Tribuna
Aeroportul din Brașov, funcțional din 2021. Cum va afecta traficul de pe aeroportul din Sibiu
Sorana MAIER
6803 vizualizari
Aeroportul din Brașov, funcțional din 2021. Cum va afecta traficul de pe aeroportul din Sibiu

Începând de anul viitor, în România este anunțată funcționarea, la Brașov, a celui de-al 18 aeroport de pe teritoriul țării, primul construit după anul 1989. Aflat la o distanță de mai puțin de 150 de kilometri de Sibiu, este greu de estimat dacă și în cel fel viitorul aeroport din Brașov va afecta traficul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Sibiu.

Reprezentanții aeroportului sibian spun că la acest moment este greu de estimat care va fi impactul, însă aeroportul de aici a ajuns la maturitate, iar pasagerii și-au creat obișnuința de a zbura din Sibiu.

„Deschiderea unui aeroport regional, în cazul de față cel de la Brașov, în proximitatea unui hub, precum Aeroportul Internațional Henri Coandă București, și  a Aeroportului Internațional Sibiu este un obiectiv ambițios a cărui viabilitate poate fi demonstrată doar ulterior demarării funcționării efective a acestuia. La acest moment nu putem estima în cifre impactul pe care acest îl va avea asupra traficului aerian de pasageri de la Sibiu, mai mult precizăm faptul că mare parte din rutele operate la Aeroportul Internațional Sibiu au ajuns la maturitate, creându-se o  obișnuință de consum de servicii aeriene pe acestea la și de la Sibiu. Ca și până acum, Aeroportul Internațional Sibiu va continua să își concentreze eforturile în direcția unei dezvoltări sustenabile și echilibrate a rețelei de rute, cu atât mai mult în condițiile în care va exista un al patrulea aeroport care va deservi în mod direct regiunea centrală a României începând de anul viitor conform declarațiilor oficiale”, au declarat pentru Tribuna reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu.

Autoritățile de la Sibiu nu au anunțat rute noi pentru perioada următoare, însă spun că „se află în permanență în contact cu operatorii aerieni în vederea deschiderii de noi oportunități de călătorie de la Sibiu”.

Anul trecut, traficul pe rutele de transport aerian comercial la Sibiu a depășit pragul de 725.000 de pasageri.

De la Sibiu sunt programate zboruri spre destinații ca Viena, Stuttgart, Memmingen, Munchen, Londra, Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe, Madrid, Tel Aviv, dar și curse interne spre București.

 

Brașov, aeroport de 145,5 milioane lei

 

Autoritățile din Brașov au semnat anul trecut contractul pentru construcția aeroportului, în valoare de 145,5 milioane lei, și estimează că va fi operațional de anul viitor.

„Începând din 2021, Braşovul va avea aeroportul internaţional cu numărul 18 din România, iar deschiderea acestui aeroport va atrage un număr consistent mai mare de touroperatori străini şi români, care vor putea aduce mult mai mulţi turişti străini şi români în destinaţia Braşov, în Transilvania şi între destinaţiile turistice din România. De asemenea, braşovenii şi transilvănenii vor putea ajunge mult mai uşor în vacanţă pe litoralul românesc“, a declarat zilele trecute, Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, la întrunirea Asociației Aeroporturilor din România, potrivit brasovmetropolitan.ro.

Brașovenii spun că aeroportul va fi al treilea ca mărime din țară, după Aeroportul Internațional „Henri Coanda” și Aeroportul Internațional Cluj.

Contractul pentru construcţia Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav a fost semnat în anul 2019 cu asocierea BOG’ART SRL – Uti Grup SA – Uti Facility Management SA, obiectivul contractului fiind „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav Etapa a III-a Proiectare şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii Obiectul Terminal de pasageri”.

Aerogara va avea trei niveluri, cu o arie desfăşurată de 11.780 mp, șantierul va fi deschis anul acesta, cu o perioadă de implementare de 12 luni, dintre care 3 luni de proiectare și 9 luni pentru lucrări.

Foto: Consiliul JUdețean Brașov

© Consiliul Județean Brașov


comentarii
8 comentarii

Vor trimite majoritatea curselor la sb! Din cauza continiilor meteo: cease densa, 90% din an.
22.01.2020 10:33
Sper sa faca ce n-au facut cei din Sibiu sa bage curse spre Valencia sa ne scape de Cluj sau Bucuresti.
Loloiu nicolae
22.01.2020 12:22
Acest lucru ne bucura,apare concurenta...sa nu uitam ca cele trei orase Ms, Cj, si Bv sant la aprox 100 km de noi. Asa ca voi ziaristi de DOI LEI.. nu mai incercati sa imbirligati lumea.Un aeroport in plus e benefic ptr. toata lumea.
22.01.2020 12:33
Bravo un lucru bun, ideal ar fi sa se construiasca aeroporturi in toate orasele ,ar fi benefic ptr. pasageri atit la pret cat si la rute, si mai ales la aglomeratie.
Turist
22.01.2020 12:56
ca il fac e ok si va fi concurenta
daca ne iau smintina brasovenii din 2021
vina e a c judetzean si a primariei si a altor incmpetenti locali si/sau judeteni
adi 3
22.01.2020 16:38
Poate baga si ei o ruta SIBIU-BRASOV-SIBIU.

Pai nu, mergem la Brasov cu avionul!
nu mai mergem la Brasov cu trenul ci cu avionul
22.01.2020 20:53
Dupa ce o sa fie "gata" aeroportul din Brasov,o sa fie o "droaie" care o sa zboare de la Brasov la Sibiu, Cluj, Tg Mures si chiar Bucuresti
v
23.01.2020 01:05
Cine dracu sa zboare din ghetoul ala de bv, cu cel mai poluat aer din tara!? Totul este mafie imobiliara! Tinem artificial.preturile desi nu avem curent si canalizare!


Nu va fie frica de iasov, sunt praf si pulbere, dar cred ca sunt cj! Hahahahaha! Nulitati iasovene!
Cris
25.01.2020 21:14
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia