Continental
Tribuna
ACTUALIZARE: O cursă charter cu capacitate de 150 de locuri a plecat din Sibiu către Germania
ACTUALIZARE: O cursă charter cu capacitate de 150 de locuri a plecat din Sibiu către Germania

O cursă charter care are capacitate de 150 de locuri a decolat, joi, de pe Aeroportul Internațional Sibiu cu destinația Dusseldorf, Germania.

Cursă charter a plecat de la Sibiu la ora 12.10.

Surse aeroportuare au spus că nu știu dacă cele 150 de locuri ale charterului au fost ocupate în întregime.

Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au plecat, joi, și don parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a merge cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

De pe aeroportul clujean au plecat joi 12 curse charter spre spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe, Dusseldorf.

 

ACTUALIZARE:

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a declarat că pasagerii cursei charter care au plecat, joi, spre Dusseldorf sunt „lucrători sezonieri”, iar în aeronavă erau 89 de persoane.

„De pe Aeroportul Internațional Sibiu s-a efectuat un zbor cu un număr de 89 de persoane pentru muncă sezonieră în Germania”, a spus Mircea Crețu, prefectul Sibiului.

 

 

comentarii
9 comentarii

pentru asta a TREBUIT sa intre Romania in UE !!!
fostSibian
09.04.2020 22:36
La agricultura din Germania nu e valabilă ordonanța militară? Sau România a ieșit din UE. Sau ceva putred nu e normal.
10.04.2020 00:27
Sclavie moderna. Care e diferenta fata de culegatoriu de bumbac?
Sa-si culeaga Angela patrunjelu in pandemie.
Sunt convins ca i-a cazat pe prapaditi singuri in camere, etc.
In primul rand cum au avut voie 200 pers intr-un avion? Parca era limita
Eu
10.04.2020 01:14
Sclavie moderna. Care e diferenta fata de culegatoriu de bumbac?
Sa-si culeaga Angela patrunjelu in pandemie.
Sunt convins ca i-a cazat pe prapaditi singuri in camere, etc.
In primul rand cum au avut voie 200 pers intr-un avion? Parca era limitat nr

Klaus, intelegi cat de saraci sunt tinuti romanii ca sa fie atat de disperati sa culeaga rozmarin cand toti nemtii stau pititi dupa ferestre?
Eu
10.04.2020 01:17
Ce zici domnule ,,EU" de asistatii nostri sociali care se uita la armata si pompieri cu sticla in mana sii doare acolo unde nu-i vede soarele .Conationali de-ai nostri care asteapta sa le faca altii treaba .Pe acestia nu-i vedeti !
Cuza
10.04.2020 07:57
@Cuza
Klaus, nu numai ca nu i-a tinut in case sa-i protejeze, ci s-a executat instant cand a sunat stapanirea germana si i-a trimis la sparanghel :)))

Vai de Arschul nostru
Eu
10.04.2020 09:47
Mai postacilor cei ce sau dus sau dus benevol nu ia luat nimeni cu arcanul.Daca erau platiti in Romania cel putin ca acolo fiti convinsi ca nu pleca nimeni.De vina nu este UE de vina sunt ai nostri ca nu platesc ,nenorocitilor de postaci ,mai si ganditi cand debitati ceva !
Jonn
10.04.2020 10:09
din cluj ieri 12 buc avion
azi 6 buc avion

prostii sint amendati
transportul cuauto cum so rezolvit

proces penal guvernului
no respectat ord militara data tot de ei
adi3
10.04.2020 12:52
Stimati postaci, salutari din Germania unde traiesc de 30 de ani. Pentru cei care comenteaza malitios; decizia e si aici controversata. INSA, pe acestis municitori sezonieri, nu i-a adunat armata din case si i-a trimis contra vointei la munca in Germania. S-au ingramadit benevol. Si stiti de ce, recolta sparanghelului (sezon doar ca. 5-6 sapatamani) nu e munca usoara, findca esti jumate aplecat tot timpul. Foarte multi agricultori germani lucreaza cu aceeasi sezonieri din Romania ca 10 ani sau mai mult. Acesti sezonieri care vin de multi ani, sunt apreciati, sunt harnici, cazati ca lumea si bine platiti (de regula fiind o munca nu tocmai usoara mult mai bine decat salariul minim). Nu cred ca majoritatea ar veni an de an de mai bine de un deceniu daca ar fi tratati ca sclavi, batjocoriti sau prost platiti. Chestia cu "bumbacul' e complet deplasata. Ce are Johannis cu toata treaba asta, draga Dorica, numai tu stii. Nu i-a trimil el nicaieri. Dar sasul e totdeauna de vina. Din punct de vedere epidemiologic, decizia cu sezonierii e si aici controversata, dar presiunea a venit die partea agricultorilor, care stau cu recolta in pamant, si au mare nevoie de sezionierii lor (cum spuneam majoritatea carora vin de zece ani). Ca o fi bine sau nu, D-zeu stie, dar nu-i mai batjocoriti pe acesti oameni, nici pe agricultorii cara ii angajeaza, nici pe Johannis (ca nu are nici o vina). Daca in Romania un sezionier ar castiga 10-15 Euro pe ora la cules (mere, sparanghel) nu s-ar mai ingramadi toti in curse charter. S-auzim numai de bine.
Sparanghel
10.04.2020 19:49
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia