Tribuna
Acces gratuit de Ziua şi Noaptea Muzeelor, la Muzeul Naţional Brukenthal
Acces gratuit de Ziua şi Noaptea Muzeelor, la Muzeul Naţional Brukenthal
Anul acesta, evenimentele Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Muzeelor coincid, deci Muzeul Naţional Brukenthal vă propune, pe 18 mai un program combinat de Ziua-Noaptea Muzeelor,care începe la ora 9 dimineaţa şi se încheie la miezul nopţii, cu acces gratuit în unele componente ale Muzeului Naţional Brukenthal.

Astfel, de Ziua Muzeelor, programul de vizitare este de la  ora 9 la ora 17, (accesul până la ora16:15). Se pot vizita gratuit în Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istoria Farmaciei, Muzeul Cinegetic "August von Spiess".
De Noaptea Muzeelor, programul de vizitare este între 18 şi 24, (acces până la ora 23:15). Se pot  vizita gratuit Muzeul de Istorie Casa Altemberger din str. Mitropoliei nr. 2 şi Muzeul de Artă Contemporană din str. Tribunei nr. 6)
La Muzeul de Istorie, publicul vizitator va avea ocazia să reîntâlnească grupul Anacronism cu momente de reconstituire istorică.
La Muzeul de Artă Contemporană, de la ora 20 va avea loc vernisajul expoziţiei "Golden Age. Industrial Vibes" care, spun curatorii, "vă aşteaptă cu vibe-uri inspirate de amploarea dezvoltării industriale a României în "Epoca de Aur", emise de un concept curatorial modern, axat pe recuperarea şi punerea în valoare a artei considerate propagandistă, executată la comandă ori învechită. Industrial Vibes îşi propune să aducă în actualitate elemente ale culturii vizuale din perioada comunistă, aflate în strânsă legătură cu politicile de industrializare şi formare a omului nou - erou al muncii socialiste". Dialogul vizual va fi completat de expunerea, alături de lucrări de grafică şi pictură, a unor machete şi prototipuri de utilaje dezvoltate în fabricile sibiene. (D.C.)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia