Tribuna
PNL
Aer ca la munte, la Copşa Mică!
Aer ca la munte, la Copşa Mică!

Şedinţa Colegiului Prefectural de ieri a fost una destul de operativă, în condiţiile în care subiectele de pe ordinea de zi au fost concrete şi la obiect. Acest lucru l-a determinat pe prefectul Constantin Trihenea să le ceară directorilor de instituţii deconcentrate să fie clari şi concişi în prezentarea materialelor, iar expunerea lor să nu depăşească mai mult de 5 minute. Totodată, înainte de capitolul Diverse de pe ordinea de zi, prefectul judeţului a cerut celor prezenţi la şedinţă să ţină un moment de reculegere în memoria primarului Mediaşului, Daniel Thellmann, răpus de o boală necruţătoare. Principalul subiect al şedinţei a vizat îmbunătăţirea serviciilor medicale în mediul rural din judeţ. Ioan Maniţiu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, a evidenţiat faptul că în acest moment exstă 86 de cabinete medicale în mediul rural, adică fiecare comună din judeţ beneficiază de un astfel de cabinet. Acesta a venit cu propunerea ca în satele aparţinătoare, acolo unde există condiţii, locuitorii să beneficieze de câte un punct sanitar. Un alt lucru ce trebuie remarcat este faptul că în judeţ există 34 de cabinete stomatologice, ceea ce înseamnă că de acest lucru beneficiază populaţia din jumătate dintre comunele din judeţ. O situaţie mai aparte o reprezintă funcţionalitatea centrelor de permanenţă din judeţ, în condiţiile în care doar cele de la Sălişte şi Agnita din numărul total de 8 sunt performante. De asemenea, directorul DSP a cerut mai mult sprijin din partea autorităţilor locale pentru îmbunătăţirea activităţii în ceea ce priveşte medicina şcolară, astfel încât cei mici să fie mai bine asistaţi medical. În concluzie, cu toate că mai sunt multe de făcut, judeţul Sibiu se situează pe un loc fruntaş în ceea ce priveşte actul medical în mediul rural.
Au urmat apoi discuţii pentru alte două subiecte importante cum ar fi acţiunile întreprinse de Direcţia Sanitar Veterinară privind îmbunătăţirea calităţii laptelui. Aici, soluţia cea mai bună, însă destul de costisitoare este analiza calităţii laptelui direct la producător şi abia apoi în centrele de colectare a laptelui. În verificarea calităţii laptelui în fermele comerciale lucrurile merg în direcţia cea bună. În urma controalelor efectuate însă se contată în continuare deficienţe majore cum ar fi spălarea şi dezinfecţia necrespunzătoare a aparatelor de muls, personal cu slabă calificare profesională, comercializarea laprelui în condiţii necorespunzătoare, carnete de sănătate incomplete, dar şi lipsa unor investiţii de modernizare a fermelor. Totodată, în urma materialului prezentat de Bogdan Trif, directorul Agenţiei Judeţene de Protecţia Mediului Sibiu, privind calitatea aerului în primul semestru al lui 2009 în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, s-a putut observa o îmbunătăţire semnificativă a calităţii aerului în zona Copşa Mică. Lucru normal, în condiţiile în care din februarie cel mai mare poluator din zonă, Sometra, a fost închis. Calitatea aerului acum în zona Copşa Mică este una destul de bună, lucru care l-a determinat pe prefectul judeţului, Constantn Trihenea, să spună că "la Copşa Mică aerul este ca la munte".
comentarii
4 comentarii

Analfabetule de exilat , Trihenea a glumit si tu ai inghitit. Iar pe edil , sa vi-l pupati , pentru ca...
Dezlanatu
01.10.2009 07:41
Dupa ce s-a distrus intreaga zona...
w
01.10.2009 08:25
Sa nu va f....ta grija de Sometra ! Habar nu aveti ! Activitatea se va relua cat de curand ! Grecii nu sunt nebuni sau arierati mintal sa renunte la afacere cata vreme autorizatia lor de mediu este inca in termen...Prevad o relansare a activitatii cat de curand fiindca vor fi comenzi numeroase de neferoase in occident,acolo unde industriile poluante nu rezista,si care asadar,depind de Sometra sau altele din est sau Asia!
I.Copsa
01.10.2009 11:02
Degeaba avem aer daca persista foamea , nesiguranta zilei de maine si o primaria corupta si confuza.
Melee
01.10.2009 11:14
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia