Tribuna
A zecea prăznuire a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna
Adrian POPESCU
949 vizualizari
A zecea prăznuire a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna

În Catedrala mitropolitană din Sibiu, Înaltpreasfinţitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului, Mitropolitul Ardealului și locțiitor de episcop al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a oficiat slujba Privegherii o slujbă oficiată în a zecea a Sfântului Ierarh Andrei Şaguna. În soborul slujitor s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Daniel Buda, eclesiarhul Catedralei mitropolitane, protosinghelul Emilian Man, cadre didactice universitare, consilieri eparhiali, protopopi, alţi slujitori ai sfintelor altare.

Ocrotitorul întregului Ardeal

---------------------------

După slujba Vecerniei și a Litiei, soborul și credincioșii au participat la o procesiune cu icoana și moaștele Sfântului. În contextul actual pandemic anul acesta a fost sistată procesiunii prin cetatea Sibiului, dar ea a avut loc în jurul Catedralei mitropolitane. La finalul procesiunii, ÎPS Mitropolit Laurențiu a menționat următoarele: ”

„Sunt zece ani de la canonizarea ocrotitorului nostru, Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, ctitorul Mitropoliei noastre, un om sfânt care, iată, de zece ani înalță rugăciuni la Dumnezeu pentru ca harul și mila Lui să coboare peste noi. Ocrotirea sa este simțită la tot pasul. Purtarea moaștelor Sfântului în jurul Catedralei noastre, pentru că atât s-a putut anul acesta, reprezintă ocrotirea pe care o revarsă asupra noastră, nu numai a celor din Biserică, ci şi celor din cetate şi din jurul cetății”, 

Slujba de sfințire a celor patru icoane

----------------------------------------

Prima zi a sărbătorii hramului de la Catedrala mitropolitană din Sibiu a continuat cu slujba de sfințire a celor patru icoane pentru închinare de pe catapeteasma locașului de cult, icoane așezate de curând pentru ca cei care se roagă Mântuitorului Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sfântului Ioan Botezătorul și Sfântului Ierarh Nicolae să primească ajutor ceresc și ocrotire.

Diplome de cinstire

--------------------

ÎPS Mitropolit Laurențiu a oferit diplome de cinstire oaspeților de la Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, pentru implicarea lor în organizarea sărbătorilor sfinte de la bisericile din Brașov, unde moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna au fost aduse adesea spre închinare. Este vorba despre căpitanul Valerică Tinică și plutonierul Roxana Elena Bănuță Cei doi jandarmi au fost însoțiţi de comandantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, colonelul Cristian-Elly Paliştan și au mulțumit ierarhului pentru cinstea acordată în zi de mare sărbătoare pentru Transilvania.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA