Tribuna
Sevis
ACTUALIZARE: Gripa a lovit pentru a treia oară la Sibiu. INSP confirmă încă un deces
Andra MARINESCU
4245 vizualizari
ACTUALIZARE: Gripa a lovit pentru a treia oară la Sibiu. INSP confirmă încă un deces
© Arhiva TRIBUNA

ACTUALIZARE:

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a confirmat, luni seara, că decesul femeii de 50 de ani, care a murit, sâmbătă, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a avut gripă.

În cazul ei, probele de la Institutul Cantacuzino au reliefat prezența virusului gripa tip A, subtip (H1)pdm09. 

Femeia nu avea alte afecțiuni cunoscute, dar nu era vaccinată.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Analizele realizate la Institutul Cantacuzino au stabilit că femeia de 68 de ani, care a murit, suspectă de gripă, avea acest virus, deși era vaccinată. Sibianca fusese internată la Spitalul Județean, apoi la Spitalul de Pshiatrie și reîntoarsă la Spitalul Județean din cauza simptomelor respiratorii. Pe un organism slăbit de boli, virusul gripal i-a adus femeii sfârșitul.

În alte două cazuri de deces, unde existase suspiciune de gripă, Institutul Cantacuzino a infirmat existența virusului.

„A fost infirmat virusul gripal în cazul celor doi pacienți de sex masculin ai Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, transferați ulterior în Secția de Boli Infecțioase a SCJU Sibiu, în vârstă de 65 de ani (vaccinat antigripal) și 95 de ani (nevaccinat antigripal), care au decedat la începutul săptămânii trecute”, a spus Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică.

 

O altă femeie, în vârstă de 50 de ani, a murit sâmbătă, la Spitalul Județean

 

Încă o femeie, în vârstă de 50 de ani, a murit, sâmbătă, în jurul orei 14, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, aceasta fiind internată în cadrul secției ATI.

Potrivit lui Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, femeia a fost internată în data de 3 februarie, în stare gravă, cu insuficiență respiratorie. Aceasta a fost ventilată mecanic în toată această perioadă și a primit tratament de specialitate dar, din păcate, medicii nu au putut să-i salveze viața.
Ceilalți doi pacienți internați la Spitalul din Sibiu, pentru care există confirmare de gripă, respectiv un tânăr de 19 ani și o femeie de 38 ani, au o evoluție „ușor  favorabilă”, dar  sunt în continuare internați tot la terapie intensivă sub tratament, explică reprezentanții Spitalului.
În plus, în cursul zilei de sâmbătă, un alt pacient, în vârstă de 59 de ani, a fost internat prin UPU  tot pe terapie intensivă, cu insuficiență respiratorie, în stare foarte gravă, ventilat mecanic.  Bărbatul are multiple afecțiuni cardiologice, pleurezie, si afecțiuni hepatice. În cazul lui au fost recoltate probe pentru a identifica dacă este vorba și despre prezența virusului gripal.
Primul deces din județul Sibiu provocat de gripă a fost înregistrat pe 25 ianuarie, la un bărbat de 62 de ani. Practic, fără a lua în calcul cazul femeii de 50 de ani, decedate sâmbătă, pentru care nu există confirmare sau infirmare de virus, în Sibiu sunt două persoane care au murit de gripă: bărbatul de 62 de ani și femeia de 68 de ani.

comentarii
2 comentarii

Povesti ! Rareori s-au inregistrat mai putine decese cauzate de gripa ! Atata doar ca unii vor neaparat sa demonstreze ca albu-i negru si negru-i alb.
Dar cine santem noi, sa credem ceea ce vedem ? Trebuie sa credem ce ne spune ministrul sanatatii...
In iarna 1972-1973 s-au inregistrat peste 30.000 (treizeci de mii) de decese suplimentare datorate gripei . In sezonul acela ,indicele mortalitatii generale s-a dublat !!! ( Vezi Anuarul Statistic al RSR 1974, tabelul sinoptic al mortalitatii generale, Biblioteca Astra ).Asta da,epidemie !
silaghi silviu
18.02.2019 16:35
Autoarea articolului s-a specializat în # progresism Toate pseudoștirile semnate de domnia sa trădează o cultură vastă dublată de o imensă iubire pentru umanitate, în general
Un cititor
19.02.2019 09:36
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia