Tribuna
PNL
Ajutoarele de la UE pentru persoanele cu venituri mici din județ au ajuns la Sibiu
Laura BUCIU
882 vizualizari
Ajutoarele de la UE pentru persoanele cu venituri mici din județ au ajuns la Sibiu

Un număr de 26.323 de pachete cu alimente destinate persoanelor cu venituri reduse au ajuns la Sibiu. Luna aceasta s-a finalizat livrarea către localitățile în care domiciliază persoanele defavorizate.

Pachetele care se distribuie către populație sunt preambalate, fiecare pachet conținând: 5 kg făină albă de grâu, 4 kg de mălai, 2 pungi de paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve de carne de vită, 3 conserve de carne de porc, 5 conserve de pateu de ficat de porc, două borcane de compot de fructe, două borcane de  gem de fructe.

„Beneficiarii acestor pachete sunt familiile și persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziția scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei și persoanele/familiile aflate temporar în situații critice în viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform OUG 84/2020 și alte situații asemănătoare stabilite prin anchete sociale și acre se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanelor care locuiesc în așezările informale”, au transmis, marți, reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Finalizarea distribuirii pachetelor către beneficiari urmează să se realizeze până cel târziu în data de 27 august 2020.

Proiectul  este susținut de guvernul României, cofinanțat din Fondul de ajutor European destinat celor mai dezavantajate persoane prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2020 (POAD).

 

comentarii
2 comentarii

uleiul este din republica moldova
republica moldova nu e in ue
faina e din ungaria sau ucraina?
11.08.2020 15:11
Cred ca peste o luna, produsele expira... Si sunt de calitate indoielnica... Mai buna e o masa calda...
12.08.2020 20:08
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia