Tribuna
Accesul la pacienții internați în Spitalul de Urgență Sibiu se face după un program strict
Accesul la pacienții internați în Spitalul de Urgență Sibiu se face după un program strict
© Arhivă

Accesul aparținătorilor sau a reprezentaților legali ai  pacienților internați în secțiile non-covld ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu  este permis după un program strict. Astfel, se poate intra la pacient de luni până vineri, în intervalul orar: 15.30 - 17:30; și sâmbătă - duminică in intervalul orar: 10.00 - 12:00 și 15:30 – 17:30. Vizita nu poate depăși 15 minute și va fi respectat intervalul orar.

 

Secții cu acces limitat

 

Ținându-se cont de specificului activității și din cauza riscurilor asociate, în anumite secții accesul este limitat. Astfel, în secțiile: Boli Infecțioase, Obstetrică – Ginecologie I și II, Neonatologie I și Neonatologie II - Prematuri vizitele sunt permise, în mod excepțional, pe bază de cerere, doar cu acordul șefului de secție, în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică în intervalul orar 15.30 - 17.00.  Cererea poate fi descărcată de pe site-ul spitalului, www.scjus.ro  După completare, cererea trebuie trimisă pe adresa de email a secției:

În secțiile ATI 1, ATI 2 și ATI Neurologie accesul aparținătorilor/reprezentanților legali este permis în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică, în intervalul orar: 16.00 – 17.00, tot pe bază de cerere după aprobarea medicului șef de secție. Vizita nu poate depăși 10 minute (incluzând timpul pentru echipare – dezechipare). Cererea trebuie trimisă pe adresa de email a secției:

 

Informații importante privind accesul și conduita în spital

În cadrul vizitei este  permis accesul unui singur aparținător/reprezentant legal la un pacient astfel:

  • pentru saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, este permis accesul unui singur aparținător/reprezentant legal pe zi pentru un pacient iar in salon va intra un singur aparținător, o dată;
  • pentru saloanele cu 4 paturi sau mai mult este  permis  accesul unui  singur aparținător/reprezentant legal pe zi pentru  un pacient, jar în salon pot intra doi aparținători/ reprezentanți legal simultan.

În secțiile/compartimentele în care se  afla internate persoane imunodeprimate sau în saloanele cu precauțiuni de izolare programul  de vizită  poate fi suspendat.  Nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice  de infecții acute!

Pentru toate secțiile, aparținătorii se vor prezenta la punctul de acces în secție pentru pacienți (marcat „Acces pacienți” }. Aparținătorii vor fi preluați și însoțiți de persoana desemnată în acest sens, care va efectua și triajul epidemiologic, conform unui formular standard care va fi completat și semnat de aparținător și va fi atașat Foii de Observație Clinică Generală a pacientului vizitat.

După completarea documentelor, personalul desemnat va instrui vizitatorul cu privire la modalitatea de echipare/dezechipare și va înmâna echipamentul de protecție format din: mască chirurgicală și botoșei de unică folosință. Pentru secțiile ATI, echipamentul se completează cu halat de unică folosință a cărui îmbrăcare corectă va fi supravegheată. Înainte de echipare se va realiza dezinfecția igienică a mâinilor!

Foarte important de menționat este faptul că în timpul vizite sunt interzise înregistrările audio-video și fotografierea!

De asemenea, nu este permisă introducerea niciunui obiect în zonele în care sunt îngrijiți pacienții.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență pe recomandă aparținătorilor să respecte cu strictețe instrucțiunile personalului în vederea limitării riscurilor și desfășurării în bune codiții a vizitării pacienților!

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
serviciul public

Q House

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA