FITS 2024
Tribuna
Ai poftă de niște mititei și-o ceafă pe grătar, că tot e duminică? Da, dar fără-o bere rece, că nu-i voie, îs alegeri...
Ai poftă de niște mititei și-o ceafă pe grătar, că tot e duminică? Da, dar fără-o bere rece, că nu-i voie, îs alegeri...

 

Un cititor ne scrie, intrigat de o faptă petrecută la un magazin din Sibiu: ”Dom'le, m-am dus la un magazin mare din Sibiu, nu dau nume, să iau niște carne și-o caserolă de mici, vin vecinii în vizită, e duminică, zi liberă, e cald afară, să stăm și noi la o tacla, să mai vorbim despre vreme, despre vremuri... Trec pe lângă standul de bere, în drumul spre casele de marcat, să m-așez cuminte la coadă. Agăț în trecere și-un bax de bere, la fel, nu dau nume de care... Mă așez cuminte la casă, așteptând să-mi vină rândul. Ca tot omul, scot telefonul să pierd minutele pe rețelele de socializare, la fel, nu dau nume care, când văd o mână că mă depășește pe dreapta și-mi agață baxul de bere, aruncându-mi în scârbă un ”N-aveți voie cu bere, azi nu servim băuturi alcoolice!” Nedumerit, după două-trei secunde de aiureală, o întreb pe respectiva doamnă (sau domnișoară?): ”Da' de ce?” ”Nu știți? Azi sunt alegeri!” Prost de uimire, mă uit în jur și-o-ntreb: ”E cumva pe-aici, prin magazin, vreo secție de votare?” Mă lasă ca pe-o curcă-n ploaie, nu se sinchisește să-mi mai zică ceva și uite-așa îmi și fac idee cum o fi să sfredelească micu' pe grătar fără o bere rece lângă el.

Mă uit în stânga, mă uit în dreapta, nimic în coșuri, nimic pe bandă, pesemne că le alții cucoana respectivă, ori vreo ”gemenă” de-a ei o fi fost mai rapidă. Dau să ies din magazin, mă uit pe ușă, caut cu privirea-n jur, doar-doar s-o lovi de vreun anunț care să îi anunțe pe cei care-i calcă pragul că ”Astăzi nu servim/comercializăm alcoool!” Nimic!

Acuma, vin cu o întrebare! Așa o fi legea, în zi de alegeri n-are omul voie să bea o bere rece în ograda proprie, că și termometrul își face de cap, mercuru-i sus, la 30 de grade... Oare care-o fi explicația? Să nu te duci matol la vot, cine știe pe cine pui ștampila și încurci pe cine nu trebuie?

Poate faceți dumneavoastră o întrebare la cine trebuie și ne lămuriți și pe noi, o fi fost vreun moft al celor de la magazinul cu pricina, sau așa-i legea și noi nu știm?”

comentarii
1 comentarii

Ce articol de rahat
Beraru
09.06.2024 22:38
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica