Tribuna
Admiterea 2020, desfășurată online la ULBS: 5.700 de locuri disponibile, din care 2.980 de locuri vor fi fără taxă
Liuba STARII
873 vizualizari
Admiterea 2020, desfășurată online la ULBS: 5.700 de  locuri disponibile, din care 2.980 de locuri vor fi fără taxă
© Răzvan NEGRU
Conducerea Universității "Lucian Blaga” din Sibiu a susținut joi, 4 iunie, o conferință de presă, în cadrul căreia a anunțat numărul locurilor disponibile pentru toate nivelurile de studii și a explicat cum se va desfășura procesul de admitere online.

Admiterea din iulie va avea loc în cea mai mare parte online, cu excepția Facultății de Medicină, unde va trebui să fie susținut examenul scris. De asemenea, proba de aptitudini la Artă Teatrală nu poate fi mutată în mediul online. Instituția va scoate  la concurs, pentru programele de studiu de la învățământul cu frecvență (IF), un număr de 5.700 de locuri pentru studiile de licență și masterat, în sesiunea vară 2020.  Ministerul Educației și Cercetării a alocat 1.744 de locuri bugetate pentru programele de licență licență și 959 pentru programele de master. Pentru studiile de masterat vor fi alocate 2.050 de locuri, din care 959 de locuri subvenționate (fără taxă), iar pentru învățământul cu frecvență redusă (IFR) și învățământul la distanță (ID) vor fi scoase la concurs 1.045 de locuri cu taxă (880 locuri pentru învățământul de licență și 165 la master).

Potrivit conducerii ULBS, 138 de locuri bugetate vor fi subvenționate din surse proprii.

„Prin aceste locuri suplimentare dorim să venim în sprijinul tinerilor care își doresc să studieze la ULBS. O parte din cele 138 de locuri vor fi susținute prin granturile inițiate de către universitate, iar restul vor fi oferite de companiile partenere”, a spus prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

În acest context, la nivelul studiilor de licență vor fi disponibile 53 de locuri  subvenționate de către ULBS; cinci locuri subvenționate de compania “KeepCalling”; cinci locuri subvenționate de compania „Merk Class”; un loc subvenționat de structuri independente de exercitare a unor profesii și 20 de locuri subvenționate printr-un proiect „CNFIS-FDI”. La nivelul studiilor de master vor fi disponibile: 28 de locuri subvenționate de către ULBS; 25 de locuri subvenționate de compania Continental Automotive Sibiu și un loc subvenționat de structuri independente de exercitare a unor profesii.

“Cele 138 de locuri destinate studenților care vor fi admiși în anul I de studii se adaugă locurilor de studenți din anii superiori, care beneficiază deja de sprijin financiar din partea unor instituții precum Fundația “Michael Schmidt”, Continental Automotive Sibiu, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank”, a adăugat rectorul Sorin Radu.

 

Locuri cu destinație specială

Pentru anul universitar 2020-2021, în numărul total de locuri scoase la concurs sunt incluse și acelea cu destinație specială, alocate de Ministerul Educației și Cercetării. Licența: cinci locuri destinate candidaților de etnie romă; 34 de locuri destinate candidaților care au absolvit licee situate în mediul rural; 44 de locuri destinate românilor de pretutindeni; 120 de locuri pentru domenii prioritare. Master: un loc destinat candidaților de etnie romă; 19 locuri destinate românilor de pretutindeni; 86 de locuri pentru domenii prioritare. În ceea ce privește studiile doctorale, la nivelul ULBS au fost alocate 150 de locuri, din care 48 fără taxă, aici fiind incluse și cinci cinci locuri destinate românilor de pretutindeni, pentru acest tip de studii, ULBS subvenționează un număr de zece locuri.

Repartizarea locurilor pe facultăți

Teologie: Licență – 102 locuri (din care 68 de locuri fără taxă), Master – 75 de locuri (din care 44 de locuri fără taxă); Drept: Licență – 192 de locuri (din care 127 de locuri fără taxă), Master – 170 de locuri (din care 80 de locuri fără taxă), Litere și Arte: Licență – 315 locuri (din care 205 locuri fără taxă), Master – 176 de locuri (din care 117 locuri fără taxă); Socio-Umane: Licență – 772 de locuri (din care 265 de locuri fără taxă), Master – 466 de locuri (din care 176 de locuri fără taxă); Inginerie: Licență – 855 de locuri (din care 470 de locuri fără taxă), Master – 475 de locuri (din care 228 de locuri fără taxă), Științe: Licență – 340 de locuri (din care 185 de locuri fără taxă), Master – 201 locuri (din care 120 de locuri fără taxă); Medicină: Licență – 307 locuri (din care 136 de locuri fără taxă), Master – 150 de locuri (din care 0 locuri fără taxă); Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului: Licență – 248 de locuri (din care 143 de locuri fără taxă), Master – 130 de locuri (din care 67 de locuri fără taxă); Științe Economice: Licență – 455 de locuri (din care 183 de locuri fără taxă), Master – 208 locuri (din care 138 de locuri fără taxă). Pentru învățământul la distanță și învățământul cu frecvență redusă sunt disponibile: Licență – 880 de locuri, Master – 165 de locuri, iar pentru programe postuniversitare de formare și dezvoltare au fost alocate 250 de locuri.

Înscrierile încep în 6 iulie

Înscrierile online la facultățile din cadrul ULBS vor debuta luni, 6 iulie, pentru toate formele de învățământ (IF, ID, IFR). Calendarul admiterii pentru fiecare specializare în parte poate fi consultat pe: https://admitere.ulbsibiu.ro/wp-content/uploads/documents/2020/Calendar%20admitere%202020.pdf

Cei care doresc să se înscrie la una din specializările oferite de facultățile din cadrul ULBS au la dispoziție oferta educațională completă pe site-ul universității: https://admitere.ulbsibiu.ro/ro/oferta/.Situația în timp real a numărului de candidați înscriși la fiecare facultate din cadrul ULBS va putea fi consultată la adresa http://stats.ulbsibiu.ro/ro/inscrisi/index.php.Toate specializările Universității „Lucian Blaga” din Sibiu sunt acreditate sau autorizate să funcționeze de către Ministerul Educației și Cercetării, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) acordând instituției sibiene, la ultima evaluare, cel mai înalt calificativ — Grad de Încredere Ridicat.

 

comentarii
1 comentarii

Inca un val de olteni la orizont! Inca unii care vin la sb si uita sa mai plece sa dezvolte si zonele sarace si salbatice din care provin!
Inca unii pe care sb ii face oameni, iar ei isi bat joc de oamenii de aici, de oras, de tot!
costel
05.06.2020 08:50
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia