Tribuna
Acces restrâns pentru vizitatorii pacienților internați în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, din cauza gripei
Laura BUCIU
1531 vizualizari
Acces restrâns pentru vizitatorii pacienților internați în  Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, din cauza gripei
© Arhivă

Având în vedere instituirea stării de alertă epidemiologică din cauza gripei și rezultatul analizei de risc efectuate de DSP Sibiu, începând de joi, accesul vizitatorilor în Spital de Pneumoftiziologie Sibiu se va desfășura doar în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică, între orele 14.00 – 16.00. În acest interval orar poate intra un vizitator/pacient/salon pentru maxim 15 minute.

Reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au luat mai multe măsuri pentru vizitatori, pentru a preveni și limita îmbolnăvirile prin gripă și alte infecții virale respiratorii. Vizitatorii sunt rugați să respecte cu strictețe indicațiile personalului medical privind măsurile de protecție.  

Astfel, nu se va permite accesul în secții și compartimente al vizitatorilor care prezintă semne și simptome de boală respiratorie acută.

„Vă rugăm ca în cazul în care prezentați orice fel de simptome care pot să indice o infecție respiratorie (tuse, strănut, nas înfundat, febră) să amânați vizitarea pacienților internați. De asemenea, purtarea echipamentului de protecție este obligatorie pentru a se permite accesul în secție și în salon. Echipamentul de protecție pentru vizitatori este compus din masca de protecție (care trebuie să o aibă fiecare vizitator la intrarea în spital și care nu se dă jos în salonul pacientului), halat de vizitatori și botoșei (vor fi oferite de către reprezentanții spitalului). Este obligatoriu să purtați corect echipamentul pe toată durata vizitei și să utilizați dezinfectantul de mâini la intrarea și ieșirea din salon”, au transmis, joi, reprezentanții Spitalului TBC Sibiu.

Vizitatorilor le este interzis să se așeze pe patul pacienților. Este interzisă, de asemenea, depozitarea bagajelor/genților pe pat sau pe jos.

Se recomandă evitarea contactului direct cu pacienții, distanța minimă de protecție sanitară recomandată fiind de un metru față de altă persoană.

De asemenea, pentru a evita supraaglomerarea saloanelor în timpul programului de vizite, legislația în vigoare stabilește faptul că în cazul saloanelor cu un număr de cel mult trei paturi, pacienții pot fi vizitați doar pe rând, iar în saloanele cu număr de patru paturi pot fi vizitat maxim doi pacienți în același timp. Astfel, personalul medico-sanitar pot solicita vizitatorilir să aștepte până se va putea permite accesul în salon, dacă în salon se află aparținători/vizitatori ai altor pacienți.

De asemenea, în cazul în care în salon sunt efectuate diferite manopere medicale sau de îngrijire a pacienților (administrare tratament, intervenții etc.), pe perioada derulării acestora, accesul vizitatorilor este interzis.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica