Tribuna
Alegeri locale PSD: Sitterli la Primărie, Cindrea la Consiliul Județean
Ana Maria MĂTUŞOIU
7200 vizualizari
Alegeri locale PSD: Sitterli la Primărie, Cindrea la Consiliul Județean

PSD Sibiu a organizat joi o conferință de presă pentru a-și prezenta candidații la alegerile locale din luna iunie. Ovidiu-Ioan Sitterli, fostul prefect al județului Sibiu, și-a anunțat candidatura la funcția de primar al municipiului Sibiu, în vreme ce Ioan Cindrea, demis de la conducerea Consiliului Județean Sibiu, a spus că va candida din nou pentru această funcție. Totodată, PSD Sibiu a prezentat propunerea sa la primăria municipiului Mediaș, dar și candidații la primăriile celor nouă orașe ale județului Sibiu. 

„Am considerat că este de interes public să vă prezentăm candidații la funcțiile de primari din municipiul Sibiu, municipiul Mediaș și cele nouă orașe din județul Sibiu, urmând ca în perioada următoare să prezentăm candidații la cele 53 de comune”, a spus Ioan Cindrea, președintele PSD Sibiu. Acesta a mai precizat că, în aceste momente, Partidul Social Democrat Sibiu are listele de consilieri locali și județeni pregătite. 

Lista candidaților PSD Sibiu la alegerile locale

 

Consiliul Judeţean - prof. univ. dr. Ioan Cindrea - Facultatea de Ştinţe Economice a Universităţii "Lucian Balga"

Sibiu: Ovidiu - Ioan Sitterli - jurist, consilier juridic la Administraţia Finanţelor Publice a Judeţului Sibiu 
Mediaş: Mihai Ioan Macaveiu - inginer constructor, administrator de firmă
Agnita: Ioan Dragoman - inginer mecanic, primar în funcţie
Avrig: Gheorghe Frăticiu - inginer, deputat în Parlamentul României
Cisnădie: Ion Ungureanu - ofiţer de aviaţie, în rezervă
Copşa Mică: Iosif Florin Pop - analist programator, liderul sindicat la S.C. Sometra S.A. Copşa Mică
Dumbrăveni: Emil Dârloşan - inginer silvic, şef District Dumbrăveni
Miercurea Sibiului: Ady Andrei Schmidt, fermier
Ocna Sibiului: George Claudiu Predescu - inginer, viceprimar în funcţie
Sălişte: Ioan Claudiu Muntean - jurist, inspector reglementări AIS
Tălmaciu: Nicolae Petru Basarabă - administrator de firmă

Sitterli: „Am experiență în administrația publică”

Candidatul PSD la Primăria Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, a demisionat vinerea trecută din funcția de prefect al județului Sibiu, după aproape patru ani în care a condus Instituția Prefectului Județului Sibiu. Acesta a spus că acum se află în concediu de odihnă și așteaptă să îi fie acceptată demisia. „Am primit propunerea PSD şi am acceptat să candidez pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu. Am experienţă în administraţia publică şi pot duce la capăt proiectele cetăţenilor", a declarat Ovidiu Sitterli, fostul prefect al judeţului Sibiu. Sitterli a mai spus că în următoarea perioadă se va întâlni cu cetățenii pentru a vedea care sunt prioritățile acestora. 


La sediul PSD Sibiu s-au aflat, joi seara, și restul candidaților, aceștia vorbind despre proiectele pe care vor să le implementeze în orașele la cârma cărora vor să se așeze. Gheorghe Frăticiu, candidatul PSD pentru Primăria Avrig, speră că oamenii vor alege „înțelept, pentru a putea avea o altfel de administrație, așa cum a fost când am mai fost primar”. Candidatul la Primăria Cisnădie, Ion Ungureanu, a vorbit despre problemele cu care se confruntă orașul pe care vrea să îl conducă, spunând că una dintre marile sale dorințe este atragerea de fonduri europene. Astfel, își propune să facă un parc industrial și să atragă investitori, vrea să construiască un lăcaș pentru bătrâni și să creeze o legătură feroviară între Cisnădie, Gara Sibiu și Aeroport.  

În ceea ce privește candidații pentru comunele din județul Sibiu, PSD și-a ales oameni pentru 50 de comune până acum. În momentul de față, PSD are 26 de primari în funcție în județ, trei dintre ei luând decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat. Este vorba despre primarul din Tălmaciu, Constantin Barbu, primarul din Ocna Sibiului, Ioan Balteș, și un alt primar a cărui identitate nu este deocamdată dezvăluită de PSD Sibiu. 

Targetul PSD Sibiu este locul 1, potrivit președintelui Ioan Cindrea, care a spus că vrea să câștige Consiliul Județean Sibiu, prin vot. Întrebat despre proiectele sale la CJS, în cazul în care va fi reales președinte, Cindrea a vorbit despre câteva proiecte majore pe care le-a început și pe care își dorește să le continue. „Sunt alimentările cu apă, trebuie să avem fiecare localitate cu alimentare de apă, trebuie să avem rețele de canalizare în fiecare localitate, infrastructura de drumuri, infractructura de sănătate”, a spus Ioan Cindrea, subliniind faptul că vrea să continue investițiile la Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul de Psihiatrie și cel de Boli Pulmonare.  

 


comentarii
2 comentarii

cat despre candidatul de la Cisnadie e super, un fost aviator. Asta inalta zmee in oras, ce face ? Domnilor nu mai pierdeti timpul pe la partid. Mergeti la munca
bagati undeva experienta siterli
10.03.2016 19:15
Zice ca corb la corb nu-si scoate ochii ,dar ma-ntreb ce cauta acesti corbi (Siterli si Cindrea )pe liste cand ei apara ca toti PSD-istii coruptia din Romania?La vremuri noi gasiti si voi oameni noi.Daca intamplator acestia dau coltul nu mai aveti altii?
Pasol
11.03.2016 07:40
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia