FITS 2024
Tribuna
ADVERTORIAL
Adrian Bibu, la 148 de ani de existență a PNL: „Ziua PNL este și ziua în care sărbătorim amintirea celor ce și-au dat viața pentru crezul liberal”
Adrian Bibu, la 148 de ani de existență a PNL: „Ziua PNL este și ziua în care sărbătorim amintirea celor ce și-au dat viața pentru crezul liberal”

Echipa PNL din municipiul Sibiu a decis să renunțe la festivitățile aferente celebrării Zilei PNL și a ales o activitate de suflet și necesară. Astfel, zilele trecute, un grup de liberali din municipiul Sibiu a vizitat Memorialul Durerii de la Sighetu Marmației. 
Memorialul de la Sighet este și Memorialul dispariției elitei PNL. Cei mai importanți lideri liberali ai ultimului deceniu democratic al României au fost încarcerați aici, loc devenit una dintre cele mai de temut închisori ale sistemului concentraționar din România.
Unii dintre aceștia si-au găsit sfârșitul în închisoarea de la Sighet. Printre ei Gheorghe I. Brătianu și Constantin I.C. Brătianu, fiul, respectiv fratele marelui Ionel Brătianu, făuritorul României Mari. Astfel se stingea, în închisorile comuniste, cea mai importantă dinastie politică a României, cea care a marcat crearea României. 
„Am dorit să vedem cu ochii noștri, să înțelegem ororile acelor ani și ceea ce au însemnat anii de întuneric ai Comunismului. De aceea am ales a face acest drum, un drum în istorie, în istoria noastră a românilor și a liberalilor. Am aprins o lumânare în amintirea înaintașilor liberali, am parcurs lungile coridoare și am vizitat celulele reci în care oameni cu dragoste și respect față de neam și-au găsit nedreptul sfârșit. În ziua în care PNL împlinește 148 de ani de existenta, am dorit doar să ne exprimăm respectul pentru generațiile trecute și speranța ca, prin tot ceea ce facem pentru România, să le onoram sacrificiile”, a declarat Adrian Bibu, președintele PNL Sibiu.

.
.
.
.


comentarii
11 comentarii

Voi nu aveti nimic in comun cu liberalii, nenorocitilor! Voi sunteti niste pokemeni. Ati facut alianta cu ciumele rosii si va intreceti care sa distruga mai tare Romania. Nemernicilor!
Cei care si-au dat viata in inchisorile comuniste se rasucesc in morminte cand vad ce nenorociti de lingai sunteti voi. Ati ajuns slugoii pesedeului. Ciume galbene, ati ajuns sa luptati impotriva Romaniei si a romanilor.
eu
24.05.2023 18:19
Domnule Bibu dumneavoastra nu mai sunteti liberal din momentul in care ati facut alianta cu pesedisti. Si va spune asta unul care a fost membru al PNL din 1997. Unde erati dumneavoastra in 1997 ? Probabil nici nu stiati ce era partidul liberal. Din momentul in care ati predat partidul in mainile tradatorului Iohannis acesta a pornit spre disparitie mai nou numit ciuma galbena.
Deci lasati comentarile despre PNL pentru ca sunteti decat niste politruci penibili pusi pe capatuiala. Astept alegerile ca sa va dati seama ce ati facut, ca ati ajuns doar o anexa a psd.
Astept sa faceti si la Sibiu alianta cu Trif zis si 10 la suta ca poate asa luati la Sibiu vreo 20 la suta.
Vivi Dragan
24.05.2023 18:33
Si intentionat am scris decat in loc de doar ca sa va obisnuiti cu limbajul bucurestenilor pesedisti.
Vivi Dragan
24.05.2023 18:36
MISTO POZA CU LUMANARILE SI BIBU, SUGESTIVA. TRE SA APARA SI CU NISTE COLACI SA FACA SI PARASTASUL, CA ORICUM AU REUSIT SA OMOARE LIBERALISMUL. DACA A AJUNS SI BIBU SA DEA MESAJE IN NUMELE PNL E JALE LA PNL SIBIU.
24.05.2023 18:49
"Crezul ", liberal. Aia da!
Ce dobitoc!
Un cititor
24.05.2023 20:03
Diferențe între Bibu si Trif tot mai puține. Asemănări tot mai multe.
Gigi
24.05.2023 21:35
pana si leprele galbene stiu ca este o insulta la adresa liberalilor ce au suferit cu onoare pentru crezurile lor, sa fie pomeniti de niste panarame bibiste a caror prestanta in CL a fost execrabila. Dar in rolul de pres al fdgr si a fost exceptional.
daca taceai bibule filozof ramaneai
24.05.2023 22:11
O sa fiți Liberali adevărați atunci când o sa ajungeți la pușcărie. Predecesorii voștri au fost închiși pentru un crez liberal, dar voi trebuie sa fi-ti închisi pentru toate smenurile voastre !
Tudor
25.05.2023 07:05
Cum poti sa manjesti imaginea celor care s-au jertfit pentru un ideal, pentru o credinta, pentru o idee?! Cat poti sa fii de ipocrit, de nesimtit si de imbuibat cu dejectii pseudo-intelectuale incat sa defilezi cu nonsalanta peste memoria unor oameni cu integritate si verticalitate, cand tu nu esti decat un avorton nevertebrat, o prostituata politica de 2 bani, un caine slugarnic fara idei, in lesa unor mafioti fara scrupule?!?!?!

Du-te, boz, si aprinde niste lumanari la mormantul dragostei de tara si popor pe care ati omorat-o in batjocura!!! NESIMTITILOR!!!!!
sibiAnus
25.05.2023 10:10
Așa eram și noi cazați în Olanda. .
Da ! Voi habar n-aveti ce condiții de cazare oferă Agențiile De Recrutare și nimeni nu i-a nici o măsură.
Să vă fie rușine .
Agențiile de Recrutare din România care lucrează cu AGENȚIILE: RANDSTAD , TEMPO TEAM , OTTO WORK FORCE , POLLUX , LABOURLINK , STC GROEP , WANT2WORK trebuie controlate la sânge .
Dar , nimănui nu-i pasă .
Cât despre Liberalii care și-au dat viața nimănui nu-i pasă.
Comunismul a fost un sistem prea complicat pentru "Geniile Capitalismului" ...
În ziua de astăzi ești liber dar nu ști ce să faci cu libertatea ta.
Leonard
25.05.2023 15:17
Cât despre comentariul somității Vivi Drăgan dacă nu ști nu mai vorbi .
Familia din care face parte Adrian Bibu a fost și este din familie liberală .
Nu intru în detalii că nu trebuie să știi tu multe .
Tu poți să scrii ce vrei pentru că este dreptul dumitale dar dacă nu cunoști arborele genealogic nu scrie prostii .
Cititor-Sibian-Leonard
25.05.2023 15:22
Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica