Continental
Tribuna
ADVERTORIAL - Facilități pentru cei care au nevoie de doctor: consultații și prescripții on-line, fără card de sănătate și cu bilete de trimitere valabile pentru 90 de zile
ADVERTORIAL
855 vizualizari
ADVERTORIAL - Facilități pentru cei care au nevoie de doctor: consultații și prescripții on-line, fără card de sănătate și cu bilete de trimitere valabile pentru 90 de zile

„Pe perioada stării de urgență, medicii de familie și medicii de specialitate vor acorda consultații la distanță, care pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea într-un număr maxim de 8 consultații/oră”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Această facilitate face parte dintr-un set de măsuri luate de Guvernul PNL pentru a ușura accesul cetățenilor la actul medical. Aici intră inclusiv prelungirea cu 90 de zile a termenului de valabilitate a biletelor de trimitere și  suspendarea obligativității utilizării cardului național de sănătate și a documentelor înlocuitoare ale acestuia. ”O parte din măsurile cele mai bune luate de guvernul PNL în aceste zile au vizat asigurarea de servicii medicale în condiții de siguranță pentru toți românii, evitând cât se poate de mult deplasările și interacțiunea cu alte persoane”, spune vicepremierul Raluca Turcan.

De asemenea, prescripțiile medicale vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

Pentru pacienții cu boli cronice cu schemă stabilă de tratament, medicii de familie pot elibera prescripție medicală fără a mai fi necesară o noua reevaluare a medicului specialist. Pacienții beneficiază de consultații, inclusiv la distanță, pentru orice manifestări clinice sugestive pentru infecția cu coronavirus, pentru toate persoanele aflate în țara noastră, chiar dacă nu sunt asigurate. ”Aceste măsuri sunt vitale mai ales pentru românii cu boli cronice, mult mai expuși pericolelor generate de noul coronavirus. Nu e simplu, nu e plăcut, dar evitați cât mai mult contactele și ieșirile care nu sunt obligatorii. Suntem răbdători, stăm acasă și scăpăm de coronavirus!”, a mai spus Raluca Turcan.

 

Facilități pentru accesul la tratament medical:

 

- Pe perioada stării de urgență, medicii de familie și medicii de specialitate pot acorda consultații la distanță, care pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea într-un număr maxim de 8 consultații/oră.

- Prescripțiile medicale vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

- Se prelungește cu 90 de zile termenul de valabilitate a biletelor de trimitere.

- Pe perioada stării de urgență se suspendă obligativitatea utilizării cardului național de sănătate și a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

- Pentru pacienţii cu boli cronice cu schemă stabilă de tratament, medicii de familie pot elibera prescripție medicală fără a mai fi necesară o noua reevaluare a medicului specialist.

- Pacienții beneficiază de consultații, inclusiv la distanță, pentru orice manifestări clinice sugestive pentru infecția cu coronavirus, pentru toate persoanele aflate în țara noastră, chiar dacă nu sunt asigurate.

comentarii
4 comentarii

Sunteti la cosul de gunoi pt tot dezastrul pe care l-ati facut ! Pnt e mic copil pe langa ce-o sa fiti voi ! O sa ajungeti sa va mai votati voi intre voi, ca sibienii nu mai vor sa auda de PNL - Orban, Turcan, Cazan, Sovaiala, Neagu, Campean etc ! Apropo d na Turcan, ai mai fugit cu intreaga gasca din PDL sa te aciuiesti in PNL, acum unde o sa mai fugi ?
Claudiu
06.04.2020 15:50
Mai inventezi cuvinte? Mai faci multe dezacorduri la emisiunile tv? Nu te-ai saturat sa te faci de ras si sa ne faci de ras pe noi sibienii ? O sa spuna din cauza ta ca toti de aici suntem analfabeti!
Maria
06.04.2020 16:00
adie vintul schimbarii
doamna din botosani ajunsa la Sibiu via draga stolo si cu studii la moscova
sa nu mai graiasca ca face dezacorduri mai ceva ca tanti dancila
adie
06.04.2020 19:11
claudiu aka maria sau adie e aceeasi persoana, cu tulburari de personalitate multipla.
nici macar de sex nu e sigur !!!
iar se face singur de rasul curcilor, ca tot psd-ul de altfel.
tine-o asa !

Numai incompetenta guvernelor psd poate egala hotia promovata de partid slugilor lui daddy.
De asta suntem unde suntem, cu sistemul educational si cel sanitar la pamant, cu incompetenti analfabeti numiti politic in fruntea tuturor institutiilor.
pnl e tot una cu psd din acest punct de vedere. o adunatura de oportunisti abonati la banii statului prin salarii si pensii speciale de ZECI DE MII DE EURO.

p.s. la capitolul dezacorduri tanti dancila detine recordul absolut.
Guiness Book of Records i-a rezervat pe viata locul 1 !
fanul psd sufera
07.04.2020 09:45
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia