Tribuna
Activități educative cu prilejul Zilei Pământului, la Muzeul de Istorie Naturală
Activități educative cu prilejul Zilei Pământului, la Muzeul de Istorie Naturală
Ca în fiecare an, Muzeul Național Brukenthal se alătură celei mai mari mișcări voluntare din lume, "Ora Pământului". Tema anului 2018 este "#Connect2Earth – este timpul să ne împăcăm cu natura", în sensul că „primul pas este să o cunoaștem îndeaproape, să învățăm să apreciem darurile și frumusețile acesteia, să ne conectăm la ritmul vieții", spune comunicatul MNB.

Astfel, între 21 şi 23 martie, la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, vor fi organizate activități educaționale menite să contribuie la conștientizarea naturii prin intermediul jocului, adresate elevilor din clasele 0 – VIII sai de liceu.
De exemplu „Jocul indiciilor", care îi va ajuta pe participanţi să îşi aducă aminte tot ceea ce știu despre animale, (descriere, adaptări, rolul lor în natură, habitat etc.) dar și să înveţe lucruri noi menite să contribuie la crearea unui sentiment de conviețuire. Participanții la acest joc vor descoperi importanța și necesitatea conservării habitatelor naturale în care trăim nu numai noi ci și alte viețuitoare. O altă activitate este „Arborele uman", care le propune participanţilor să cunoască arborii seculari ai țării noastre și să devină, prin joc, arbori, mai ales în contextul în care multe din pădurile României au devenit patrimoniu mondial UNESCO. "Animale agățate" se bazează pe teoria lui H. E. Gardner, care descrie 10 tipuri de inteligență, printre care şi cea de tip naturalist sau ambientală, specifică celor care preferă să lucreze în natură, să descopere misterele ei și care disting cu ușurință diferitele specii de animale și plante, reușind să le denumească, descrie și chiar să le încadreze științific. Prin intermediul acestei activități educaționale, se va descoperi și dezvolta acea latură a inteligenței de tip naturalist, contribuind astfel la crearea unei generații viitoare de ocrotitori ai naturii. Activitățile vor fi susținute de  muzeografii Ana-Maria Păpureanu, Ghizela Vonica, şi Gabriela Cuzepan-Bebeșelea.

Programările la activităţile de Ziua Pămânntului se fac în limita locurilor disponibile, la adresa de email: brukenthalnaturale@gmail.com.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia