Tribuna
Sevis
Ajută copiii din centrele de plasament să "ajungă MARI"!
Andra MARINESCU
996 vizualizari
Ajută copiii din centrele de plasament să
Programul educațional "Ajungem MARI" dă startul înscrierilor într-un nou modul de voluntariat în centrele de plasament din București și 24 de județe, printre care şi Sibiul. 1.000 de voluntari noi sunt așteptați să se implice dăruind 3 ore/ săptămână unor copii și adolescenți care au mare nevoie de mentori dornici să-i ajute la teme și să împartă cu ei din cunoștințele lor.


„Separați de familiile lor, acești copii minunați sunt foarte vulnerabili și au mare nevoie de prieteni și mentori care să le ofere atenție, curaj și un model pentru o viață mai bună. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să meargă mai departe și să devină un adult fericit, responsabil și sănătos. Copiii au un potențial fantastic, dar e nevoie de implicare din partea noastră, a tuturor, ca ei să își descopere drumul”, spune Iarina Taban, director executiv și fondator "Ajungem MARI".
Până pe 28 februarie, "Ajungem MARI" caută voluntari care să meargă săptămânal, pentru o perioadă de cel puțin şase luni, în centrele de plasament, pentru a susține ședințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau de cultură generală, punand mult accent pe încurajarea copiilor. Fiecare voluntar transmite copiilor cunoștințele lui, în funcție de pasiuni și abilități, de la română, matematică și engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educație pentru sănătate sau financiară. Nu este nevoie de experiență în lucrul cu copiii – voluntarii participă la un training inițial și sunt consiliați pe parcurs. Sunt căutați voluntari adulți, dar și tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potențialul copiilor, să îi înțeleagă și să îi asculte.
Programul se derulează de aproape cinci ani, iar până acum s-au implicat peste 6.000 de persoane. Voluntarii spun că învață, și ei, de la copii și primesc mai mult decât oferă. „Sunt atâția copii care au nevoie de o îmbrățișare, de o vorbă caldă, de cineva pe care să îl aibă ca model. Doar prin a fi prezenți lângă ei, deja facem o schimbare! E cel mai frumos sentiment să oferi fără să aștepți nimic înapoi”, spune Andreea Mihaela Baraboi, voluntar "Ajungem Mari" în Târgu Mureș.
Acest modul de voluntariat începe în mai 2019 și durează şase luni. Între timp au loc înscrierile, perioada de training și repartizarea voluntarilor la centre în funcție de zonă, program și disponibilitate. Voluntarii merg în echipe de câte doi la aceeași grupă de copii pentru o ședință de două ore stabilită de comun acord, în timpul săptămânii sau în weekend.
Înscrierea se face prin intermediul unui formular online până pe 28 februarie. Detalii despre program și înscrieri sunt disponibile pe site-ul www.ajungemmari.ro, în secțiunea Devino voluntar http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/.
Programul educațional al Asociației "Lindenfeld" se desfășoară în București și 24 de județe: Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Gorj, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea.
Asociația "Lindenfeld" este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia