Tribuna
Adio, vacanță de primăvară! Începe școala!
Adio, vacanță de primăvară! Începe școala!

Elevii din Sibiu vor reveni miercuri, 5 mai, la școală. Potrivit IȘJ Sibiu, 31.83% de școlari vor relua cursurile în mediul digital.

Prin  urmare, scenariul roși va fi urmat de patru unități de învățământ din U.A.T-urile: Cristian, Râu Sadului și Ocna Sibiului – preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (elevii din clasele a VIII-a sunt în vacanță); scenariul galben (rata de incidență peste 1 la mie, dar mai mică sau egală 3 la mie) va aplicat în 240 de unități de învățământ din U.A.T.-urile: municipiul Sibiu, Cisnădie, Bârghiș, Șura Mică, Brădeni, Roșia, Apoldu de Jos, Loamneș, municipiul Mediaș, Șelimbăr, Turnu Roșu, Hoghilag, Sadu, Slimnic, Brateiu, Șeica Mică, Agnita, Nocrich, Săliște, Axente Sever, Dârlos, Avrig, Merghindeal, Ațel, Poplaca, Rășinari, Gura Râului, Alțâna și Bruiu – preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din învățământul special se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale sunt în vacanță);mscenariul verde (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie)va intra în vigoare în  110 de unități de învățământ din restul U.A.T-urilor – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală (cu excepția celor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale care sunt în vacanță).

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, “miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția elevilor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități. Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare”.

“De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, aceasta este o noutate, un lucru îmbucurător, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă. Aceștia vor reveni în data de 5 mai. Practic, rămân elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare de peste 1 la mie, doar ei rămân online”, a explicat Cîmpeanu.

comentarii
1 comentarii

Dar elevele? Ele nu reiau cursurile?
04.05.2021 15:06
Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

venactiv

Comunicat de presa policrom

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia