FITS 2024
Tribuna
Aeroportul Sibiu, primul din țară care va avea câini antrenați să depisteze persoane cu COVID-19
Laura BUCIU
1371 vizualizari
Aeroportul Sibiu, primul din țară care va avea câini antrenați să depisteze persoane cu COVID-19

Câinii pregătiți la Centrul Chinologic de la Sibiu pentru a depista persoanele infectate cu SARS-CoV-2 vor fi trimiși la Aeroportul Sibiu, în cadrul unui proiect pilot, după un acord cu reprezentanții Aeroportului și ai DSP, a anunțat, joi, ministrul de Interne, Lucian Bode.

„A fost un interes foarte mare pentru ceea ce fac colegii noștri de la Centrul Chinologic de la Sibiu. Urmează un acord cu Aeroportul din Sibiu pe seama unor reglementări clare cu Direcția de Sănătate Publică, astfel încât acest centru pilot să înceapă la Sibiu, în cadrul parteneriatului cu Aeroportul. Apoi vom vedea cum evoluează”, a spus Bode.

 

Peste 1.000 de câini, antrenați anual la Centrul Chinologic de la Sibiu

 

Un astfel proiect, în care câinii antrenați pot depista persoane infectate cu SARS-CoV-2, funcționează și în alte state, între care Finlanda sau Germania, potrivit ministrului de Interne.

Acesta a precizat că este convins că activitatea câinilor antrenați de „colegii” polițiști va da rezultate. Câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 sunt instruiți, în special, pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

Centrul Chinologic al Poliției Române, care funcționează la Sibiu, a început anul trecut un proiect de antrenare a unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2.

În cei 70 de ani de existență ai Centrului Chinologice s-au obținut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migrației ilegale, salvarea de victime sau în desfăşurarea acţiunilor de ordine publică.

La Sibiu peste 1.000 de câini sunt pregătiți în fiecare an pentru structurile MAI.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica