Tribuna
ADVERTORIAL
Vești bune: S-a stabilit procedura de restituire a banilor pentru românii amendați în pandemie
Vești bune: S-a stabilit procedura de restituire a banilor pentru românii amendați în pandemie

 

Românii care au plătit amenzi pentru necompletarea formularului digital de intrare în țară (PLF) își pot recupera banii.

Normele de aplicare a Legii nr. 257/2022, pe care am inițiat-o alături de colegii parlamentari din PSD, privind anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului PLF la trecerea frontierei, au fost stabilite prin Ordin al ministrului Dezvoltării, publicat în Monitorul Oficial, în 16 august 2022.

Cererea pentru restituirea banilor se depune la organul fiscal local din localitatea în care solicitantul are domiciliul, până în 16 noiembrie 2022. Amenzile neachitate până la data intrării în vigoare a Legii nr. 257/2022 se anulează și se scad din evidențele organelor de executare.

Am inițiat această lege, împreună cu colegii mei, cu gândul la toți românii care s-au trezit cu amenzi primite în mod nedrept din cauza formularului PLF și fiind convins că această lege era singura soluție la haosul creat.

Formularul PLF s-a aplicat în România în perioada decembrie 2021 - martie 2022, iar amenzile pentru necompletarea lui la intrarea în țară erau cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei.

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

comentarii
11 comentarii

Da bai loaze nenorocite, dar VOI ati dat amenzile ILEGAL. Ticalosilor, voi ati aprobat si ati ordonat militienilor sa amendeze oamenii ca asa ati primit voi ordin de la mUE.
Las' ca mUE veti lua si voi la alegeri, ciume rosii ce sunteti.

Toti militienii care au dat amenzi au facut un ABUZ in serviciu. La fel ministrii si membrii guvernului care au dat aceste dispozitii. La fel Arahat, care a impus abuziv aceste restrictii. Astia cand vor fi pedepsiti?

Abuzul în serviciu este o infracțiune incriminată la art. 297 din Codul Penal care se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și cu interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.

Toate slugile care au supt de la licuriciul cel mare ordine in timpul pandaliei trebuie judecate pentru abuz in serviciu. Acum ca dati banii inapoi la oameni credeti ca s-a terminat?
mUE PSD
29.09.2022 19:27
Vezi ca PNL a dat amenzile!
@
29.09.2022 20:09
Vorbe goale la vara cailor vor primii banii cei pagubiti -- la fel cu inregistrarea de masini---- Daca am mers la primarie sa-mi dea banii au spus ca tre sa dau in judecata statul -- A poi cei de la bruxel a bagat spaima in statul roman apoi au inceput sa dea banii inapoi dar fiind plecat am ramas pagubit de statul roman cu -$ 800 dolari
29.09.2022 22:14
Ce vorbesti taicuta? PNL-ul de unul singur nu putea sa mearga nici la veceu fara aprobarea PSD. PNL impreuna cu USR au facut slugareala, iar PSD a stat in umbra si i-a sustinut in parlament. Jigodiile ipocrite, au impresia ca oamenii nu stiu ce lighioane veninoase sunt politicienii?
Rafila sustinatorul abuzurilor nu este pesedist? Streinu Cercel, masonul care indemna la restrictii nu este tot pesedist? Si restul sleahtei de tradatori si slugai la straini, gasca slugailor PSD.
Nu spun ca PNL ul ar fi mai breaz. Aceleasi ciume multicolore, aceiasi slugoi, aceiasi nenorociti. Dar sa vina acum slugoii pesedisti sa se laude ca "dau banii inapoi" dupa ce tot ei au pus umarul sa dea amenzile, mi se pare o ticalosie fara margini. Sa ii condamne pe toti care au participat la pandalie intre 2 si 7 ani si atunci ii cred.
Insa banii ca banii, amenzile ca amenzile. Intrebarea este pentru genocidul cu vaccinul cine raspunde? Cine raspunde pentru sutele de mii de morti de la vaccinuri?
@ 20:09
30.09.2022 01:15
PNL si USR impreuna cu UDMR au luat banii romanilor in pandemie. PSD are 31 % in parlanent. Cat de idiot sa fii sa spuii ca PSD e de vina? Mai trebuie sa spui ca si preded Romaniei e de la PSD.
@
30.09.2022 07:14
Așadar PSD n-are treabă cu pandemia și cu restricțiile. Dar cine a votat guvernul Orban? Dar cine a votat instituirea stării de urgență? Cine l-a trădat pe Dragnea? Cine a făcut alianță cu PNL și UDMR? Cine a refuzat să facă alianță cu AUR?
Aud?
Niște gunoaie!
Un aleg?tor
30.09.2022 08:45
si ce sa vezi trifule ai votat pentru marirea de salarii !
Rusine !
atom
30.09.2022 14:30
Prin urmare, oamenii corecți , cei care au respectat legea și normele sanitare, sunt acum luați de fraieri !!
Iar contravenienții , care au pus în pericol sănătatea publică ,primesc mită electorală sub pretextul unor chichițe ridicole !!
Mentat
30.09.2022 15:43
Nu oamenii corecti. Oamenii corecti nu au pus botul la mizeria de disctatura pusa la cale de progresisti. Oamenii corecti au iesit in strada si au protestat. Este vorba despre "oamenii scalveti" care sunt luati acum de fraieri. Pentru ca doar scalvetii au pus botul la dictatura pandaliei. Cum s-a pus in pericol "sanatatea publica" sclavete orb, de au inchis magazinele la orele 18? Cum de s-a interzis circulatia persoanelor dupa ora 20? Ce reguli idioate ai respectat sclavete si pentru ce anume le-ai respectat? Voi astia, sclavetii lingusitori care mereu vreti sa faceti pe plac sefului, in toate timpurile ati fost la fel. Turnatori si paratori la autoritati, vanzatori de mame si frati, libidinosi si spurcati. Pe voi se sprijina sistemul ca sa impuna dictatura. Pe voi, sclavetii pupincuristi ai sistemului. Creier nu aveti nici cat o aluna, dar mandrie si nasul pe sus cat incape.
@ Mentat
30.09.2022 18:03
Băi ăsta de la 18/03, văd că ești curajos rău de tot ! Ți-e frică să semnezi ,chiar și numai cu inițialele ! Sclavete ce ești !!
Mentat
30.09.2022 18:29
Da, oamenii corecți respectă legea, nu sunt,, sclaveti" Trif ăsta va afla într-o zi, cei cu el în Parlament.
02.10.2022 08:08
Din aceeasi categorie
ADR CENTRU

Primaria SIBIU

Management Salubrizare si Protectia Mediului

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Comunicat Hoghilag
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA