Tribuna
A murit Alexandru Arșinel. Avea 83 de ani
A murit Alexandru Arșinel. Avea 83 de ani

Lumea artistică românească e în doliu: Alexandru Arșinel, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori a murit joi. Artistul avea probleme de sănătate și fusese internat în spital în urmă cu două săptămâni. Starea sa de sănătate s-a agravat în ultima perioadă, el având de-a lungul timpului mai multe probleme medicale. Alexandru Arșinel a jucat în filme, în piese de teatru, la teatru de revistă, având o bogată activitate și în producțiile de radio și televiziune. Actor de comedie, s-a remarcat îndeosebi în cupleturile cu regretata Stela Popescu, de care l-a legat o lungă colaborare și prietenie. Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani, la Spitalul Universitar de Urgență din București. S-a născut la 4 iunie 1939, la Dolhasca, în județul Suceava și și-a dedicat întreaga viață scenei. 

Sursa foto: facebook Mari Actori Români

comentarii
2 comentarii

Dumnezeu sā îl odihneascā in pace. Mare actor, una din emblemele divertismentului unor vremuri in care divertismentul era aspru pedepsit sau in orice caz distribuit rationalizat.
Maestre, adâncā plecāciune!
Gogu
30.09.2022 09:09
Alexandru Arșinel a murit. Problemele lui grave de sănătate au început odată cu vaccinarea Covid. Coincidență? ISTORICUL BOLII LUI, CĂREIA NICI MEDICII „NU-I DĂDEAU DE CAP”
Marele actor Alexandru Arșinel a murit astăzi la Spitalul Universitar de Urgență din București, unde se afla internat de două săptămâni. În vârstă de 83 de ani, marele actor român a fost foarte bolnav în ultima perioadă.

Alexandru Arșinel nu-și mai putea reveni după problemele de sănătate de după infectarea cu SARS-CoV-2. Dar infectarea a fost ulterioară injectării cu două doze de „vaccin” Covid care, potrivit propagandei mincinoase, ar fi trebuit să-l țină departe de Covid. Internat în mai multe rânduri în spital, medicii nu-i găseau cauza afecțiunii de care suferă, conform afirmațiilor sale. Celebrul actor se plângea de oboseală cronică și o afecțiune la plămâni.

„Nu ne simțim bine, în general, mai ales că am făcut și vaccinul”

„Cu sănătatea sunt așa și așa. Sincer vă zic, nu sunt bine. Și totul se trage de când am fost infectat cu COVID, din păcate. Voi face săptămâna viitoare un set de analize și vom vedea ce va fi”, le mărturisea Alexandru Arșinel pe 17 septembrie 2021 reporterilor ziarului Gândul.

La două luni după ce s-au vaccinat, Alexandru Arșinel și Marilena, soția sa, au fost diagnosticați cu Covid-19, iar pe 18 aprilie au fost internați la Institutul „Matei Balș”. Atât el cât și soția au făcut prima doză a serului Pfizer în ianuarie și rapelul la începutul lunii februarie 2021.

În ciuda vaccinului „sigur” și „eficient” Arșinel a suferit o serie de complicații după Covid și a mai fost internat pentru îngrijiri suplimentare în această vară.

La două luni de la vaccinare actorul a declarat: „Nu ne simțim bine, în general, mai ales că am făcut și vaccinul. Asta este! Sunt în spital acum, nu vreau să apară comentarii! Dumneavostră și vreo trei vreți să fiu bine, dar sunt mulți care sunt jigodii ordinare. Nu mai contează nimeni în țara asta! Și soția mea este internată în spital!”, a citat româniatv din fanatik.ro, preluate de ActiveNews în aprilie 2021.

Cei doi se injectaseră cu Pfizer. Astăzi vedem că până și șeful Pfizer, Albert Bourla, deși ar fi cvadruplu vaccinat și dozat cu Paxlovid, ar avea probleme ce țin de plămâni.

Valeriu Gheorghiță, șeful vaccinatorilor, a avut tupeul să declare atunci, „doct”, lagta de cazul soților Arșinel: „Pot să vă spun că ne-am uitat la rata de fatalitate care este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate comparativ cu persoanele nevaccinate, deci categoric că avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele care sunt vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecție”, preciza Gheoghiță pentru Mediafax.

Beneficiile importante sunt față de boala simptomatică, față de complicații, față de riscul de spitalizare sau față de deces, adauga acesta.
CU CARAMITRU ÎN SPITAL

La una din internările de anul trecut l-a întâlnit în spital și pe Ion Caramitru, la rândul lui vaccinat cu „schema completă”, care a făcut brusc o infecție în sânge inexplicabilă și netratabilă și, din păcate, a murit după mai multe săptămâni de spitalizare.

„Mă bucur că te-am mai prins. Nu știi de unde te pălește. Am avut momente în care m-am gândit la asta, mai ales când am făcut vaccinul și, după, m-am internat și am văzut că nu mai ieșeam de acolo. (...) M-am întâlnit în spital cu prietenul nostru, pe care l-am îngropat, și nu puteam să cred că o să dispară așa repede”, i-a povestit Alexandru Arșinel realizatorului TV Cătălin Măruță, potrivit RomâniaTV.net.

Arșinel a mai atunci spus că trebuie să meargă regulat la medic pentru mai multe investigații pulmonare, după ce și-a revenit cu greu din infectarea cu coronavirus ulterioară vaccinării Covid.

Starea sa de sănătate nu era bună în ciuda numeroaselor consultații. După o mulțime de controale și analize, medicii nu au reușit să-i pună un diagnotic, nota și WOWbiz.ro.
Alte stiri
30.09.2022 18:55
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA