FITS 2024
Tribuna
Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a conferit un nou titlu de Doctor Honoris Causa
Adrian POPESCU
1578 vizualizari
Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a conferit un nou titlu de Doctor Honoris Causa

Într-un cadru special, rectorului Universităţii din Petroşani i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Evenimentul a fost găzduit în Sala Senatului instituţiei. 
 
 
Decizia Facultăţii de Management Militar de a propune Consiliului de Administraţie, respectiv Senatului Universitar al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu acordarea celui mai înalt titlu academic onorific al instituţiei, domnului prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, s-a fundamentat pe contribuţia deosebită avută la dezvoltarea învăţământului superior în ţara noastră, pentru realizările excepţionale în domeniile de activitate ale Domniei sale, la nivel naţional şi internaţional, pentru acţiunile şi viziunea managerială asupra învăţământului superior şi pentru contribuţiile deosebite aduse Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" din Sibiu prin promovarea şi susţinerea imaginii şi potenţialului educaţional al acesteia, pe plan naţional şi internaţional.
 
O bogată şi prestigioasă activitate universitară
 
Proaspătul Doctor Honoris Causa al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu este autor dar şi coautor a 41 cărţi, publicând în peste 300 publicaţii ştiinţifice. Peste 150 lucrări ştiinţifice au fost publicate în volumele con­ferinţelor internaţionale, în periodice ori în reviste de circulaţie internaţională indexate ISI şi nu numai. Prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu are 8 invenţii premiate cu: medalia de bronz la Budapesta, 2000 şi medalia de argint si bronz la Bruxelles, 2003; medalia de aur la Iaşi, 2018, medalia de aur la Cluj-Napoca, 2019. A deţinut calitatea de director în cadrul celor 38 granturi naţionale şi internaţionale (COPERNICUS, MENER, CEEX, Inovare, Parteneriate, CORDIS, PN III) şi contracte ştiinţifice. Domnia sa a mai iniţiat 48 contracte ştiinţifice cu parteneri economici sau granturi de cercetare. Membru al Academiei de Ştiinţe Naturale a Federaţiei Ruse, Secţia Mine şi Metalurgie din 2006, dar şi membru al Academiei de Mine a Ukrainei din 2007, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu devine în 2009 membru al Academiei de Transporturi a Ukrainei iar din 2020 este membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice, din România. Începând cu 2022 a deveni membru al Academiei Balcanice Miniere. Pentru perfomanţele sale profesionale a fost cooptat în 8 asociaţii tehnice naţionale şi internationale. Recenzent la 6 reviste (publicaţii) tehnice de specialitate din S.U.A., Polonia, Republica Cehă şi România, Sorin Mihai Radu face parte din Comitetul de Direcţie a Organismului de Evaluare a Conformităţi. A primit distincţii din partea mai multor universităţi din ţară. Are Medalia de argint aurit (vermeil) a Societe d’Encouragement au Progres, Paris, Franţa, este Doctor Hono­ris Causa al Universităţii Internaţionale de Management, IMI­NOVA, Chişinău, Republica Moldova dar şi membru de onoare al University of Applied Sciences Technikum Wien, Austria.

comentarii
4 comentarii

E tare chestia asta. Avem un super doctor in minerit si pe valea Jiului s-au inchis minele! Deci e cu atit mai valoros omul asta pentru armata din Sibiu! Traiți!
doctor
27.09.2023 08:00
Invatamantul Romanesc este printre ultimele din lume, iar ei isi dau titluri de doctori intr-o veselie.Se face acest lucru prin reciprocitate ca sa ajunga la toata profesorimea.La fel si avansarile la general.Si acolo suntem campioni.
newman
27.09.2023 08:37
Vomiiiit! Da nu de la beutură...
B.Utoru
27.09.2023 16:08
Nu mai criticati daca nu cunoasteti. Merita titlul acela cu adevarat si minele din valea Jiului nu s-au inchis din cauza lui. Pacat ca asa un om ajunge doar general intr-o armata care oricum e capusata de nato. Are o minte brici, era bun de presedinte, prim ministru sau ministru al internelor.
Stefi
27.09.2023 16:20
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica