Tribuna
Jidvei
ADVERTORIAL: Vicepremierul Raluca Turcan la Tălmaciu: „Verific personal fiecare proiect asumat pentru Sibiu”
ADVERTORIAL: Vicepremierul Raluca Turcan la Tălmaciu: „Verific personal fiecare proiect asumat pentru Sibiu”
Vicepremierul Raluca Turcan a convocat la sfârşitul săptâmânii trecute reprezentanţii tuturor instituţiilor implicate în realizarea pasajului pietonal subteran de la Tălmaciu, investiţie asumată de Guvern şi finanţată cu 600 mii lei.

 

„Verific personal fiecare proiect asumat pentru Sibiu şi nu voi permite întârzieri de niciun fel. De altfel, acest lucru l-am comunicat tuturor celor cu atribuţii în realizarea investiţiei”,a spus viceprim-ministrul României imediat după întâlnirea de la Tălmaciu.

Raluca Turcan a convenit cu reprezentanţii CNAIR ca documentaţia  (studii şi expertize) care stă la baza construcţiei pasajului să parcurgă cu maximă rapiditate toţi paşii prevăzuţi de lege şi a insistat ca sfârşitul lunii martie să fie termenul limită pentru întocmirea tuturor documentelor.

„Trebuie ca toată lumea să se adapteze la un alt tip de lucru impus de Guvernul României, unul alert şi profesionist. Nu vom mai tolera ca între instituţiile statului comunicarea să se facă greoi, să se stea luni de zile pentru câte un aviz. Acesta este unul dintre motivele pentru care am vrut ca toţi cei implicaţi în proiectul de la Tălmaciu să se întâlnească şi să dialogheze”, a mai afirmat vicepremierul Raluca Turcan.

Specialiştii vor analiza soluţiile pentru pasajul din centrul Tălmaciului, acolo unde, pentru reducerea numărului de accidente CNAIR a instalat un sistem de semaforizare pentru trecerea de pietoni de pe DN7. Din păcate, deşi numărul de incidente s-a redus considerabil, timpul de tranzit pentru vehicule a crescut semnificativ din cauza acestui semafor. Valorile de trafic în Tălmaciu sunt printre cele mai mari din ţară, acesta fiind principalul motiv pentru care PNL Sibiu a propus, iar Guvernul a aprobat, o subtraversare pentru pietoni.

„Specialiştii trebuie să identifice împreună cu autorităţile locale cel mai bun amplasament şi soluţiile constructive care să garanteze siguranţa cetăţenilor având în vedere că vorbim de un tranzit reprezentat într-o proporţie mare de vehicule de mare tonaj. Dar toate acestea trebuie făcute într-un timp rezonabil fiindcă nu putem să prelungim nici calvarul locuitorilor din Tălmaciu şi nici pe cel al şoferilor care tranzitează zona”, a spus în încheiere Raluca Turcan.

Vicepremierul României a vizitat şi Palatul Copiilor din Sibiu zilele trecute, o altă investiţie pentru care Guvernul a alocat bani ca o continuare a eforturilor pe care societatea civilă le-a făcut pentru această instituţie. Raluca Turcan a vrut să se asigure că banii ajung pentru ceea ce a mai rămas de făcut şi să le mulţumească tuturor celor care au pus umărul la realizarea lucrărilor atunci când Guvernul PSD a ignorat Palatul Copiilor.

comentarii
1 comentarii

acum raluca din botosani turcana de sibiu face pe atotstiutoarea?
pdl asta e!
adi3
24.02.2020 12:23
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia