Tribuna
Acţiune de igienizare pe Valea Avrigului
Acţiune de igienizare pe Valea Avrigului

În zilele de 24 şi 25 mai, elevi de ciclul primar de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig şi Şcoala cu clasele I-VIII Avrig, au participat la acţiunea de igienizare „Primăvara verde”, desfăşurată în Zona Turistică „Valea Avrigului”. Înarmaţi cu mănuşi, saci menajeri şi mult entuziasm, micii şcolari avrigeni au luat „la pas” Valea Avrigului şi au adunat toate gunoaiele „uitate” de turiştii certaţi cu legea şi bunul simţ, pe marginea dru­mului judeţean ce traversează zona, legând Avrigul de Poiana Neamţului.
Marţi, pe „frontul de lucru”         s-au aflat elevii liceului avrigean din clasele a II-a B (înv. Lucia Budac), a IV-a (înv. Carmen Logrea), a III-a C (înv. Ramona Nicolae Barbu) şi a III-a B (înv. I. Racoinea), iar miercuri, au acţionat elevii de la şcoala generală, din clasele a II-a A (înv. Maria Movilă), a II-a B (înv. Elena Oancea), a III-a B (înv. Cristina Caroli), a IV-a (înv. Silvia Vasu) şi învăţătoarea de sprijin Ileana Buta.
Alături de micuţii ecologişti, la campanie au participat şi ca­drele didactice, precum şi voluntari ai Asociaţiei „Prietenii Avrigului”, organizatoarea acţiunii.
În urma campaniei de igieni­zare „Primăvara verde”, zona turistică „Valea Avrigului” a fost eliberată de câteva sute de kilograme de gunoaie (amba­laje tip PET, pungi de plastic, saci, conserve, obiecte de mo­bilier de dimensiuni mici etc), strânse în 70 de saci me­najeri de dimensiuni mari (120 l).
Gunoiul adunat de copii a fost preluat de angajaţii SC Gospodărire Orăşenească Avrig SA şi a fost trasportat la groapa de gunoi.
Pentru a-i răsplăti pe cei mici pentru munca depusă, Asociaţia „Prietenii Avrigului” şi SC Boomerang DC Avrig au oferit fiecărui participant la campanie produse de pati­serie, sucuri şi pixuri.
Organizatorii, alături de societatea Ady Lines, au asigurat transportul copiilor spre şi dinspre Valea Avrigului.
Aceasta nu a fost prima acţiune de acest fel organizată de Asociaţia „Prietenii Avri­gului”, în ultimii ani aceeaşi zonă, dar şi altele din teritoriul administrativ al oraşului, fiind „periate” de voluntarii avrigeni şi colaboratorii acestora. (D. F.)comentarii
7 comentarii

Bravo, Bravo, Bravo pentru Asociatia "Prietenii Avrigului." Felicitari si va multumim.
Plus o lectie buna pentru toata comunitatea ce inseamna spiritul civic.
SK
26.05.2011 05:05
foarte frumos, au ajuns mai nou copiii sa ne adune gunoaiele.actiunea este laudabila dar sa nu se faca cu copii nostri.ar trebuie puse placute unde sa scrie ca locul a fost curatat cu copiii nostri, poate asa cei care nu cunosc ce inseamna sa-ti aduni propriul gunoi atunci mergi la iarba verde, sa fie tras de maneca de propriul copil.
un sibian
26.05.2011 08:16
Sa ne fie rusine noua Parintilor, tot copilasi sa faca curatenie dupa niste neispraviti.
un cititor
26.05.2011 08:18
La Avrig se simte lipsa de implicare a autoritatii locale in legatura cu aplicarea legii. Acelasi lucru se poate spune si despre Garda de Mediu, Apele Romane, etc, organisme pe care le stim doar cu numele, in spatele unor birouri. Munca de tere se recomanda si "comunitarilor" deveniti pseudo-politisti. Aplicati legea ! Cei ce arunca gunoaie ar trebui sa se uite in ochii copiilor ce le aduna !
Arnold...
26.05.2011 08:36
Actiune frumoasa.Felicitari scolilor,directorilor,invatatoarelor si Asociatiei.
Nelu
26.05.2011 09:32
Au fost puse placute la prima actiune de ecologizare, in urma cu catva ani, cei care trec ar trebui sa le citeasca si sa respecte munca acestor copii. Poate prin aceste actiuni copiii vor invata ca nu trebuie sa arunce gunoiul peste tot si isi vor trage de maneca si parintii, bunicii, rudele si prietenii. ASOCIATIA PRIETENII aVRIGULUI" FACE DE MULTI ANI TREABA ACEASTA, FELICITARI!!!
felicitari
26.05.2011 10:11
Felicitari si copiilor care au fost extrem de harnici si au muncit cu mult drag, aratandu-ne astfel ca mai avem o sansa de a avea in viitor o tara mai curata. Totul depinde de cum educam generatiile care ne urmeaza. Oricum, volumul de gunoaie adunate, desi pare mare, este mult mai mic decat cel de la primele actiuni de ecologizare organizate pe vale, dovada ca lumea a inceput sa constientizeze valoarea pastrarii unui mediu curat.
APA
26.05.2011 14:35
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia