Tribuna
Alertă pe rețele de socializare și grupuri de părinți și dascăli, după o informație privind distribuirea de acadele cu droguri în școlile din Sibiu
Alertă pe rețele de socializare și grupuri de părinți și dascăli, după o informație privind distribuirea de acadele cu droguri în școlile din Sibiu
© foto reprezentativa

A fost o adevărată isterie, marți, pe rețelele de socializare și pe grupurile de cadre didactice și părinți, după ce a apărut un mesaj anonom prin care se anunța faptul că elevilor din diferite unități de învățământ din municipiul Sibiu le sunt oferite acadele care ar conține substanțe psihoactive.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Sibiu, Biroului de Siguranță Școlară și cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu au declanșat imediat verificări în cadrul unităților de învățământ, dar și în zonele adiacente școlilor. Din fericire, nu au fost identificate produse alimentare asupra cărora să existe suspiciunea că ar conține droguri.

„S-a constatat că tipul de acadele prezentat în imaginea care însoțește mesajul propagat printre părinți și cadre didactice ar fi comercializat de magazine alimentare aflate în imediata apropiere a unor școli, fără a exista suspiciuni cu privire la conținut. Au fost efectuate verificări în colaborare cu reprezentanții unităților medicale de pe raza municipiului Sibiu, concluzia fiind că, în ultimele săptămâni, unitățile de primire urgențe nu au înregistrat pacienți minori care să prezinte simptome de intoxicație cu substanțe psihoactive în urma consumului de produse alimentare, gen jeleuri, acadele sau alte dulciuri”, a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Aceasta menționează că în ultimele săptămâni în unitățile de învățământ de pe raza municipiului Sibiu nu au fost identificate recipiente cu substanță sau alte produse asociate consumului de droguri, iar la nivelul IPJ Sibiu și al Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu nu au fost înregistrate plângeri sau sesizări privind astfel de situații.

„Primul pas în prevenirea implicării minorilor în situații de risc la adresa siguranței lor se realizează în familie și la școală. De aceea, vă recomandăm, stimați părinți, să acordați o atenție deosebită anturajului copilului, modului în care alege să-și petreacă timpul liber, observând atent schimbările de comportament în funcție de contextul în care se regăsește copilul. Reamintiți-i copilului sfatul de a nu accepta diverse atenții, îndeosebi din partea persoanelor necunoscute și să nu  urce în mașini în care se află persoane necunoscute, chiar dacă, printre pasageri sau poate chiar conducătorul auto, sunt persoane pe care le cunoaște. Cadrelor didactice le reamintim necesitatea supravegherii atente a elevilor și în afara spațiului clasei, în curtea școlii, în interacțiunea cu elevii altor clase sau cu persoane necunoscute care i-ar putea aborda din afara unității de învățământ. Polițiștii sibieni, împreună cu cei de combatere a criminalității organizate, vor continua activitățile specifice de verificare, dar și de prevenire a victimizării minorilor prin fapte conexe consumului de droguri și nu numai”, a mai spus Welter. (L. B.)


comentarii
2 comentarii

Adevărul e că zaharul face mai multe victime decât drogurile. Numai că de zahăr nu se moare imediat, iar big farma poate sa-i mai jumulească încă zeci de ani.
Un cititor
03.10.2023 21:34
Este alarmant ceea ce se intimpla, saracii copii:( Ma gindesc si la parinti prin ce trec si ei
Doamne
04.10.2023 02:03
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA