Continental
Tribuna
ADVERTORIAL. Raluca Turcan: „Referendumul din 26 mai spune STOP apărării infractorilor prin instituţiile statului!”
ADVERTORIAL. Raluca Turcan: „Referendumul din 26 mai spune STOP apărării infractorilor prin instituţiile statului!”

Asediul ce durează de doi ani asupra instituţiilor statului poate fi oprit doar cu ajutorul referendumului propus de preşe­dintele Klaus Iohannis, susţine preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

"Referendumul propus de Preşedintele României este important pentru România şi pentru oamenii ei cinstiţi. De peste doi ani suntem sub asediul unui grup care favorizează infractorii prin instituţiile statului. Un grup care a confiscat agenda guvernamentală, agenda Parlamentului, agenda publică prin teme ce ţin exclusiv de interesul direct şi personal al unor politicieni de rang înalt care au încălcat legea. Niciodată până acum nu s-a mai întâmplat să asistăm la ameninţări, şantaje, presiuni făcute public, direct şi exercitate prin instituţii ale statului român. Comportamentul acesta este unul de tip interlop şi este transferat în instituţiile statului. Iar planul nu este încă desăvârşit. Mai au câteva redute de cucerit, se pare: Parchetul General, Înalta Curte, Banca Naţională, Curtea Constitu­ţională, serviciile de siguranţă naţională. Şi pentru a opri această obsesie de control, putere, bani în interes personal, DA, referen­dumul trebuie organizat şi votul trebuie să fie majoritar DA! Trebuie să oprim aceste fărădelegi!", susţine Raluca Turcan.

Liderul liberal cere ca până la votul din 26 mai, în care românii vor spune dacă vor un stat fără infractori la conducerea lui, să nu fie dată nicio ordonanţă pe justiţie. "Infractorii nu fac legea în nicio ţară din Europa! De aceea, la voturile din Parlament cerem să nu participe:

- Liviu Nicolae Dragnea - condamnat;

- Cătălin Rădulescu (PSD) - condamnat;

- Steluţa-Gustica Cătăniciu (ALDE) - condamnată;

- Goga Octavian (PSD) - condamnat;

- Resmeriţă Cornel Cristian (PSD) - condamnat.

Fiecare dintre persoanele menţionate, plus altele care se afla în faza de urmărire penală beneficiază direct de modificările la legislaţia pe justiţie. Solicit, fără resentiment politic, să recunoaşteţi că orice român din ţara asta dacă greşeşte, plăteşte. Dumnea­voastră însă, cei menţionaţi, dacă greşiţi, schimbaţi legea", a mai spus Raluca Turcan în plenul Parlamentului.Partidul Naţional Liberal susţine demersul Preşedintelui României de a organiza un refe­rendum naţional în data de 26 mai. "Este cel mai bun moment pentru ca pe agenda pu­blică şi a instituţiilor să ajungă adevăra­tele priorităţi ale societăţii noastre: lipsa autostrăzilor, spitalele cu grave probleme, şcolile învechite, copii care mor cu zile, chiar înainte de a se naşte. Despre asta este şi referendumul", a mai spus Raluca Turcan.

S-a reactivat Comisia Iordache. Amnistie pentru VIP-uri

Liberalii semnalează şi reactivarea Comi­siei Iordache, care a votat pentru o serie de reduceri de pedepse de care vor beneficia o serie însemnată de personalităţi politice PSD.

Astfel, parlamentarii PSD - ALDE au votat: reducerea termenelor de prescripţie de la 8 la 6 ani şi reducerea termenelor speciale de prescripţie de la 16 la 9 ani. "De aceste "CADOURI LEGALE" vor beneficia toţi infrac­torii care cer rejudecarea în completurile de 5 judecători, pentru că faptele mai vechi de 9 ani vor fi prescrise. Să ne gândim doar la numele grele care au suferit condamnări, cu confiscarea averii şi care vor scăpa cu do­sarul albit şi banii în conturi! Frăţia corup­ţilor e puternică şi acţionează la ordin. La ordinul direct al lui Liviu Dragnea. Florin Iorda­che a rezolvat, prin vot în Comisie, ceea ce nu au reuşit avocaţii lui Dragnea, Tudorel Toader sau Viorica Dăncilă", a mai spus Turcan.

PNL a propus în acest context suspen­darea şedinţei şi aşteptarea punctelor de vedere de la Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi de la GRECO şi a susţinut ca înainte de a discuta aceste legi în Comisia Iordache să se aştepte votul românilor la referendumul din 26 mai.

comentarii
9 comentarii

Du-te acasa la MOSCOVA unde ti-ai facut studiile !!!!!!! Misto PNL Sibiu condus de-o venitura ca Turcan din Botosani ! Sibianca adevarata de Botosani ! Vai de steaua Pnl Sibiu !
Studenta de la Moscova
18.04.2019 23:01
Oare chiar crede ce vorbeste ? Cum sa puna stop "apararii infractorilor prin institutiile statului" un referendum.
DEMAGOGIE CURATA !
Sorin
19.04.2019 00:50
Oare -LEGILE- pentru cine ( sau pentru ce?)au fost facute??? Nu trebuie -referendum - ci doar -APLICAREA LEGILOR IN VIGOARE -- Acum -- referendumul -pentru familie de ce a fost --boicotat- chiar de prezident?? pentru -- cei-- (fanaticilor religiosi) care doar sustineau legile date de Dumnezeu--- durere in fund , iar pentru HOTI- ceva special --domnule-- cu toate ca legea e clara dar slabiciunea celor care trebue sa le aplice --le afuma cu tamaie --- tara lui papura voda
mike
19.04.2019 02:40
Ludovic Orban - condamnat

Klaus Johannis - penal ce si-a pierdut casa obtinuta prin inselaciune - condamnat
Arhanghelul Mihai
19.04.2019 06:44
Orban nu e condamnat , a fost achitat de acum cativa ani!Iohannis nu e penal ! Pe numele lui nu exista nici o condamnare ! Fake news scris de postaci pesedisti cu documentarea facuta la Antena 3!
Ionut1595
19.04.2019 07:55
Aveti copii care muncesc in strainatate, frate! Aratati-le ca vreti si voi o tara ca afara si nu mai votati smecheri care elibereaza infractorii din puscari!
Ana
19.04.2019 09:03
unii fraieri asistati de psd cred ca mai tin povestile mincinoase pe care le repeta ca niste papagali.
din parlamentarii psd MAI MULT DE JUMATATE SUNT CONDAMNATI SAU URMARITI PENAL !!!
conducerea psd si alde are un procent mult mai mare de infractori de unde si interesul pentru spalarea cazierului si banilor furati.

cat despre rusia cine a marit taxele si preturile la energie pentru a favoriza rusia ? psd
cine tocmai ce a dat o OUG prin care GAZUL ROMANESC este vandut la 60RON GAZPROM-ului si apoi cumparat tot de la ei la 129 ? asta e TRADARE pe langa JAF LA DRUMUL MARE !!!

apoi psd se justifica spunand ca "nu se poate acoperi necesarul" in timp ce au blocat de doi ani de zile inceperea exploatarilor din Marea Neagra tocmai pentru a nu face concurenta rusilor !!!

cat despre crimele facute de violatorii si talharii eliberati de voi nici un cuvant !
despre faptul ca MOR COPIII in scoli fara toalete, caldura si material didactic !!
despre oamenii care mor cu zile in spitale in care cumpara ei medicamente si materiale in timp ce detinutii beneficiaza de MII DE EURO despagubiri pentru conditiile care sunt mult mai bune decat in spitale !
asta e Romania pe care psd o fura de zeci de ani.
insa acum chiar si in Moldova si Teleorman oamenii se trezesc si vad realitatea: psd e un grup de hoti si criminali, nu mai e un partid !

ati ajuns de rasul curcilor: si alde o sa fie peste psd !
postacul psd prezent cu minciunile standard
19.04.2019 09:05
Vechile obsesii, ca e adusa de la Botosani , ca e PDL.... putin respect pentru cei care au votat-o si inca o voteaza . Pana la urma pe Trif nu l-a vorat nimeni ca sa ajunga ministru PSD si sa faca Sibiu de rahat.
Ileana Violeta
19.04.2019 09:31
1. Dl. johannis sa prezinte actele de vanzare -cumparare ale imobilelor si sa explice de unde a avut banii. Daca au fost donatii sa prezinte actele... (care sas a fost asa de fraier sa faca donatii in loc sa castige cateva zeci de mii de marci?!)

2. De ce dna Turcan nu a candidat acolo unde s-a nascut? de ce nu s-a dus la Botosani ca sa-si duca orasul natal pe cele mai inalte culmi de progres, civilizatie si bunastare? De ce a venit la Siibiu? si sa nu se mai exprime cu `dragii mei sibieni~ ca noi nu suntem (cel putin multi dintre noi) de ai ei!
pt. ultimii 2 postaci
19.04.2019 14:51
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia