Tribuna
ADVERTORIAL
"Penalii" de la PNL Sibiu, girați de Raluca Turcan, ies la suprafață

În timp ce oamenii mor cu zile în spitalele din Sibiu, din cauza lipsei de oxigen, Raluca Turcan și PNL pun în funcții publice oameni cercetați penal pentru fapte de corupție. Primăria Municipiului Sibiu – mânjită de PNL.

Viceprimarul Sibiului Alexandru Dumbravă a fost anchetat de Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) pentru trei proiecte pe fonduri europene derulate în perioada mandatului său de director la Casa Corpului Didactic. Spun "a fost" pentru că ancheta a luat sfârșit, iar DLAF a decis că se încadrează la fapte de natură penală, motiv pentru care dosarul domnului Dumbravă a fost trimis către DNA, la Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Faptelor de Corupție, în baza articolelor 10 și 16 din Legea 61/2011, privind organizarea DLAF.

În rechizitoriu sunt probe referitoare la falsificarea unor semnături, sunt sume care nu au mai fost decontate din cauza nerespectării procedurilor legale, sunt aceleași firme care au câștigat licitațiile etc.

Doamna Turcan știa că a fost începută urmărirea penală la sfârșitul lunii octombrie, dar a insistat ca domnul Dumbravă să fie viceprimar al Sibiului, după ce, înainte, l-a uns în funcția de inspector școlar general, deși calificativul lui era nesatisfăcător și nu îi dădea dreptul să ocupe această funcție, conform legii.

Această anchetă a DNA vine la pachet cu descinderea DNA la spitalul județean, unde oamenii puși de PNL Sibiu, în speță de doamna Turcan, au reușit achiziționarea câtorva amărâte de containere cu suma de 6.000.000 de lei. Vorbim de spitalul județean, unde oamenii puși de PNL n-au găsit nici timp și nici bani să cumpere o stație de oxigen din primăvară, astfel încât în Sibiu să nu mai fi murit și să nu mai moară cu zile oameni internați cu COVID sau alte afecțiuni grave.

Să nu uităm că, după plecarea fostului manager și instalarea ilegală a doamnei Coldea, a fost modificată organigrama, astfel încât Serviciul de Achiziții Publice al spitalului să intre în subordinea directă a managerului spitalului, pentru ca omul PNL-ului să aibă acces direct și neîngrădit la banii publici ai spitalului. Iar acest lucru a fost votat, în regim de urgență, în Consiliul Județean, de către consilierii PNL.
Se pare că acesta e doar începutul anchetei DNA la spital, pentru că sunt date că hoțiile sunt uriașe!

Acesta este PNL Sibiu: o organizație nereformată, cotropită de PDL. Orice vot al sibienilor pentru PNL înseamnă trimiterea în Parlament a doamnei Turcan și a eternului senator Nicolae Neagu, cel care n-a făcut aproape nimic în cele trei mandate de parlamentar pe care le-a avut până acum. Sibienii cunosc singura "performanță" a domnului Neagu: falimentarea celebrei fabrici Metalcar și vinderea ei pe bucăți.

Celălalt liberal de frunte care vrea un nou mandat în Camera Deputaților, sub aripa doamnei Turcan, este Constantin Șovăială, fostul comunist de frunte (a fost președinte UTC în vremea dictatorului Ceaușescu) și actual "luptător anticomunist" care își șterge, acum, din toate CV-urile (inclusiv din cel publicat pe site-ul Camerei Deputaților), titlul și detaliile tezei de doctorat, pentru a nu vedea lumea că a plagiat.

Așadar, orice vot dat PNL-ului înseamnă trimiterea acestor oameni în Parlament pentru încă 4 ani de zile.

Listele de partid sunt alcătuite din oameni. Haideți să facem o comparație simplă, între listele pentru Senatul României:
Locul I, la PSD – medicul Cotizo Draia, cel care salvează vieți în Urgența Spitalului Județean.
Locul I, la PNL – Nicolae Neagu – un om care a distrus și nu s-a remarcat cu nimic în cele patru mandate de parlamentar.

Pe 6 decembrie, dragi sibieni, votați o echipă nouă, a PSD Sibiu, cu oameni tineri, cu cariere solide în spate, care au venit și vin cu soluții în beneficiul sibienilor! Prioritatea noastră este salvarea vieții sibienilor și asigurarea unui trai mai bun.


Bogdan Trif,
Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

comentarii
25 comentarii

Voi astia de la psd inca nu ati priceput un lucru:
Decat un partid condus si cu membrii INFRACTORI NECONDAMNATI SAU CONDAMNATI ca psd, Sibiul va alege pe ORICAND PE ORICINE ALTCINEVA !!!

Pentru ca psd e partidul care ne fura tara din 1989, un partid de corupti si hoti care nu isi aduc aminte de cetateni decat odata la 4 ani !

psd e partidul pentru care MITA si PENSIILE SPECIALE sunt ceva normal si meritat: "super" cum a spus un ministru al psd luand plicul cu 20.000EURO !
psd e partidul care are parlamentari care iau elicopterul SMURD pana la Bucuresti ca sa isi trateze cufureala !
psd e partidul care si-a schimbat 3 guverne, unul mai incompetent si analfabet ca predecesorul, in doar un an si 2 saptamani !!!

pnl e si el plin de hoti, multi preluati de la psd, ca doar traseismul e o moda iar principiile se pliaza pe interesul financiar al politicienilor corupti !

In tot parlamentul nici 10% nu sunt fara dosar penal !!!
Nu au facut inchisoare fiindca au dat legi prin care si-au anulat infractiunile sau probele !!!

Asta e psd si valorile lui !
ca sa fie clar
26.11.2020 12:17
" Bravo" sibieni! ati votat pe linie pnl Sibiu, un partid plin de hoti si penali!!!!
La Sibiu se pun penali pe functii publice- platite din banii romanilor- si sibienilor le place sa fie condusi de hoti si penali!
26.11.2020 12:21
Cica locul 1 Cotizo cel ce va parasii salvarea cetatenilor pentru a-si salva averea si rudele .Deci va da bir cu fugitii pentru un loc mai,,caldut ".
Cuza
26.11.2020 12:47
Felicitari PSD Sibiu! Dezvaluiti adevarul oamenilor sa vada pe cine au votat!!!! Jos hotii de la pnl!
26.11.2020 12:55
din pacate pentru psd sibienii mai ies din judet si vad cum e si prin Teleorman sau Galati sau Vrancea cat si la noi, sau in Cluj sau Oradea !

asa ca las-o jos cu propaganda mincinoasa cu ce a facut si ce va face psd ca in afara de FURAT LA GREU si ELIBERAT INFRACTORII nu prea are nimic la realizari !

somn usor psd ...
fanul psd nu doarme
26.11.2020 13:32
Bravo tribunarzilor! Scut pentru PSD! Așa ați fost, așa veți pieri.. Fițuică de doi bani!
Anti Contra
26.11.2020 14:29
Am citit atent articolul acesta scris de catre d-l Bogdan Trif, Presedintele Consiului Judetean Sibiu al PSD, fost ministru in Guvernul Viorica Dancila si acum nu ma mir ca organizatia PSD Sibiu a scazut vertiginos in ochii alegatorilor sibieni. Pai domnule Trifu cum vorbesti despre d-l Sovaiala ca a fost mare presedinte de UTC. Acum hotaraste-te ori a fost presedinte, probabil la CAP sau la vreo asociatie de locatari, ori a fost un conducator la UTC. Vreau sa stii,d-le Trifu, ca n-a existat niciodata, in Romania, functia de presedinte UTC. Mai bine v-ati indrepta atentia pe campania electorala si mai ales pe problemele grele cu care se confrunta judetul si municipiul Sibiu.
Nicolae Tarcea Sibiu
26.11.2020 14:39
Sibienii " iubitori" de tara, daca facea psd ul ce face pnl ul acum, erati in strada si urlati, nu?
Dar na, la hotii de la pnl totul e permis, fi-mi-ar scarba de " patriotii" de carton ca voi! Gretosi sunteti ba!
26.11.2020 14:43
Ce parere are ,,Justitiarul" Marius Albin Marinescu?
groza
26.11.2020 15:12
Nici penelistii n-au venit de la o manastire de maici, nici ei nu-s imaculati, incepand cu onor dl. presedinte al statului ... Fiecare cetatean are dreptul sa aleaga...
@fanul psd nu doarme...
26.11.2020 16:26
Dle Tarcea, sunteti senior, de ce va incurcati in formulari? Dl. Trifu e inca tanar, n-a prins titulaturile din vremea cealalta. Poate dl. Sovaiala n-a fost presedinte UTC pt. ca nici nu exista titulatura asta. O fi fost SECRETAR UTC... Ceea ce in mintea rezistentilor si tinerilor frumosi si liberi e cam acelasi lucru cu presedinte UTC!
@Nicolae Tarcea
26.11.2020 16:30
Gunoaie,gunoaie,gunoaie,peste tot aceleasi gozuri umane!!
Sibby Annu
26.11.2020 17:14
Nu poate. Sovaiala chiar a fost secretarul Comitetului UTC dintr-o unitate militara, functie de nomenclatura (sau cum se spunea atunci, scos din productie, adica un activist de partid de frunte).
@@Tarcea
26.11.2020 18:15
Dle Trifu, nu sunt specialist in organizarea de campanii electi=orale sau campanii de imagine, dar va dau un sfat de bun-simt> nu mai atacati PNL-ul! Oamenii si-au dat seama ce e cu ei si vor vota cum le spune inima... Nu va coborati in asa hal, nu zburati mai jos decat gainile!
26.11.2020 18:24
Solutia e simpla: nu-i bun, ii schimbam.
PSD-istii sunt hoti si corupti ...
PNL-istii ipotenti si incompetent ...

ramane sa incercam USR-ul ...
dacu
27.11.2020 07:17
Numai JEGURI SI CACATURI IN POLITICA ROMANEASCA ! UNDE MAI ESTE MORALA, ETICA, PROFESIONALISMUL SA NU MAI SPUN DE EDUCATIE, LISA CRASA DE NESIMTIRE SI TUPEUL MIZERABIL SI GROTESC AL ACESTEI CLASE DE INFEXTI ?!?
NE MAI MIRAM CA NE MERGE RAU ?
NU-L REGRET PE CEAUSESCU SI NU MIA PLACUT NICIODATA (e regretabil ca tot trebuie sa ne intoarcem la acest personaj) DAR IN TIMPUL LUI NU SE INTAMPLA ASA CEVA !!!
Se promoveaza continuu, MINCIUNA, HOTIA, CORUPTIA,TUPEUL,ascunzandu-l continuu sub pres... Dar toate au un sfarsit !!!
ion
27.11.2020 11:03
Unde sunt hastagistii care spumegau de furie cand ii vedeau mustata lui Dragnea Ar tb sa iese si acum sa strige jos penalii PNL-isti.
MC HAmmer
27.11.2020 11:32
...românii din afara granițelor vor înclina și de această dată balanța în favoarea actualei guvernări, așa cum au făcut-o de fiecare dată de la alegerile prezidențiale din 2014 cînd, în al doilea tur de scrutin, aproape un milion de români, revoltați că nu au putut vota în primul tur din cauza faptului că guvernarea PSD a înființat mult prea puține secții de vot pentru cei din diaspora, l-au instalat la Cotroceni pe actualul președinte. Bulgărele de zăpadă s-a rostogolit atunci pînă la cei din țară, rude, cunoștințe, prieteni, care l-au trimis pe contracandidatul Ponta pe tușă.

Implicarea românilor din afară în proiectarea destinului României către Europa a influențat de atunci semnificativ toate scrutinurile electorale. Cei patru milioane de români din Spania, Italia, Anglia, Germania, în general din toate țările occidentale, au învățat, unii de bună voie iar alții obligați de normele civilizației, constituția democrației. Sigur că există și aici români care nu se „acomodează" cu valorile occidentale, încercînd să poarte cu ei valiza burdușită cu non-valorile de acasă. Dar cei mai mulți au învățat sau învață din mers legile democrației.

Frica de intelectuali, de clasa de mijloc în formare și de românii din afara țării este unul din factorii care au condus în ultimul an și jumătate la fărîmițarea imperiului PSD. După condamnarea în mai anul trecut a apostolului infractor Liviu Dragnea la trei ani și șase luni de închisoare, partidul și-a pierdut busola. Baronii locali nu au mai executat ordinele de la centru, iar unii dintre primari și-au schimbat carnetul de partid, repliindu-se încotro bate vîntul. Caracatița națională pesedistă a fost serios destructurată la alegerile locale din septembrie de către PNL și USR-PLUS. Cea mai mare victorie a actualei puteri, după cîștigarea Primăriei Bucureștiului de către Nicușor Dan, a fost detronarea, după 20 de ani de domnie, a celui mai puternic baron local, Marian Oprișan, de la conducerea județului Vrancea.
DW
27.11.2020 12:57
Da mare scofala cu PNL, o sa vedeti voi pe viitor. Atata stiti sa va porcaiti. Mai usor ca nu-i nimic nici de capul PNL-ului.Ce mi una ce mi alta,ba chiar mai rau.
unul scarbit
27.11.2020 13:11
doctrina social democrata este mult mai potrivita și indicata într-o tara creștin ortodoxa.
27.11.2020 14:41
Domnule Iohannis, de când cu programul dumneavoastră politic și electoral cu normalitatea au cam început sa moara multi români, vi se pare normal acest lucru ? Face parte din normalitate sau e ceva paranormal ?
In "România mea" exista doar politicieni liberali ? sau mai aveți si alți oameni ? ca sa știm si noi ce urmează sa nu fim luați prin surprindere. De când cu suspansul dușmanului de clasa COVID-19 România este destul de confuza, ne batem cu cineva ? sau luam bătaie ? sa știm și noi ce poziție sa abordam.
27.11.2020 15:00
in noe 2019 exista siofor pentru diabetici(debarcat psd)
in noe 2020 NU exista siofor pentru diabetici(de imbarcat pdl/pnl)
asta e un mic exemplu
diabetici la vot
adt3
27.11.2020 17:15
Pe vremea lui Ceauşescu circula Bancu
că omul se vindecă de cancer dacă gāseşte un Ziar Scînteia fără Pose cu Ceauşescu pe care trebuie să îl arzi şi cenuşa să o înghiți cu un pahar de apă rece.
Cred că ceva similar se poate în ziua de astăzi cu Ziarul Tribuna fără Poze cu Raluca
un Mediesan
28.11.2020 15:30
Votati masiv cu USRPLUS pentru a scapa de partidele corupte....fara hotie..viitorul este la vot..
Ionica
28.11.2020 18:23
Romania e inca sub blestem -- pana cind toti cetatenii tarii nu se vor smerii inaintea Dumnezeului cel viu - si - nu-va cere iertare orice partid care va venii la conducere nu va putea sa faca nimic bun pentru tara si cetatenii ei-- Oare nu vedeti ca tara e cheala?? golita de politrucii de dupa rev -- ?? Resursele au fost vandute iar ori ce promisiune a celor ce vor sa fie alesi nu va putea sa fie dusa la indeplinire --- Cred ca daca toti cetatenii ar depune efort ( sa dispara salariile mega , pensiile speciale, desfiintati cei buni de lucru de a mai cersii ) sa lucreze in toate domeniile economice cinstit si patriotic doar atunci vom putea vorbi de o Romanie normala-- Psd , pnl au dovedit destul ca sunt doar gargara politica usr e partid al homalailor asa ca sa iasa in fata adevarati OAMENI- pe care sa-i alegem -- apoi sa ne suflecam camasile si la reconstruirea tarii.
28.11.2020 21:13
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia