FITS 2022
Tribuna
A murit unul dintre cei mai cunoscuți profesori ai Facultății de Drept din Sibiu, profesorul emerit Ioan Santai
Laura BUCIU
11968 vizualizari
A murit unul dintre cei mai cunoscuți profesori ai Facultății de Drept din Sibiu, profesorul emerit Ioan Santai
© Arhivă Tribuna

Unul dintre cei mai cunoscuți profesori de drept din Sibiu, prof.univ.dr. Ioan Santai, a murit.

Reprezentanții Facultății de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu îşi exprimă regretul profund la plecarea dintre noi a profesorului emerit și a decanului Ioan Santai.

„Va rămâne în memoria și în sufletul tuturor celor care l-au cunoscut. Una din marile și puternicele personalități ale Dreptului românesc, Profesorul Ioan Santai a fost un creator de Școală: un fondator al Facultății de Drept din Sibiu și un Profesor cu operă. A fost Profesorul de Teoria generală a Dreptului și Drept Administrativ, iubit de zeci de promoții de studenți, a fost Magistru și cald îndrumător pentru mai tinere cadre didactice și cercetători”, spun reprezentanții Facultății de Drept.

Ioan santai a fost Decan al Facultății de Drept din Sibiu între anii 1992 și 2000, într-o perioadă de transformări și reașezare a instituției. A îndeplinit și alte funcții de conducere la Facultatea din Sibiu, dar și la alte facultăți și instituții din țară.

„Vor rămâne peste timp cărțile și articolele profesorului. Vor rămâne contribuțiile domniei-sale la legislația românească. Va rămâne și amintirea cursurilor și cuvântărilor sale. Pragmatic și perfect, exact în cuvântul și argumentul scris, aristocratic în discurs – acesta a fost Profesorul. Va rămâne în memoria noastră și Omul deosebit Ioan Santai – puternic, cald, apropiat, generos”, mai reprezentanții Facultății de Drept din Sibiu.

Un ultim omagiu poate fi adus Profesorului Ioan Santai la Capela mare ortodoxă din Cimitirul Municipal Sibiu, începând de joi, 16 septembrie, ora 13.00 Slujba de saracusta va fi vineri, 19 septembrie, la ora 19.00. Ceremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, ora 11, la Capela mare ortodoxă din Cimitirul Municipal Sibiu.

Dumnezeu să îl odihnească!

comentarii
4 comentarii

Fostul socru al lui Dragos Varga...
16.09.2021 00:12
Condoleanțe familiei si Dumnezeu să-l odihnească ! A fost un om extraordinar si regretăm nespus pierderea dânsului !
Ovidiu Blejan
16.09.2021 09:35
Cu siguranta, putea sa conduca nu numai Ministerul Justitiei, ar fi fost si un foarte bun sef de guvern sau chiar presedintele Republicii. Dar, vorba lui Socrate, pe oamenii buni trebuie sa-i pedepsesti ca sa participe la guvernare. Dumnezeu sa-l odihneasca in Imparatia Lui !
Pentru Romul Popa
16.09.2021 10:12
Cuvinte frumoase si pline de adevar in comunicatul prezentat in articol. Nu sunt cuvinte cosmetizate, asezate in pagina ca sa sune frumos. Chiar asa era, exemplar din toate punctele de vedere: ca Om, ca profesor, ca profesionist. Ramas bun domnule profesor!
Gabriel
16.09.2021 12:18
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA