Tribuna
AFT va avea mai mulți studenți, începând cu anul viitor. Vor fi construite spații de cazare noi și o cantină
Adrian POPESCU
1161 vizualizari
AFT va avea mai mulți studenți, începând cu anul viitor. Vor fi construite spații de cazare noi și o cantină

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu este un reper în ceea ce privește noua paradigmă militară care reflectă modul de colaborare pe care îl are NATO cu țările partenere pentru a-și reforma instituțiile militare de învățământ prin Programul de îmbunătățire a educației pentru apărare, conform conceptului” Warfighting Capstone”. În virtutea acestei paradigme conducerea AFT ne-a devoalat care este prioritatea pe termen scurt, dezvoltarea profesională a ofiţerilor. ”De-a lungul timpului, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a trecut prin etape succesive de restructurare şi adaptare constitutivă şi funcţională, reușind ca în prezent să fie o instituție de învățământ superior cu un campus militar integrat modern, care poate să răspundă tuturor cerințelor impuse de standardele de calitate academică. Concepția de formare şi dezvoltare profesională a ofiţerilor din Armata României a implicat adoptarea unui cadru normativ de funcţionare aflat în deplin acord cu exigențele promovate, la nivelul european, odată cu implementarea Procesului Bologna. Acest aspect a presupus regândirea curriculei educaționale prin elaborarea de noi planuri de învățământ pe domenii de studii universitare de licență în strânsă corelație cu armele şi specialitățile militare, cu o durată a studiilor de patru ani. Astfel, oferta educațională diversificată din Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu este, în prezent, reprezentată de o cifră de școlarizare pentru ciclurile universitare de licență de aproximativ 1.100 de studenți. Începând din anul universitar următor, numărul studenților va crește, ajungând la aproximativ 1.400 de persoane. La aceasta se adaugă cei aproximativ 450 de studenți din ciclurile de masterat și aproximativ 100 de studenți din cadrul cursurilor postuniversitare. În acest context, îmbinarea eficientă a celor trei piloni principali care stau la baza formării ofiţerilor din Forțele Terestre Române - pregătirea academică, militară și fizică - precum și adaptarea la continua schimbare globală, presupune necesitatea îmbunătățirii permanente a infrastructurii destinate învățământului, cercetării științifice, internaționalizării și nevoilor administrative. Acestea presupun realizarea de investiţii în vederea modernizării laboratoarelor, amfiteatrelor, poligoanelor de instrucţie, spaţiilor de cazare, de recreere şi de practicare a sportului. ”.

Parteneriate și alianțe univeristare

 

”Îmbunătățirea portofoliului de parteneriate și alianțe în domeniul cercetării științifice și al internaționalizării ce vizează în egală măsură atât studenții, personalul din cadrul instituţiei, cât şi partenerii cu care avem relaţii de cooperare, reprezintă pentru noi un angajament şi o investiţie pe termen lung. Dezvoltarea relațiilor de cooperare solide cu peste 27 de parteneri din spațiul Uniunii Europene, implicarea în proiecte şi programe noi, dezvoltarea de parteneriate cu instituţii din afara spațiului european din ţări precum Canada, China, Georgia, Israel, Republica Moldova, Turcia, Ucraina și SUA au dus la creșterea numărului de participanți la evenimente internaționale organizate în instituția noastră. Aproximativ 100 de studenți străini din academiile partenere în programele „Erasmus +”, „European Initiative for the Exchange of Military Young Officers”, „Săptămâna Internațională” și „Semestrul Internațional” desfăşoară mobilități în instituția noastră. Pe lângă acestea se numără și multitudinea de sarcini pe linie logistică, cum ar fi asigurarea hrănirii efectivelor participante la exerciții desfășurate în garnizoana Sibiu, precum și sarcinile încredințate academiei pentru acordarea Sprijinului Națiunii-Gazdă care solicită suplimentar facilitățile pe care le avem ladispoziție”, adaugă reprezentanții instituției militare.

 Două clădiri noi

 

”Toate acestea, și nu numai determină creșterea numărului de spații de cazare și pentru prepararea și servirea mesei. În acest sens, s-au demarat procedurile legale pentru construirea a două clădiri care vor avea patru, respectiv cinci etaje, un pavilion de cazare și unul care va cuprinde spații destinate unui bloc alimentar cu spații anexe specifice, inclusiv săli de mese, cu bani finanțați din bugetul de stat, prin Programul de investiții publice al Ministerului Apărării Naționale. Conform anunțului de participare CN 1069307 din 27.05.2024, publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în valoare estimată de 70.114.659,00 lei fără TVA, pavilionul destinat pentru cazare va fi construit în regim S + P + 3 E, pe o suprafață de aproximativ 2220,00 m2 și va dispune de 198 de camere a câte două persoane și patru birouri administrative. Pavilionul va fi predat „la cheie” de  firma contractată, termenul de execuție a lucrărilor fiind de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Pavilionul va fi amplasat izolat față de celelalte construcții din vecinătatea sa, iar din punct de vedere volumetric, construcția va avea forma literei „U”. Termenul limită de depunere a ofertelor pentru execuția proiectului este stabilit pentru data de 28.06.2024, ora 15.00. Cel de-al doilea proiect, pavilionul destinat pentru amenajarea unor săli de mese și a unui bloc alimentar cu toate spațiile conexe necesare preparării hranei, se află în faza de pregătire a documentației tehnice. Se intenționează construirea acestuia în regim S + P + 4 E, aria construită propusă fiind de aproximativ 1660,00 m2. Locația va asigura pregătirea, prepararea și servirea hranei pentru un număr de aproximativ 1.600 de persoane într-o singură serie, precum și dotările necesare pentru specificul funcțional preconizat. Este estimat că numărul de persoane implicate în activitatea de hrănire care presupune manipularea alimentelor, prepararea și distribuția hranei va fi de aproximativ 100 de persoane, dintre care 42 de bucătari, 48 de ospătari și 10 manipulatori. De asemenea, un număr de 11 persoane se vor ocupa de managementul privind asigurarea hrănirii. Pentru reducerea costurilor privind energia electrică, prin eliminarea dependenței de un distribuitor de curent electric, dar și pentru reducerea semnificativă a impactul nociv pe care arderea combustibililor fosili – convenționali îl are asupra mediului, clădirile vor fi echipate cu panouri fotovoltaice capabile să producă, în mod sustenabil, energie electrică prin potențarea energiei solare”, explică reprezentanții AFT.





comentarii
3 comentarii

bah, dar ceva bun, ceva util umanitatii, nu puteti face voi in sb ala ?
11.06.2024 17:07
Neaparat sa mai ocupati inca 5 strazi cu masinile studentilor care blocheaza totul in jurul academiei!!! Chiar nu vrea primaria sa faca nimic...sa puna dracului taxa daca nu merge altfel si sa umble umflatii de pa politia locala si sa imparta amenzi!!!
Dar parcari pt masinile lor nu faceti?
13.06.2024 11:27
Daca tot vin din alte judete cu masinile faceti in curtea academiei parcari ca sa nu isi mai lase cu saptamanile masinile pe unde apuca pentru ca strazile Sibiului nu sunt depozite pentru masinile lor.
Sibiu.Adrian
16.06.2024 16:42
Din aceeasi categorie
Abonamente

Filarmonica de Stat Sibiu

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna
TURSIB