Tribuna
PNL
ACTUALIZARE / FOTO: Mașina Poliției ridicată de... polițiști. Unde au dus-o
ACTUALIZARE / FOTO: Mașina Poliției ridicată de... polițiști. Unde au dus-o

ȘTIRE INIȚIALĂ:

O mașină a Poliției a fost ridicată de colegii „locali”. După cum se poate vedea în imaginile surprinse în zona Centrului Chinologic Sibiu, mașina de ridicări a „săltat”, vineri, o autospecială a Poliției.

Dacă în trecut mai mulți polițiști se plângeau că le-au fost ridicate mașinile personale, iată că acum a venit și rândul mașinii de serviciu să ajungă „la înălțime” pe platforma utilajului de ridicări. Se pare că în acest caz colegialitatea dintre polițiștii locali și cei de la IPJ nu funcționează.

 

ACTUALIZARE:

După apariția imaginilor, reprezentanții IPJ Sibiu au transmis că mașina era dusă pentru a fi casată:

„Autospeciala IPJ Sibiu, cu sprijinul colegilor din cadrul Poliției Locale, a fost transportată  și depozitată în vederea casării”, a spus Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu. 


comentarii
9 comentarii

Dar toate utilajele folosite pentru lucrari de constructii drumuri si care se plimba nestingherite pe drumurile publice din orasul Sibiu fara a avea la vedere numere de inmatriculare/inregistrare conform legii?!
Jean
07.08.2020 18:00
Poliţistul local NU are dreptul, prin lege, să oprească şi să controleze autovehicule în trafic (exceptând situaţiile în care un conducător auto circulă pe o stradă cu acces interzis, opreşte sau staţionează ilegal, atunci când autovehicule cu gabarit depăşit circulă în zone unde nu au acest drept, putând aplica sancțiuni contravenţionale). De asemenea, aceștia pot aplica sancțiuni pentru abateri comise de pietoni, bicicliști, sau conducători de atelaj hipo.
Totodată, sprijină în anumite situații activitatea polițiștilor rutieri ai Poliției Române.

Poliţistul local NU are competenţă în cercetarea infracţiunilor.

Foștii gardieni publici sunt actualii polițiști locali. Cu alte cuvinte, Poliția Locală este un moft al primarilor care s-au văzut stăpâni pe fief și au vrut un fel de gardă personală, dar care să nu-i păzească neapărat pe ei.

Poliția Locală e o instituție aflată în ograda autorităților locale și reglementată tot de acestea, nu de Ministerul Afacerilor Interne. Are anumite competențe, stabilite prin Legea 155/2010. În mare parte, după ce treci de toate rigorile limbii de lemn specifice legilor, vei descoperi că multe dintre atribuții sunt, într-o formă sau alta, de pază, pentru că originile nu se uită (mai) niciodată.

A, da, și Poliția Locală nu e nici Poliția Rutieră. Dacă până acum ceva vreme, îți puteai lua amenzi și de la locali, Înalta Curta de Casație și Justiție a decis definitiv că această instituție nu are dreptul de a te opri în trafic. Ce-ar trebui să facă, adică să le dea amenzi ălora care blochează trotuare și linii de tramvai, oricum nu prea se întâmplă.

O bună parte dintre angajații Poliției Locale se confundă ei înșiși cu angajații Poliției Române, iar asta nu face decât să-i împingă la exces de zel. E normal, când ai prea multă putere ți se urcă la cap.

Probabil că cea mai bună variantă pe care o ai dacă intri în vreun conflict dubios cu Poliția Locală și riști să-ți iei un pumn în ficat e să suni la 112.
prostie si abuz
07.08.2020 19:14
Astept cu reala curiozitate un punct de vedere oficial al Politiei Sibiu pentru aceasta situatie
Masina este, clar, de Politie, numarul se vede...
Claudiu
07.08.2020 19:48
Fraților, e vorba de o farsă comică, în care unii îi imită pe "copoi", alții se cred "federali" și cu toții îi imită pe "polițaii/milițienii" americani din filme. Copilării pe bani publici.
Jall Nick
07.08.2020 21:55
Din poze se vede ca au dus-o la centrul chinologic sibiu!
Se pare ca acolo este locul de casare, dar nu numai pt masini!
pensie subtine si lunga
07.08.2020 23:13
urmeaza sa ridice si masini de pompieri, ambulante, etc ...
e stupid sa ridici o masina a Politiei Romane care e in misiune ...
o masina a Politiei Romane daca nu e in parcul auto al institutiei parcata inseamna ca este in misiune si atunci masinile Politiei Romane aflate in misiune nu cred ca pot fii ridicate de Politia Locala, cel putin teoretic ca practic avem deja un exemplu.
asta este o dovada a unei situatii absurde in care Politia Locala saboteaza Politia Romana, cei de la Politia Locala ar trebui sa cunoasca Legea si statutul lucratorilor din cadrul MAI aflati in misiune si sa colaboreze cu ei nu sa ii saboteze.
anormal
08.08.2020 00:10
"Autospeciala IPJ Sibiu, cu sprijinul colegilor din cadrul Poliției Locale, a fost transportată și depozitată în vederea casării”, a spus Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu"
Si eu, care credeam ca marmota aia de invelea ciocolata in staniol a murit de batranete. Sau pentru ca nu stia sa taca filozofic
Adica Politia Judeteana (sau ma rog, Politia - Politie) nu mai este in stare sa isi duca / transporte o masina la casat fara sprijinul "colegilor" de la Politia Locala ? :-)))))
Mai da-o incolo de ....
Politia locala, cum ar veni, are si atributiuni pe linie de colectare selectiva , eventual pe la programul Rabla?
Moncher, aproape ca te apuca migrena. Parol !
Politia in albastru cheama colegii de la Politia in negru DOAR pentru a duce o masina la casat.
Claudiu
08.08.2020 02:28
asta e dreasa ca ciorba, cu ou si cu otet, dar totusi se poate si numi colaborare.
coincidente bizare
08.08.2020 10:17
io pot cumpara masina(vehicolul)
la pret bun,adica de fier vechi
o cumpar luni daca se vinde,asa cum e
adt3
08.08.2020 18:35
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia