Tribuna
Află ce şanse ai să ajungi la liceul pe care-l doreşti!
Află ce şanse ai să ajungi la liceul pe care-l doreşti!
Gata cu Evaluarea naţională! Să înceapă admiterea la liceu! Startul s-a dat deja, iar absolvenţii Evaluării îşi pot completa fişele de înscriere la liceu până în 5 iulie. În funcţie de mediile obţinute la Evaluarea naţională şi în clasele V-VIII, unii vor sta liniştiţi pentru că notele mari le asigură studiul la liceul pe care îl doresc, alţii - trebuie să aştepte să vadă ce loc prind. Oricum, ierarhia elevilor pentru admiterea în liceu a fost dată publicităţii şi Sibiul se mândreşte cu trei elevi care au media 10: Ioan Ovidiu Enache, din Tălmaciu, Gabriel Vlăduţ şi Denisa Maria Vlăduţ, ambii din Sibiu.
3.855 de elevi din judeţul Sibiu sunt cuprinşi în ierarhia pentru admiterea în liceu. În stabilirea ierarhiei s-au luat în considerare media de la Evaluarea naţională şi mediile obţinute în clasele        V-VIII. Astfel, s-a constatat că Sibiul are trei elevi de nota 10. În clasamentul celor mai buni absolvenţi, urmează aproximativ 530 de absol­venţi cu medii între 9-9,99 şi peste 930 de adolescenţi cu medii cuprinse între 8-8,99. Sunt peste 880 de elevi care au medii cuprinse între 7-7,99 şi aproximativ 530 de candidaţi cu medii situate între 6-6,99. Alţi 130 de adolescenţi au medii între 5-5,99. Există şi în jur de 130 de adolescenţi cu medii cuprinse între 3-4,99 şi care pot studia mai departe, dat fiind faptul că învăţământul obligatoriu este de zece ani în România.
Pentru toţi aceşti ab­solvenţi, unităţile şcolare din Sibiu pun la dispoziţie aproape 5.000 de locuri pentru admiterea în clasa a IX-a. "Numărul locurilor disponibile pentru admitere este mai mare decât cel al absolvenţilor din acest an; este posibil ca la admitere să se înscrie absolvenţi din seriile anterioare sau din alte judeţe", spune Constantin Gorun, inspector şcolar general al judeţului Sibiu.
Ierarhia elevilor sibieni pentru admiterea în liceu poate fi consultată online pe site-ul  Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi pe www.tribuna.ro. De asemenea, pe site-ul Tribuna se regăseşte link-ul către locurile disponibile în liceele din judeţul Sibiu.
Completarea opţiunilor în fişele de înscriere pentru clasa a IX-a  se poate face până în 5 iulie. Începând cu 30 iunie, datele din fişele de înscriere sunt introduse în baza de date computerizată, iar până în 7 iulie, părinţii şi candidaţii verifică fişele editate de calculator pentru corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator. Repartizarea com­puterizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a are loc până la data de 12 iulie 2011. Repartizarea se efectuează în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile candi­daţilor, înscrise în fişa de opţiuni.

Bacalaureat, fără probleme

Proba scrisă la proba de specialitate de la Bacalaureat s-a desfăşurat ieri fără probleme în judeţul Sibiu. "La examenul de la matematică au participat 2.605 elevi şi la cel de istorie - 1.118 elevi. 224 de note obţinute de candidaţi din seriile ante­rioare au fost recunoscute la proba de matematică, iar la istorie - au fost recunoscute 41 de note", spune Constantin Gorun.
Vineri, 1 iulie, are loc proba scrisă la alegere a profilului şi specializării urmate, din cadrul bacalaureatului. Rezultatele vor fi în 3 iulie, iar 4 iulie este rezervat pentru depunerea even­tualelor contestaţii. Re­zultatele finale vor fi afişate în 8 iulie.(M. S.)comentarii
1 comentarii

ioan bujor
andrei
02.07.2011 23:11
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica