Continental
Tribuna
Accidentul de la Bradu a produs haos pe multe străzi din Avrig
Accidentul de la Bradu a produs haos pe multe străzi din Avrig
© Zolti Kulscar

Accidentul produs miercuri dimineaţa la ieşirea din satul Bradu, când şoferul unui TIR a pierdut controlul volanului şi a izbit parapetul de beton amplasat pe podul rutier peste râul Olt, eveniment în urma căruia a izbucnit un incendiu, iar circulaţia pe DN 1 a fost blocată ore în şir, a provocat un imens deranj şi în Avrig. Cei mai mulţi dintre participanţii la trafic aflaţi în această regiune a judeţului, ce doreau să ajungă la Sibiu, spre Valea Oltului sau spre Braşov, au preferat să ocolească zona de şosea blocată circulând pe DJ 105 G Avrig – Tălmaciu, această opţiune incluzând, în mod obligatoriu şi străbaterea unei mari părţi din Avrig. Ca urmare, având în vedere lucrările de modernizare a străzii Mihai Viteazu (stradă ce face conexiunea centrului localităţii cu DJ 105 G), aflate în stadiul de execuţie, întreg traficul rutier s-a desfăşurat pe varianta de rezervă disponibilă, astfel că, pentru câteva ore bune, sute de autovehicule de diverse categorii (autoturisme,autobasculante, autobuze, microbuze de marfă, autotrenuri etc), au rulat pe străzile Avrigului, provocând aglomeraţie şi disconfort greu suportabile de locuitorii din zonă.
Haosul din Avrig a fost amplificat şi de faptul că varianta de circulaţie disponibilă include trecerea peste râul Avrig pe un pod (Podul lui Moise), pe care accesul se poate face doar cu respectarea regulilor de prioritate, iar o parte din drum, nefiind modernizat, impune o viteză de rulare foarte scăzută, coloana de maşini formată întinzându-se pe câţiva kilometri.
Cum era şi normal, valoarea deosebit de crescută a traficului rutier înregistrată în această zonă a condus la apariţia unor probleme şi în Racoviţa (localitatea este străbătută de DJ 105 G), precum şi pe restul traseului acestui drum judeţean, până la intersecţia cu DN 7.
 Situaţia a început să revină la normal la mai bine de opt ore de la producerea accidentului de la Bradu, începând cu ora 14,30. (D.F.)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia