Continental
Tribuna
Actrița TNRS Ema Vețean a murit, la 38 de ani
Actrița TNRS Ema Vețean a murit, la 38 de ani
Ema Vețean, actriță a Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu, a încetat din viață, luni, 28 octombrie.


Actrița se alăturase TNRS în spectacole precum "Othello?!", "Viața cu un idiot" și "Turandot" (regia Andriy Zholdak), "Platonov" și "Moroi" (regia Alexandru Dabija), "Un tramvai numit Popescu" (regia Gavriil Pinte), "Faust", "Lulu" și "Metamorfoze" (regia Silviu Purcărete).
Tot cu Silviu Purcărete, a mai colaborat cu ocazia lungmetrajului "Undeva la Palilula", rol care i se alătură celui din producția "Deadweight", în regia lui Axel Koenzen.
„Cu profundă tristețe aflu astăzi, de la celălalt capăt al pământului, că Ema Vețean, actriță a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a plecat către Cel Senin. A făcut creații memorabile în "Prințesa Turandot", în "Viața cu un idiot", în "Maestrul și Margareta", în "Moroi" și în alte roluri din teatru și film. Actriță specială, de o fragilitate și sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-și fi dat întreaga măsură a talentului. Dumnezeu să o ierte și să o primească în Lumină, iar familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, multă mângâiere! Să ne rugăm pentru ea!”, a transmis Constantin Chiriac, director general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.
Ema Vețean avea 38 de ani și era licențiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia