Tribuna
PNL
ADVERTORIAL: Guvernul PNL sprijină cel mai așteptat proiect al sibienilor: construcția noului Spital Județean Sibiu!
ADVERTORIAL: Guvernul PNL sprijină cel mai așteptat proiect al sibienilor: construcția noului Spital Județean Sibiu!

Guvernul PNL, condus de premierul Ludovic Orban, și-a asumat construcția noului spital județean, în urma vizitei desfășurate în Sibiu, săptămâna trecută. Premierul și Presedinta Consiliului Județean, impreuna cu Vicerpemierul Raluca Turcan si alți doi miniștri au semnat un acord pentru construcția unui nou spital județean, o investiție de aproximativ 500 milioane euro, din care construcția plus manopera reprezintă peste 241 milioane euro. Peste 200 de milioane de euro sunt alocați investițiilor în echipamente de ultimă generație.

Orban a participat la prezentarea amplasamentului noului spital de pe Calea Şurii Mici, alături de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

 

Ludovic Orban: Pentru Sibiu este fundamental să se realizeze un astfel de proiect

 

Premierul Ludovic Orban a declarat că noul spital este un proiect spectaculos, indispensabil sibienilor. "Prezenţa noastră aici este o garanţie a sprijinului Guvernului României pentru proiectul Spitalului Universitar Judeţean Sibiu. Este un proiect spectaculos, un proiect indispensabil, pentru a oferi servicii de sănătate de calitate pentru locuitorii judeţului Sibiu şi nu numai pentru locuitorii judeţului. Este un proiect nu numai de spital, este un proiect de spital universitar şi, mai ales, este un proiect care pune cercetarea pe primul plan în cadrul acestei entităţi care se construieşte astăzi. Pentru Sibiu este fundamental să se realizeze un astfel de proiect, care sunt convins că va deveni un centru extrem de important, medical, în România", a afirmat Ludovic Orban.

 

Raluca Turcan: Ministrul Sănătăţii va sprijini şi va coordona activitatea medicală din acest spital judeţean, iar ministrul Fondurilor Europene va susţine finanţarea din fonduri europene

 

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că proiectul are toate șansele să intre în sursa de finanțare  din Planul de Recuperare şi Rezilienţă, inițiat de preşedintele Klaus Iohannis. "Am identificat fonduri europene complementare pentru bugetul de stat şi datorită sumei uriaşe negociată de preşedintele Klaus Iohannis astăzi putem spune că acest Spital judeţean are, deja, identificată şi sursa de finanţare. Practic, ministrul Sănătăţii va sprijini şi va coordona activitatea medicală din acest Spital judeţean, iar ministrul Fondurilor Europene este cel care va susţine finanţarea acestui Spital judeţean din fonduri europene. Acest proiect are tot ce-i trebuie pentru a se califica în noua sursă de finanţare deblocată de preşedintele Klaus Iohannis, din Planul de Recuperare şi Rezilienţă. Are componenta de spaţiu verde, de energie solară, are componenta de digitalizare, are componenta de mobilitate. Aşadar, toate aceste calităţi, completate cu partea de cercetare şi digitalizare, îi dau forma proprie pentru a primi finanţare în următorul exerciţiu financiar pe partea de Recuperare şi Rezilienţă”, a precizat vicepremierul Raluca Turcan.

 

”Aş dori să-i asigur pe sibieni şi pe toţi cei care speră la servicii sanitare de calitate că acest proiect va avansa şi că marele avantaj al realizării şi implementării acestui proiect vine din 2 componente - îndeplinirea cerinţelor legale şi tehnice pentru construcţia spitalului, partea de finanţare, garantată de la nivel de prim-ministru, şi echipă guvernamentală" -  Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu

 

Daniela Cîmpean: Este un moment istoric

 

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a insistat în discursul său pe faptul că peste 200 de milioane de euro din totalul sumei alocate acestei investiții sunt bani destinați utilării spitalului cu cea mai modernă aparatură medicală aflată pe piață, în acest moment. În plus, ea a subliniat momentul unic consumat în Sibiu: "Este un moment istoric la Consiliul Judeţean Sibiu - nu a mai fost niciodată aşa o descindere guvernamentală ca astăzi. Vă mulţumesc că sunteţi alături de noi - am simţit în tot acest timp un sprijin real", au fost cuvintele adresate de preşedinta Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, membrilor Guvernului.

 

Cea mai mare investiție de după Revoluție în județul Sibiu

 

Conform studiului de fezabilitate finalizat în iulie, noul Spital judeţean este cea mai mare investiţie publică din judeţul Sibiu de după Revoluţie, valoarea totală ridicându-se la aproximativ 500 de milioane de euro.

Prin acordul de colaborare semnat săptămâna trecută la Sibiu, Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de gestionar al fondurilor externe nerambursabile, se angajează la identificarea de fonduri externe nerambursabile şi, totodată, asigurarea cofinanţării din bugetul de stat pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii. Fondurile vor proveni fie din Cadrul Financiar Multianual (MFF) sau din Fondul de Recuperare şi Rezilienţă (RRF) 2021 - 2027 mobilizate după pandemia de coronavirus, potrivit unui comunicat transmis de către CJ Sibiu.

Ministerul Sănătăţii, în calitate de gestionar al politicilor publice din domeniul sănătăţii, va asigura asistenţa tehnică de specialitate necesară proiectului de investiţii până la încheierea contractului de finanţare, precum şi după punerea în funcţiune a infrastructurii medicale, în vederea organizării activităţii viitoare a spitalului judeţean. Totodată, Ministerul Sănătăţii se angajează prin acest acord să includă noul spital judeţean din Sibiu în Strategia Naţională de Sănătate 2021 - 2027 precum şi în Master Planurile Regionale.

 

Cifrele noului spital

 

În noul spital sunt prevăzute patru corpuri unite printr-un corp central de legătură care va găzdui funcţiunile comune (administrative, de depozitare etc.), reducând costurile de administrare, dar şi consumurile de energie. Sunt prevăzute circuite sigure pentru personal, pacienţi precum şi pentru materiale, care să evite contaminarea şi să conducă la prevenirea eficace a infecţiilor, inclusiv în situaţii de pandemie. Noul spital prevede intrări separate pentru aripa destinată adulţilor, respectiv cea destinată pediatriei, dar şi pentru Bolile Infecţioase Copii şi Urgenţe.

Regimul de înălţime va fi S+P+5E, iar suprafaţa desfăşurată a clădirii medicale este de 115.000 mp, cu spaţii verzi totalizând 121.959 mp atât în exterior, cât şi în interior, proiectate în aşa fel încât alături de iluminat, culori şi materialele de finisaj folosite să umanizeze spaţiul spitalicesc. Cu bandă de autobuze şi biciclete, dar şi o parcare de peste 900 de locuri, spitalul va avea o bună conexiune atât cu oraşul, cât şi cu restul judeţului, având în vedere amplasarea în apropierea autostrăzii, şi va creşte accesul locuitorilor judeţului la servicii de sănătate la standarde europene.

De asemenea, noua construcție va rezolva problema structurii pavilionare învechite a actualelor spitale din Sibiu. Spitalul Clinic Județean este în prezent format din 13 corpuri medicale și alte 24 de construcții nemedicale (administrative, depozite alimente, medicamente şi materiale sanitare, arhive, alte anexe tehnice), iar accesul între acestea nu se poate face fără ieșirea în afara clădirilor, multe dintre ele fiind construite în urmă cu 50-150 ani.

 

Departamentul de comunicare al PNL Sibiu


comentarii
6 comentarii

Bla,bla,si psd asprijinit si acum vedem...o campanie electoraal,dar prostii spera. Toti o apa si un pamant.
Corbul
08.08.2020 21:40
Sunteti PA tradatorilor de tara si hoti imbecili!
08.08.2020 22:11
tante de botoshani in verde(culoare nazista) si cimpan stie tot
sint 2 pdliste,baasiste tracute in PNL
spiatlul cred ca le trebe lor
sa se caute la mansarda
adi3
09.08.2020 12:19
Cine va mai crede, mincinosilor?!
Nu mai votez nici cu PNL, nici cu USR! Cu PSD nu am votat niciodata, deci urmeaza ecologistii :)
Eu
10.08.2020 07:32
m-am razgandit, decat rosul comunistilor hoti din psd mai bine verdele ecologistilor cu galbenul pnl.
macar da mai bine !
cat despre votat, da, mai bine votam cu ecologistii ca oricum or sa aiba scor mai mare decat psd !!!
in plus psd nici sa fure nu mai stie, noi postacii am ramas muritori de foame.
adi3
10.08.2020 11:49
Tu stii macar de unde vine cuvantul comunism? Care comunisti? Pesedistii si penelistii sunt tot o apa si un pamant: au niste averi pe care, in strainate, le strangeau de-a lungul a 3 generatii, iar ei le-au strans in cativa ani. Cu ce-i mai buna Raluca decat Viorica? Probabil cu faptul ca vorbeste limba rusa...
@adi3
10.08.2020 21:03
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia