Tribuna
Activitatea în Spitalul de Urgență Sibiu s-a reluat încet, dar sigur: numărul pacienților s-a dublat într-o lună
Laura BUCIU
1882 vizualizari
Activitatea în Spitalul de Urgență Sibiu s-a reluat încet, dar sigur: numărul pacienților s-a dublat într-o lună
Foto cu caracter ilustrativ © Răzvan NEGRU/Arhiva

O bună parte din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost închisă în perioada stării de urgență și a stării de alertă pentru pacienții care nu aveam COVID-19. Prin Ordin al ministrului Sănătății, cea mai mare unitate spitalicească din județ a fost numită Spital Covid, așa că doar persoanele infectate cu Sars-COV-2 puteau fi tratate aici. Mulți s-au revoltat – atât medici, cât și pacienți, însă nimic nu s-a schimbat până când nu s-au relaxat restricțiile.

Cei mai mulți pacienții care nu au beneficiat de îngrijire medicală din partea medicilor din cadrul SCJU Sibiu au fost cei care aveau nevoie de intervenție chirurgicală. Operațiile urgente se realizau la Spitalul Militar, iar la Spitalul de Urgență specialitățile chirurgicale au fost realmente închise, fiind extrem de puține cazuri COVID-pozitiv care să aibă nevoie de intervenție.

De altfel, odată cu relaxarea, numărul sibienilor care au venit la Chirurgie, la Neurchirurgie, Urologie, Chirurgie Plastică, Chirurgie Toracică, Chirurgie Vasculară a făcut ca activitatea medicală în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu să se dubleze.

„În luna mai au fost 1.200 de pacienți. În iunie am avut 2.000. Creșterea cea mai mare vine de la secțiile chirugicale. De asemenea, multe internări am avut, după relaxarea restricțiilor și la oncologie, hematologie, gastroenterologie, neurologie”, spune Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

 

Cam 400 de internări în chirurgii, peste 300 în Oncologie și Hematologie

 

Dacă în luna mai nici nu se putea vorbi despre internări în secțiile chirurgicale, în iunie parcă au explodat.

Cei mai mulți dintre cei care au venit la Spital au fost pacienții oncologici, care aveau nevoie de tratament ca de aer. Au fost 164 de pacienți internați în iunie. La Hematologie s-au internat 150 de sibieni.

Cum sibienii au probleme cu inima, imediat ce s-a putut, sibienii au venit la medicii care le tratează bolile. Doar în Cardiologie 1, în iunie s-au internat 138 de persoane.

„Secțiile non-Covid au avut cea mai mare adresabilitate. În total, au fost 800 în plus în iunie față de luna mai, cu tot cu pacienții COVID”, a mai explicat Decebal Todăriță.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA