Tribuna
Al doilea aparat de testare PCR pentru Sibiu. Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Sibiu asigură fondurile
Sorana MAIER
2617 vizualizari
Al doilea aparat de testare PCR pentru Sibiu. Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Sibiu asigură fondurile

Sibiul va avea al doilea aparat de testare PCR după ce Minusterul Sănătății și Consiliul Județean Sibiu vor asigura finanțarea, în condițiile în care primul aparat de testare donat de firma Con-A Spitalului Clinic a fost deja pus în funcțiune.

”În timp ce aparatul de testare PCR donat spitalului județean de firma Con-A a primit  în sfârșit materialele necesare intrării în funcțiune, facem cunoscută o altă veste bună în lupta cu noul coronavirus. Consiliul Județean Sibiu a semnat ieri (luni, n.r.) contractul cu Ministerul Sănătății pentru un al doilea aparat automat de testare în timp real PCR”, potrivit unui comunicat al Consiliului.
 Valoarea fondurilor puse la dispoziție prin transfer de la Ministerul Sănătății este de 216.000 lei, iar Consiliul Județean Sibiu va asigura o cofinanțare de 10% pentru realizarea achiziției. Spitalul Județean Sibiu va demara achiziția în cel mai scurt timp.
“Testarea în timp real la Sibiu este de importanță majoră pentru a putea scurta timpii necesari în depistarea cazurilor de infecții și în prevenirea răspândirii virusului. Realmente va salva vieți. Mulțumesc tuturor celor care fac eforturi pentru asta în această perioadă grea” a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu. 
Până acum, toate testele prelevate de la pacienți din județul Sibiu erau trimise la alte laboratoare din țară, tot mai aglomerate, durata mare de răspuns fiind în dezavantajul sibienilor.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA