Tribuna
ADVERTORIAL
Alianța USR PLUS: Fără pensii speciale. Contribuție egală, pensie egală.
Alianța USR PLUS: Fără pensii speciale. Contribuție egală, pensie egală.

Alianța USR PLUS va lupta din Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. USR PLUS consideră că egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, că cetățenii vor avea pensie egală. Toți români trebuie să fie egali în fața Statului și să primească pensia după aceleași reguli.

„Până să intre USR în Parlament, nimeni nu vorbea despre eliminarea pensiilor speciale. Ba, din contră, partidele adăugau noi și noi categorii de pensionari speciali. Noi, parlamentarii USR, am spus răspicat, încă din primele zile de mandat, că pensiile speciale trebuie să fie eliminate, că toate pensiile trebuie să fie calculate după același sistem și că românii trebuie să fie egali în fața pensiei. La contribuții egale, pensii egale! Noi, USR, i-am forțat pe vechii politicieni să nu mai ignore subiectul eliminării pensiilor speciale, iar viitorul Parlamentul va fi obligat să adopte legile necesare pentru atingerea acestui obiectiv atât de dorit de majoritatea românilor. Noi, parlamentarii USR, ne-am ținut de cuvânt și ne ținem în continuare: nu vrem pensii speciale! De aceea, senatorii și deputații Uniunii Salvați România își dau demisia din Parlament înainte de finalul mandatului, în 18 decembrie, pentru a nu ne încadra în prevederile legale care ne-ar permite, când vom ajunge la vârsta de pensionare, să primim pensii speciale. Oare și ceilalți politicieni care au clamat public că își doresc eliminarea pensiilor speciale vor face la fel?”, declară Dan Barna, copreședinte USR PLUS.

În România există două sisteme de pensie. Cu toții contribuim după aceleași reguli, dar nu toți primim după aceleași reguli. Marea majoritate a românilor primesc pensie în funcție de cât au contribuit, pe când o minoritate primește după alte sisteme de calcul. Aceste pensii se numesc în mod uzual „speciale”, deoarece sunt instituite prin legi speciale, și sunt plătite din bani publici. În legislație, ele poartă denumiri diverse precum „pensii de serviciu” sau „indemnizații pentru limită de vârstă”.

În 2020, România va cheltui peste zece miliarde de lei doar cu pensiile speciale. Deși vechea clasă politică afirmă că își dorește desființarea acestor pensii, ele au tot crescut și s-au adăugat noi categorii de pensionari speciali. Între 2016 și 2019, suma totală cheltuită de statul român pe pensii speciale a crescut cu 57%!

Acest sistem de pensii rezervat celor pe care Statul a vrut să-i privilegieze este injust, inechitabil și nejustificat de scump. De aceea, USR a inițiat primul proiect de lege din România de desființare a pensiilor speciale. La scurt timp, au apărut și proiecte ale altor partide, dar care nu acopereau toate pensiile speciale. După o luptă legislativă grea împotriva acestora, Parlamentul a decis contopirea proiectului USR de desființare a pensiilor speciale cu proiectul altui partid (scris în mod neconstituțional). Ulterior, USR a inițiat un proiect de impozitare cu 90% a pensiilor speciale, acesta fiind momentan blocat în Parlament. În cazul în care unele nu se pot elimina, se va aplica impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale peste pragul de cinci pensii minime cumulate. Mai multe detalii pot fi găsite aici: https://www.usrplus.ro/o_romanie_fara_hotie

Pentru un sistem de calculare a pensiilor corect pentru toți cetățenii și pentru eliminarea pensiilor speciale mergeți la vot pe 6 decembrie. Votați Alianța USR PLUS.

 

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale “Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic S.C. CASA DE PRESĂ ȘI EDITURA TRIBUNA S.R.L. într-un tiraj de 5000 exemplare. Cod unic de identificare: 11200021.

 

comentarii
14 comentarii

Vrem o Românie fără sodomie, fără prostie și ticăloșie!
Un comentator
27.11.2020 09:11
Dl. Claudiu Muresan are un clip electoral super! Facut de profesionisti, ma gandesc!
27.11.2020 10:52
La contributii egale, pensii egale.
Asadar, daca eu contribui din salariul lunar cu 2500 lei/luna la sistemul de pensiii si o alta persoana contribuie cu 300 lei/luna la acelasi sistem...spuneti ca e de musai si chiar obligatoriu sa avem pensii egale. Ca am contribuit...egal.
Felicitari profesorilor care v-au dezlegat tainele matematicii!
Manipulare
27.11.2020 12:51
As! praf in ochii electoratului! Nu va fi asa ceva niciodata!
27.11.2020 16:07
titlul articolului trebuia sa fie FARA PENSII LA ROMANI
ca de fapt asta vor barna,csolos,caramitru............................................
adt3
27.11.2020 17:33
M-am lamurit si cu USR,daca cintinuati cu dl.Barna nu sunteti cu nimic mai buni ca PSD sau PNL,asa ca ...afio vot,afio sperante.Nu suntem toti niste prosti.Luati aminte.
Monica i.
27.11.2020 19:08
Daca prostimea romaneasca ii voteaza sa le fie de bine.Cum poti sa votezi asemenea specimene,cand la alegerile locale n-au jurat pe cartea sfanta.
gogu
29.11.2020 11:33
Ce zici Barna ca mai intai sa i-ti lamuresti situatia cu dosarele tale din justitie si dupa aceea mai vedem daca votam cu ai tai! Momentan constat ca hotia, impostura, minciuna si prostia sunt elemente definitirii ale partiduletului tau de carton cu coperti securistoide!
29.11.2020 12:50
Vizionați pe youtube Orban, cum mai e cu numirile politice? Ai citit Recorder? ”Noul director pus de PNL a intrat la mine-n birou și a-nceput să plângă” (partea I) &
Ce a urmat după dezvăluirile de la Recorder? Cazul Ianculescu/Tg Mureș (partea II) existente pe canalul ziaristului independent Sabin Gherman !
PSD + PNL = aceeași mizerie!
Votați pentru O Românie fără hoție și pentru Fără penali în funcții publice!
Alcibiade
30.11.2020 21:40
ce contributie egala, pensiile sunt o schema ponzi
01.12.2020 10:34
Dar cu subventiile pentru partide cum ramane? Va place ideeea nu? Deci o pastram asa cum e sau o modificam pe ici pe colo, si tot o tinem, ca-i profitabila?
2cents
01.12.2020 12:35
Aveti votul meu cu siguranta!
Mihai
05.12.2020 05:12
Sa vedem daca va tineti promisiunile din campania electorala!
07.12.2020 15:46
Solicitați un împrumut cu NOVA GLOBAL FINANCE la o rată a dobânzii de 3%.

Indiferent dacă doriți să dați un stil de viață un impuls sau aveți de-a face cu o cheltuială neașteptată, un împrumut de la NOVA GLOBAL FINANCE este modalitatea rentabilă de a face acest lucru.

Nova Global Finances este flexibil: puteți împrumuta până la 10 milioane de euro și cu o perioadă de rambursare adecvată cuprinsă între 1 și 30 de ani. Oferim o gamă cuprinzătoare de împrumuturi personale, împrumuturi de afaceri, împrumuturi pentru locuințe și împrumuturi de consolidare a datoriilor, care pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor și circumstanțelor dvs. în schimbare la o rată a dobânzii de 3%.

Ce obții:
 Acces imediat la fondurile dvs. după aprobare
 Ratele dobânzii competitive
 Condiții de rambursare flexibile
 Capacitatea de a plăti împrumutul mai repede (plățile suplimentare reduc valoarea capitalului împrumutului)
 Aprobare ușoară dacă aveți nevoie de fonduri suplimentare
 Puteți solicita un împrumut la locul și ora dvs. convenabile

Cum se aplică:
Solicitarea unui împrumut este rapidă și ușoară! Companiile sau persoanele fizice interesate să solicite un împrumut la Nova Global Finances și care necesită mai multe informații despre CUM SE CERĂ, ar trebui să TRIMITĂ UN E-MAIL la (novaglobalfinances@gmail.com) SAU să o contacteze pe Camilla Karlsen pe whatsApp: +31642117819 pentru mai multe informații și briefinguri orale. Se aplică T&C.

Camilla Karlsen
Senior Manager împrumuturi
Camilla Karlsen
11.12.2020 18:23
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia