Tribuna
ADVERTORIAL
Bogdan Trif: Pensiile se vor plăti la timp!
Bogdan Trif: Pensiile se vor plăti la timp!

Creșterea salariilor, a pensiilor și alocațiilor sunt prioritățile programului de guvernare al PSD! PSD a intrat la guvernare cu un program clar și perfect realizabil, ce prevede măsuri imediate de creștere a nivelului de trai al românilor.

În privința protecției cetățenilor vulnerabili, prioritățile PSD sunt:

  • creșterea punctului de pensie de la 1.442 în prezent, la 1.586 lei de la 1 ianuarie 2022

  • creșterea pensiei minime: de la 800 de lei în prezent, la 1.000 de lei de la 1 ianuarie 2022, dar și acordarea unui ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă, în funcție de valoarea pensiei, pentru cei cu pensii mai mici de 1.586 de lei

  • creșterea alocațiilor: pentru copiii sub 2 ani, de la 427 de lei în prezent, la 600 lei de la 1 ianuarie 2022; pentru copiii între 2 și 18 ani, de la 214 lei în prezent, la 243 lei de la 1 ianuarie 2022

  • creșterea salariului minim brut pe economie: de la 2.300 lei în prezent, la 2.550 de la 1 ianuarie 2022.

 

Am discutat cu colegul meu Marius Budăi, noul ministru al Muncii, care m-a asigurat că Executivul va face o rectificare de buget, iar pensionarii – pe care doamna Raluca Turcan îi anunța că nu mai sunt bani de pensii - își vor primi banii la timp.

Imediat după ce n-a mai fost ministru, doamna Turcan a ieșit public și a spus că banii din fondul de pensii au fost deturnați către Fondul de Rezervă al premierului, pentru a fi folosiți în bătălia din campania electorală internă a PNL. Doamna Turcan a spus chiar că Florin Cîțu a jucat la poker banii de pensii ai românilor. După ce a rămas fără funcție în guvern, din dorința de a-l incrimina pe cel idolatrizat până nu demult, doamna Turcan a uitat că a semnat, alături de ministrul de Finanțe, avizul prin care banii au fost mutați din fondul de pensii, în Fondul de Rezervă al premierului. A uitat doamna Turcan că, atunci când PSD a atras atenția asupra ilegalității acestei decizii, dânsa susținea vehement că Florin Cîțu este cel mai bun prim-ministru și cel mai valoros președinte de partid.

O invit pe doamna Turcan să lase mizele personale la o parte, pentru că nimeni nu s-a născut ministru și nimeni nu rămâne o veșnicie acolo! O invit să pună umărul, în calitate de parlamentar și de președinte al PNL Sibiu, la implementarea capitolului ce ține de protecția socială, luat 100% din programul de guvernare al PSD.

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

 

 

comentarii
7 comentarii

Lasati gargara pe subiecte marginale.

VOTEZA sau NU VOTEAZA PSD-ul legea NAZZI PASS? Asta este singura si cea mai importanta intrebare la care trebuie sa raspundeti. Sunteti partidul de TRADATORI si SECURISTI ai lui Ciolacu, ciuma rosie tradatoarea Romaniei, sau v-a venit mintea la cap si cel putin acum impiedicati aprobarea legii naziste, USR-iste.
Securistii lui Ciolacu?
25.11.2021 16:30
Papagalul de Trif probabil plateste pensile din banii lui, bai fraierule daca nu va aducea taticul vostru Iohannis la putere si acum injurai pnl. Tu vezi de cele 10 la suta pe care deabia le ai la Sibiu si nu te mai infoia in pene ca tot un politician ratat ramai, pupincuristul tuturor presedintilor psd.
Vivi Dragan
26.11.2021 15:08
Romania nu a avut si nu va avea bani de pensii cat e lumea si pamantul, la cate pensii speciale sant,cu oameni pensionati sub 50 ani preferential.Acest lucru pune in pericol alocatiile copiilor,salarile din tot sistemul bugetar,care este supradimensionat.Numai daca s-ar reduce numarul primariilor(o primarie sa se formeze cu o zona de minim 10000 locuitori-s-ar autofinanta) ar fi facute economii serioase.Acest lucru ar fi o lovitura pentru clientela politica.
xxx
26.11.2021 21:20
Da, da ...Si postasul suna intotdeauna de 2 ori... pentru pensie ...
26.11.2021 23:47
Va imprumutati????????????? va garboviti si voi bagand tara in datorii si mai mari?? sau --reduceti parlamentarii la 300--taiati pensiile astronomice ,salariile nesimtite , reduceti personalul angajat la stat care plimba hartii fara rost , taiati pensiile sau salariile celor ce se pensioneaza sub 50 de ani -- vanati pe cei ce au vandut tara si le luati averile -- aveti doua variante -- ultima e mai buna ca nu face dobanda si nu inglodeaza tara in datorii.
28.11.2021 00:26
La noi se răzbuna poștașul și nu mai livrează nici corespondenta decand am mutat pensia pe card.
.
28.11.2021 12:51
La voi, de cand ati mutat pensia pe card si v-ati "tehnologizat" ati ajuns de tot la mana sistemului. Nici un ban nu va mai intra in cont daca nu va tarati pe jos si nu lingeti pingelele vaccinistilor. Fara 7 doze de vaxxin si pecetea pe mana dreapta sau pe frunte, nu mai pupati voi pensie "pe card".
Cardu' cu surprize
28.11.2021 14:25
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia