Tribuna
PNL
ADVERTORIAL
„Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”
„Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”
© Arhiva Tribuna

În urmă cu un an şi câteva luni am mers să cumpăr soţiei o curea de ceas de la magazinul Dumbrava (deşi nu merg de 2 ori pe an prin acest magazin). Am parcat maşina în parcarea de la teatru. Trecând pe lângă taximetre am văzut o femeie căzută jos lângă una din maşinile taximetru. L-am întrebat pe şoferul taximetrului (care fuma liniştit) ce este cu femeia aceia şi el mi-a spus că este beată şi a căzut lângă maşina lui.
M-am uitat atent la doamna căzută şi am văzut că a început să se învineţească în zona gâtului şi lobul urechii. Am apăsat-o pe piept şi am văzut că a eliminat aerul din plămâni şi am început să-i fac masaj cardiac. A venit o doamnă care a continuat masajul, eu între timp am sunat la 112 (am sunat, am închis telefonul, m-au sunat ei să le spun cine sunt), am căutat în poşetă să văd dacă are bani, buletin şi am identificat-o,era sibiancă. În 2,3 minute a sosit salvarea, le-am predat documentele şi au continuat cu respiraţia artificială, au pus-o pe aparate şi au plecat la spital.
Am rugat-o pe nepoata mea, dr. Moscu Bianca, să-mi spună dacă trăieşte şi unde este. Mi-a spus că au dus-o la Tg. Mureş că a fost grav cu ea.
Mare mi-a fost surpriza când B.R m-a sunat acum două zile să-mi spună că a văzut că eu candidez la funcţia de consilier local şi că vrea să-mi adune semnături. Am mai plâns un pic că am reuşit să salvez un om de la moarte. Am mers la dânsa, am cunoscut-o şi i-am dat un tabel să mă ajute să adun cele peste 1.000 de semnături pe care trebuie să le adun.
Nu pot înţelege această indiferenţă a semenilor noştri care trec pasivi pe lângă un om pentru care fiecare secundă a vieţii este importantă. Îmi venea să-l iau de guler pe şoferul de taxi care fuma indiferent lângă cineva care îşi dădea duhul. Vedem tot mai des asemenea atitudini tot mai des în jur. N-avem voie să fim nepăsători faţă de semenii noştri, să nu le dăm o mână de ajutor, chiar dacă ar fi un om care suferă de această boală urâtă numită alcoolism. Oricând putem fi noi în locul lor. 
Dacă-L iubiţi pe Dumnezeu „IUBIŢI-VĂ APROAPELE CA PE VOI ÎNŞIVĂ”

Dr. Teodor ANCUŢA

comentarii
9 comentarii

Vrajala josnica.
Albu
13.08.2020 08:34
Consilier local... Un mod placut de a-si umple timpul un pensionar... Socializeaza, mai aude una-alta, basca, primeste si indemnizatie de sedinta...
14.08.2020 15:59
Eu îl votez pe Albin Marinescu.
honorius
15.08.2020 06:57
Honorius,ce mai face Albin? Saracu,are o fata nici de portar la primarie,ce sa mai vb.de primar.
Pt.Honorius
15.08.2020 07:15
Ce conteaza aspectul comercial? Stiu pe unul inalt, frumos, ingrijit... si ce folos? N-a primit un cetatean in audienta in viata lui de primar!
@pt. Honorius
15.08.2020 14:20
Honorius,cel pe care il pomenesti ti-a lasat un orasi pe care il invidiaza multi.
A doua la mana.In primarie sunt departamente unde te poti plange daca ai o problema.
Timpu-i limitat,daca pierzi vreme cu tot prostu nu mai faci nimic.
Pt.Honorius
15.08.2020 15:04
Albin Marinescu candidează pentru președinția Consiliului Județean Sibiu.
Honorius
15.08.2020 16:26
dar oare unde greseste omul asta care indeamna la umanitate ?
cine nu are batrani sa isi cumpere
16.08.2020 03:20
La 73 de ani mai vrea LA CIOLAN!!!.La 64 ani (in 2011) avea peste 10 milioane de euro si acum se uita pentru o functie de consilier INDEPENDENT .Pe astia care toata viata au fost la CIOLANELE tarii(si inainte de 1989 si dupa)nu ii mai satura viata.Ce mai facem cu TINERII? ii punem la murat sau exportam materia cenusie in lume.

Cine? Tu? Cei mai in varsta stiu cine esti,! Incepand cu familia ta ( mama ta insela oamenii la aprozar etc.) esti un exemplu total negativ. Nu, multumim! Crezi ca nu ne-am saturat de tine? Nu au uitat cei care au lucrat cu tine cum te comportai...
un om
16.08.2020 18:37
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia