subiectul mai multor articole din presa locală, iar la un moment dat a fost formulată și o scrisoare de susținere semnată de aproximativ 500 de cadre didactice, document ce i-a fost trimis fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Alexandru Dumbravă acuza că totul s-a întâmplat „la insistențele PSD Sibiu și cu complicitatea Ministerului Educației Naționale”.

Alexandru Dumbravă s-a înscris în PNL Sibiu anul acesta, în septembrie.


Tot de vineri, a fost numită, prin detașare în interesul învățământului pe funcția de director al Casei Corpului Didactic Sibiu, Mirela Maria Iancu, fost inspector școlar general adjunct al IȘJ Sibiu. Aceasta a înlocuit-o pe Claudia Mery Simtion.

comentarii
9 comentarii

Nu este nici o surpriză! Domnul Dumbravă este un profesionist, lucru care l-a dovedit și în mandatul de la Casa Corpului Didactic Sibiu.
Felicitări și mult succes!

Director unitate școlară
Director
18.11.2019 11:28
Pai cum e ma pnlistilor cu depesedizarea? Prin asta a curs ani multi sange de psd si acum ce faceti? Un traseist politic, trecut de curand in barca pnl, a primit functie! Bravo pnl, repuneti psdistii pe functii.
18.11.2019 12:53
Este foarte trist ce se întâmpla, cum poți sa faci asa ceva ?
Cum poți să promovezi la nivel de inspector general un asa individ, care nu a dovedit nimic, decât că face orice pentru bani, ceea ce dovedește că am ajuns la un nivel foarte jos în conducerea învățământului sibian, și se promovează în posturi de conducere persoane foarte mediocre, dar înregimentate politic.
Director
18.11.2019 14:13
Cand am scris ca dl. a intrat in PNL pt. un ciolanas, mi-a dat imediat replica... Acum ce mai poate spune? Ca e un profesionist si merita functia? E plin orasul de profesionisti...
18.11.2019 14:20
Bai fripturistule, munca pare-se ca nu-ti place. Daca te-ai facut profesor, vezi-ti de profesorat, lasa directoratul pe la toate institutiile din domeniu. Sau, daca ai *****, ia da-ti tu demisia din functia de profesor, nu mai tine locul ocupat sa ai tu o plasa de siguranta. Si, daca esti smecher, fii director. Daca nu, fii somer, arza-te-ar zupa de flamand.

Bine, ce exemplu sa ia si el daca seful lui isi tine postul ocupat de 20 de ani?!
Doru
18.11.2019 18:08
Scoală-te tu să mă așez eu! Cam la asta se reduce războiul între partidele politice.
Un cititor
19.11.2019 14:21
FUNCTIILE PUBLICE -- scoli, politie, spitale , primariile, presa-- nu trebue sa fie politice -- ci ,neutre Iar sefia lor -- doar pe baza de COMPETENTA-- nimic altceva
19.11.2019 20:40
De ce nu s-a organizat concurs pt. aceste posturi asa cum s-a organizat pt. posturile de directori de scoli?
19.11.2019 20:51
COMPETENȚA nu contează ci OBEDIENȚA ...
un profesor din preuniversitar
24.11.2019 15:16
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia