Tribuna
PNL
A treia generație de voluntari urmează cursurile de salvare la ISU Sibiu
A treia generație de voluntari urmează cursurile de salvare la ISU Sibiu

O nouă serie de persoane înscrise în programul național  „Salvator din pasiune” a început cursurile sâmbătă, la ISU Sibiu. Cei  21 de tineri, care vor să se alăture salvatorilor sibieni în îndeplinirea misiunilor în situații de urgență, reprezintă a treia serie de voluntari. Ei vor urma cursurile de pregătire în domeniul situațiilor de urgență  și acordării primului ajutor medical calificat, în acest an la ISU Sibiu.

Aceștia au participat la partea introductivă, la cea teoretică, precum și la vizualizarea tehnicii din dotarea instituției.

„În cadrul ISU Sibiu au fost instruite anul acesta, prin programul național Salvator din pasiune, peste 50 de  persoane, acestea dobândind cunoștințe solide în domeniul situațiilor de urgență reflectate în activitate desfășurată ulterior alături de pompierii sibieni. După parcurgerea programelor de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele ISU Sibiu vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv”, a spus Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență le-au transmis succes în misiune voluntarilor.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia