Continental
Tribuna
Ai un proiect pentru Sibiu? Primăria Sibiu finanțează proiectul TĂU pentru oraș
Ai un proiect pentru Sibiu? Primăria Sibiu finanțează proiectul TĂU pentru oraș

În 1 septembrie Primăria Sibiu a demarat ediția 2019 a programului de bugetare participativă prin care a invitat cetățenii să depună proiectele pe care ei le consideră importante pentru oraș sau pentru cartierul lor. Pentru acest program Primăria Sibiu a alocat 1,5 milioane euro, bani din care se vor finanța cele maxim 10 proiecte care vor fi selectate dintre totalul celor depuse. 
 
Până în prezent sibienii au depus 70 de propuneri, iar cei care doresc să se implice mai au 4 zile să ne transmită proiectul lor prin platforma www.bugetareparticipativa.sibiu.ro. Perioada de depunere se încheie în 22 septembrie, ora 24. În perioada 23 septembrie – 20 octombrie Primăria Sibiu va analiza proiectele depuse, iar din 21 octombrie până în 16 noiembrie, sibienii le vor putea vota pe cele pe care le consideră cele mai potrivite și mai bune pentru oraș. 
 
Ce fel de proiecte se pot depune? Propunerile trebuie să se încadreze în una dintre categoriile de mai jos și trebuie să fie semnificative pentru dezvoltarea orașului sau a cartierului în care locuiește persoana care inițiază: 
 
⦁ Alei, trotuare și zone pietonale.
⦁ Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației.
⦁ Spații verzi și locuri de joacă.
⦁ Amenajare spații publice (mobilier urban, etc.).
⦁ Educație.
⦁ Smart City.
 
Prin urmare proiectele care pot fi depuse pe această platformă nu se referă la instalarea unei bănci sau repararea unui bec, ci trebuie să aducă un impact pozitiv mai larg pentru zona respectivă sau pentru Sibiu. 
Mai multe detalii precum și regulamentul programului de bugetare participativă se găsesc pe www.bugetareparticipativa.sibiu.ro. 
 
Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing
Primăria Municipiului Sibiu
comentarii
2 comentarii

sa cumparam cel mai scump brad de Craciun de pe glob
19.09.2019 21:21
Bagati cablurile de pe stalpi in subteran! Orasul asta arata jalnic cu zeci de cabluri pe stalpi!
Leonard
20.09.2019 02:26
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia