Continental
Tribuna
Aleargă la Maraton pentru "Autism fără listă de așteptare”!
Andra MARINESCU
826 vizualizari
Aleargă la Maraton pentru
Cea de-a opta ediție a Maratonului Internațional Sibiu își propune să mobilizeze oameni cu suflet mare pentru a sprijini cazuri speciale. Unul dintre aceste proiectele evenimentului este cel al Fundaţiei "Un Copil, O Speranţă”, care solicită ajutorul sibienilor pentru cauza „Autism fără listă de aşteptare”.


"Numele proiectului reprezintă însăşi situaţia în care se află fundaţia, și anume imposibilitatea de a ajuta toți copiii care au nevoie de sprijinul fundației. Lista de așteptare a Fundației UCOS depășește 60 de copii cu vârste mici, care au nevoie urgentă de terapii. Părinții, aflați între speranța și realitatea dată, de descoperirea unei dizabilități, au nevoie de specialiști care să îi ajute să devină parteneri în recuperare”, spune conducerea UCOS.
Obiectivele principale ale acestui proiect sunt achiziția a 12 containere din care se formează sălile suplimentare de terapie, crescând astfel capacitatea spațiului. După amenajarea acestui loc numărul copiilor aftați în terapie va crește de la 60 la 90 de copii.


“Avem în vedere de asemenea diversificarea terapiilor pentru cei 90 de copii cu tulburări senzoriale și dăruirea de sprijin emoțional pentru 90 de familii cu copii cu dizabilități. Noi nu spunem copii cu dizabilităţi, noi îi numim copii abili altfel” a spus Elena Tudorache, preşedintele Fundației UCOS Sibiu.


Aceasta îi îndeamnă pe toţi doritorii să le ofere un cadou copiilor, alergând în 1 iunie, chiar de ziua lor, pentru ei. „Fiecare copil are dreptul la sănătate, educaţie şi dezvoltare, iar adulţii trebuie să respecte nevoile celor mici pentru ca ei să ajungă, la randul lor, nişte adulţi care să ofere sprijin”, adaugă președintele UCOS.
Fundația UCOS este unicul furnizor de servicii de recuperare și terapie pentru copii cu autism, retard mental, Sindrom Down, boli rare, handicap psiho-neuro-motor de vârstă mica (1-12 ani) din județul Sibiu şi a fost desemnată în anul 2018 “Instituția Anului la Gala Națională a Asistenței Sociale”.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia