Continental
Tribuna
Abandonul și instituționalizarea copilului, teme abordate într-o campanie a "Casei Thomas", la Roșia
Abandonul și instituționalizarea copilului, teme abordate într-o campanie a


Centrul social de zi „Casa Thomas” din cadrul Asociației "Elijah", în parteneriat cu Școala Gimnazială Roșia – structura Nou, a organizat joi, 15 februarie, o campanie de sensibilizare a comunității referitoare la prevenirea abandonului și instituționalizării copilului, "Din dragoste pentru copii", cu scopul de a informa comunitatea cu privire la situațiile de risc care pot determina separarea copilului de familie. Familiile care se află în astfel de situații de risc au fost încurajate să acceseze servicii oferite de centru.
"Misunea Centrului social de zi „Casa Thomas Nou” este oferirea de servicii de identificare şi evaluare, informare despre drepturi si obligaţii, consiliere psihosocială și suport emoțional, educare și dezvoltare timpurie, suport pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă, îngrijire, supraveghere, orientare școlară, profesională și vocațională, socializare și petrecere a timpului liber, servicii de asigurare a hranei (o masă caldă pe zi),  găzduire pe timp de zi și suport pentru situaţii de dificultate", spun reprezentanții Centrului social de zi "Casa Thomas Nou".
Campania a avut loc în cadrul Școlii Gimnaziale Roșia – structura Nou.
Activitatea s-a desfășurat la inițiativa reprezentanților centrului social de zi, informarea participanților la campanie fiiind realizată de către asistentul social și psihologul organizației.
Totodată, specialiștii Centrului social de zi au informat comunitatea despre campanie prin afișarea de postere și împărțirea de broșuri la  Primăria comunei Roșia, cabinetele medicilor de familie din Nou și la Postul de Poliție al comunei Roșia. (A. M.)


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia